Home > Hoe de wereld van online voetbalweddenschappen door de jaren veranderd is

Hoe de wereld van online voetbalweddenschappen door de jaren veranderd is

Geschreven op 12 december 2022 om 15:24 door Mario De Wilde

Een paar euro inzetten op een van de vele voetbalwedstrijden (of andere sporten) die gespeeld worden in het weekend. Het is een van de meest gebruikelijke manieren van een gokje wagen via het internet. Tegenwoordig gaan we ervan uit dat de grotere bookmakers met een licentie van de Kansspelcommissie altijd de wedstrijden in het aanbod hebben waar we een paar euro op in willen zetten, maar aanvankelijk was dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog, wanneer we kijken naar de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, pas dan kunnen we goed zien hoe snel het eigenlijk gegaan is.

Van error-meldingen en ontbrekende wedstrijden naar live inzetten tijdens de wedstrijden

De eerste bookmakers die we zo’n slordige 20 jaar geleden als eerste op het internet zagen, waren eigenlijk meer websites waar je de inzetformulieren terug kon vinden die je eerder offline al invulde. Vaak waren dit haperende websites met een beperkt aantal competities en vooral ongelooflijk veel foutmeldingen. In die tijd was het redelijk gebruikelijk dat je een inzet plaatste op een bepaalde wedstrijd met een odd die vervolgens al veranderd was tegen de tijd dat de weddenschap daadwerkelijk geregistreerd was.

In die tijd waren er ook nauwelijks licenties. Dat betekende dat de veiligheid en betrouwbaarheid van de websites niet of nauwelijks gecontroleerd kon worden. Zeker niet omdat contactgegevens en bedrijfsinformatie doorgaans misten of niet correct waren. Een vervelende situatie voor de gokker die daardoor toch weer vaak terug moest naar de kiosk of sigarenboer om daar een aantal kruisjes te zetten.

Op voetbal wedden is tegenwoordig compleet anders. De legale Belgische aanbieders hebben een licentie omdat zij betrouwbaar en veilig zijn. Dat betekent automatisch dat je hier met een gerust hart een weddenschap kunt plaatsen. Dat is echter lang niet alles dat veranderd is. Leg je de website van een bookmaker nu naast een website van 20 jaar geleden, dan kun je pas echt zien wat het verschil is. Niet alleen is de website veel strakker, duidelijker en laadt deze sneller, het is ook zo dat het aanbod aan verschillende wedstrijden en competities waarop je in kunt zetten véél groter is. Sterker nog, op dit moment kun je zelfs weddenschappen plaatsen op de voetbalwedstrijden die in de Indiase competitie gespeeld worden, of hockeywedstrijden in Zuid-Korea om maar een aantal obscure voorbeelden te noemen. Inzetten op deze wedstrijden is overigens niet altijd aan te raden, tenzij je de tijd hebt om je in de teams en competitie te verdiepen uiteraard.

Stortingsmogelijkheden en beveiliging van de website

Een aantal andere grote veranderingen spelen ook een grote rol van betekenis. Zo kun je tegenwoordig online en op televisie nagenoeg alle sportwedstrijden ter wereld zien (al is dat lang niet altijd zo goedkoop als we zouden willen). Ook op het gebied van de stortingsmogelijkheden zijn er veel veranderingen gekomen, al gaat dat lang niet altijd op voor alle landen. In landen als Nederland en België zijn bijvoorbeeld tal van restricties die opgelegd zijn door de licentieverstrekkers, waardoor stortingen met prepaidkaarten en cryptovaluta niet zomaar vanzelfsprekend zijn.

Betalingen met online wallets worden wel nagenoeg overal ondersteund. Deze zorgen ervoor dat de stortingen én uitbetalingen veel sneller verricht kunnen worden. Ideaal voor de mensen die geen week willen wachten op hun geld omdat het internationale betalingsverkeer zo lang op zich laat wachten.

Kijken we naar een laatste punt, dan moeten we het hebben over de veiligheid. Hierbij gaat het nu niet om de licenties, maar om de bescherming door middel van SSL-encryptie van de belangrijke gegevens, bescherming tegen malware en hackers en uiteraard het gescheiden bewaren van de speeltegoeden van de gokkers. Al deze punten dragen bij aan een veilige omgeving om online te gokken. Het is wel goed om in de gaten te houden dat dit alleen geldt voor de casino’s en bookmakers die een licentie hebben. Aanbieders die geen licentie hebben van een gerenommeerde licentieverstrekker, hebben vaak een lagere standaard voor de veiligheid en zijn in de meeste gevallen niet betrouwbaar. Anders hadden zij immers wel een licentieaanvraag gedaan om zo meer spelers binnen te kunnen halen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.