Home > Smakelijk

Smakelijk

En bovendien oh, zo lekker….Alpro® ‘smeren met vezels’ eerste smeerreferentie met Nutri-Score A

Smeerreferentie met een Nutri-Score A, dat spreekt niet zo voor zich. En toch werd dit gerealiseerd met Alpro® ‘smeren met vezels’. Het gaat om een 100% plantaardige smeerreferentie met een laag vetgehalte en een hoog vezelgehalte, wat perfect past in een gezonde en evenwichtige levensstijl!

De nieuwe Alpro® ‘smeren met vezels’ is de eerste smeerreferentievariant in België met Nutri-Score A. Deze zachte spread zit boordevol vezels, is 100% plantaardig, bron van omega 3 en heeft een laag vetgehalte van 25%. Bovendien is Alpro® erin geslaagd om de structuur en herkenbare, vertrouwde smaak te behouden. Met Alpro® ‘smeren met vezels’ kan je voortaan kiezen voor een heerlijk en gezond alternatief voor de opties die al op de markt zijn. Zo draag je bij aan een gezondere levensstijl dankzij gevarieerde en evenwichtige voeding. Goed bezig!

Nutri-Score A
Mensen zijn zich vandaag de dag steeds meer bewust van wat ze eten. De Nutri-Scores zijn hiervoor een handig hulpmiddel om in één oogopslag een zicht te krijgen op de voedingswaarde van een product. De vijf kleuren-schaal en letters die daarbij horen tonen een score gaande van score A en een donker groene kleur, voor producten met de meest gezonde samenstelling, tot score E en een rode kleur, voor producten met de minst gezonde samenstelling.

De consumptie van producten met Nutri-Score A moet aangemoedigd worden, terwijl de consumptie van producten met Nutri-Score E beperkt moet worden. Onder de smeerreferentieproducten valt de nieuwe Alpro® ‘smeren met vezels’ dus onder de meest gezonde Nutri-Score, met dank aan de hoge nutritionele waarde.

De Alpro ‘smeren met vezels’ zal te koop zijn in de meeste grootwarenhuizen. Probeer hem ook en start zo je dag gesmeerd!

___________________________________________________________________

Laat je verrassen door de nieuwe ijsstick met witte chocolade van Lotus Biscoff Speculoos

Eindelijk, het zonnetje schijnt! Iedereen houdt dan wel van een verfrissende verrassing, toch? Dat dachten wij ook! Daarom gingen we op pad om enkele journalisten te verrassen met de nieuwe ijsstick met witte chocolade van Lotus Biscoff Speculoos. Het zalig zacht Lotus Biscoff Speculoosijs, ondergedompeld in Lotus Biscoff Speculoospasta, wordt nu omhuld door een jasje van krokante witte chocolade, afgewerkt met crunchy Lotus Biscoff Speculooscrumble. Een superlekker smaakbommetje dus om duimen en vingers bij af te likken. Spontane glimlach: check!

____________________________________________________________

Over vijf dagen luidt de schoolbel weer: tijd voor Nocciolata

Back to school is altijd een spannend moment. De zoete zomer en zalige familievakantie is voorbij. Een klein gastronomisch duwtje in de rug zal daarom niemand schaden. Zeker als die enkel bestaat uit goede dingen. Haar naam ? Nocciolata, een gegarandeerd biologische, Italiaanse, eco-verantwoorde hazelnootpasta. Echt eersteklas! Wat palmolie betreft, die krijgt een nulscore want die is uiteraard niet te vinden in Nocciolata!

Viva Nocciolata !
Dit schooljaar wordt de “merenda”, of snack in het Italiaans, het eerste pleziertje als je thuiskomt van school. En “merenda” rijmt op “Nocciolata”. Terecht, want meer dan ooit wenden consumenten zich tot producten die goed zijn voor zichzelf, hun dierbaren, maar ook voor de planeet. Gezinnen zijn op zoek naar voeding die voldoet aan hun waarden die vandaag de dag essentieel zijn, plezier en authenticiteit.
Autenticità 
Nocciolata staat gelijk aan authenticiteit. Kijk maar naar de knowhow van het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago, die achter deze spread zit. Gemaakt uit enkel de beste, zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten. Geen palmolie, geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en geen gluten, Nocciolata is geïnspireerd door de heerlijke ‘cioccolata’ (chocolade) van de patissier van het dorp Asiago (in de jaren zestig).
Een heerlijke artisanale lekkernij, geproefd en goedgekeurd door Andrea Rigoni, CEO van Rigoni di Asiago. Een recept dat de familie op het idee bracht om een ​​cacao- en hazelnootpasta te creëren, bereid volgens de kunst van patissiers maar geperfectioneerd door de knowhow van het bedrijf. Nocciolata, die in drie varianten verkrijgbaar is (Nocciolata, Nociolata Bianca, Nocciolata Sans Lait), dankt zijn volle, ronde en harmonieuze smaak aan de langzame productie waardoor deze pasta van nature smeuïg en homogeen is.
Eerste van de klas ! 
Om er zeker van te zijn dat je jou omringt met het beste om van het nieuwe schooljaar een succes te maken, gaat er niets boven een paar eerste lessen om jou ervan te overtuigen dat je met Nocciolata bij de allerbesten zit.
Geschiedenis
Rigoni di Asiago, is een verhaal over passie, liefde voor de natuur en een diepe en onveranderlijke verankering met de tijd. Het is ook het verhaal van meerdere generaties die het bedrijf in staat hebben gesteld zich te ontwikkelen en te innoveren in zijn sector. Het is het verhaal van doorslaggevende keuzes, zoals die van de biologische landbouw, die de sterke overtuiging om de natuur te respecteren illustreert.1923: Nonna Elisa, een gepassioneerde grootmoeder, begint honing te produceren. Het is het begin van een groot avontuur. Na verloop van tijd groeide het bedrijf en diversifieerde het zijn productie door ook andere producten op de markt te brengen. In de jaren 90 werd Fiordifrutta-fruitspreads op de markt gebracht. Producten van hoge kwaliteit die miljoenen gezinnen in Italië en de rest van de wereld hebben bekoord.2008: Nocciolata komt voor het eerst op de markt.2016: Het derde sleuteljaar voor Nocciolata, dat in 2016 zijn assortiment uitbreidde met Nocciolata Sans Lait en VEGAN-gecertificeerd wordt.2018: De nieuwste in het assortiment, de spread Nocciolata Bianca. Een innovator in de spreadsmarkt is geboren. Ten slotte is de vijfde datum om te onthouden de eerste keer dat je een pot Nocciolata hebt geopend en een nieuw idee van broodbeleg hebt ontdekt. Dus, als je dat nog niet hebt gedaan, waarom dan niet op 1 september 2021?
Aardrijkskunde
Sinds de oprichting is het bedrijf Rigoni di Asiago trouw gebleven aan zijn regio, het Asiago-plateau, in de provincie Vicenza in de regio Veneto. Het is in datzelfde kleine dorpje van iets meer dan 6.000 inwoners dat het familiebedrijf, dat vandaag een boegbeeld is geworden in de Italiaanse kwaliteitsvoedingsindustrie die over de hele wereld wordt erkend en gewaardeerd, nog steeds actief is. Om ervoor te zorgen dat het de beste ingrediënten voor Nocciolata biedt, net als zijn andere producten, aarzelt Rigoni di Asiago niet om de wereld rond te reizen, op zoek naar de beste producten. Laten we beginnen aan een kleine wereldreis van smaken:Lazio (Italië): hier, in de provincie Viterbo, vinden we biologische hazelnoten van de variëteit Tonda Romana, één van de ingrediënten van Nocciolata. Hazelnoten vormen namelijk 18,5% van het recept voor klassieke Nocciolata, 19,5% voor de Nocciolata Sans Lait en 30% voor de Nocciolata Bianca.Rigoni di Asiago vindt zijn 100% gecontroleerde magere cacao van hoge kwaliteit in Zuid- en Centraal-Amerika. Het bedrijf gebruikt alleen de meest prestigieuze cacao, de Trinitario-variëteit, afkomstig uit landen waar het streven naar duurzame ontwikkeling en het welzijn van lokale gemeenschappen voorop staat.De biologische rietsuiker die in het recept wordt gebruikt, is zoet en geurig en komt uit Zuid-Amerika en India. De melasse, die in rietsuiker zit, is een natuurlijke zoetstof die rijk is aan vitaminen en mineralen.De Europese biologische magere melk is afkomstig van scharrelboerderijen waar de koeien in vrijheid worden grootgebracht volgens biologische principes. De boerderijen beschermen het dierenwelzijn en sluiten het gebruik van chemicaliën, onkruidverdelgers, pesticiden en GGO’s uit.De vanille komt volledig uit Madagaskar, ’s werelds grootste producent van deze kostbare specerij. Vanille is het ingrediënt dat Nocciolata een bijzonder geurige toets geeft.Vergeet ook de cacaoboter, de vetten en koudgeperste zonnebloemolie niet, allen zowel biologisch als GGO-vrij. Dankzij de neutrale geur en lichte smaak biedt zonnebloemolie Nocciolata een perfecte balans en een heerlijke zachtheid. Kortom, in een enkele potje (100% recycleerbaar) zit een hele geo-cursus (100% eco-verantwoord!).
Biologie
Zoals je kunt zien, zijn de waarden van Rigoni di Asiago sterk biologisch en dat al sinds het eerste uur. Niet alleen zijn deze biologische producten allemaal gecertificeerd nadat ze aan strenge controles zijn onderworpen, alle productiefasen volgen een weg dat is geïnspireerd op duurzame ontwikkeling, van boer tot bord. Voedzamer, veiliger en duurzamer voor het milieu, Nocciolata-producten verdienen een 10/10 voor biologie.
Wiskunde
Met het kleine lepeltje, op een sneetje brood of in een huisgemaakt recept, Nocciolata geeft je alle smakelijke energie die je nodig hebt om dit kleine wiskundige logica probleem op te lossen: Wetende dat alle ingrediënten in Nocciolata worden gemalen en gefilterd voordat ze grondig worden gemengd. Dat het lange voorbereidingsuren vergt om een ​​van nature gladde en homogene pasta te verkrijgen. Wetende dat, anderzijds, het 100% smaakgenot onmiddellijk tot stand komt, dat Nocciolata-producten verkrijgbaar zijn in 300 biologische winkels in België (Origin’o, BioShop, Färm, Sequoia, …) en in Delhaize-winkels , Colruyt en Carrefour, hoe lang duurt het voordat jullie raden dat Nocciolata de meest populaire biologische spread in Italië is? Heb je het antwoord al? Zo, dan weet je ook waar Nocciolata thuis hoort eenmaal je dit geproefd hebt.
Italiaans
Tot slot, om het jaar in stijl te beginnen, waarom geen nieuwe taal leren? De taal van de gastronomie en kunst van het leven. Als het op het uitdrukken van smaak en aroma’s aankomt, is  het Italiaans nog nooit zo dicht geweest :Fijnproever : golosa. Natuurlijk : naturale Smeuïg : cremosa

Verkrijgbaar in de meeste biowinkels en bij Delhaize, Carrefour, Colruyt, Cora, Match, Mestdagh en Delitraiteur.

Nocciolata Classique 270 -700 gr
Adviesprijs vanaf  3,99 – 8,89 EUR

Nocciolata Sans Lait 270 – 700 gr
Adviesprijs vanaf 4,19 – 9,15 EUR

Nocciolata Bianca 270 gr
Adviesprijs vanaf 4,39 EUR

____________________________________________________________

Smullen voor televisie: fingerfood van Foodbag voor tijdens het EK voetbal

Of ons nationale elftal klaar is voor het EK voetbal, valt af te wachten – al hebben wij natuurlijk àlle vertrouwen in Kevin De Bruyne en co. De chefs van Foodbag, de op-en-top Belgische kookboxleverancier, dromen alvast van een overwinning op het Europees Kampioenschap. Ze bedachten enkele recepten voor heerlijk comfortfood, zodat jij vanuit je sofa (én met lekker eten in de hand) ons land naar de overwinning kan juichen. Van pizza funghi over honing-mosterdribbetjes tot een pulled pork burger. En of je nu kan uitleggen wat ‘buitenspel’ betekent of niet: fingerfood smaakt àltijd. Meer info en bestellen doe je hier: www.foodbag.be.

GO GO GO! 

België boven! Bij kookboxleverancier Foodbag zijn ze nogal chauvinistisch. Hun motto is niet voor niets ‘Bewust. Belgisch. Beloofd’. In de maaltijdbox zitten enkel de allerbeste en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong. Niet alleen de leveranciers zijn trouwens puur Belgisch: Foodbag heeft z’n eigen koerierdienst. Om de kookboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in.

Wie een kookbox bestelt voor de week van 14 juni 2021 kan kiezen uit achttien lekkere gerechten, waarvan er vier ‘sofa-proof’ zijn. Gerechten die je voor de televisie kan eten. Op het menu ‘Honing-mosterdribbetjes met lookbroodje’, ‘Pulled pork burger met coleslaw, oude kaas, appel en wortelfrietjes’, ‘Flatbread met kalkoenköfte, rode kool en wortel’, ‘Gemarineerde gegrilde steak met Mexicaanse rijstsalade’ en ‘Pizza funghi met witloof en yoghurtsausje’. Enkel wie nadien de afwas doet, moet je zelf nog uitvechten. Al staat het wel vast dat ons elftal alle tegenstanders zal afdrogen.

Stéphane Ronse, co-CEO Foodbag: “Wanneer we onze bestellingen analyseren, merken we toch op dat comfortfood elke week heel hoog scoort. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Net zoals we met het hele Foodbagteam zullen juichen voor onze voetbalploeg. Mijn voorspelling voor het EK? Ik gok op winst voor België, al zijn Italië en Spanje geduchte tegenstanders. Vandaar ook dat we een zuiderse toets gaven aan onze gerechten tijdens de EK-week. De pizza funghi is een knipoog naar Italië, terwijl de pulled pork gelinkt is aan Spanje. Al kreeg natuurlijk alles een Belgisch sausje en blijven de ingrediënten afkomstig van onze lokale leveranciers.”

Over Foodbag 
Foodbag levert kookboxen aan huis met daarin kwaliteitsvolle en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong. De Foodbag-chefs stellen elke week 18 gezonde en gevarieerde gerechten voor, waar jij er drie,  vier of vijf uitpikt en zo je eigen, persoonlijke kookbox samenstelt. Of je nu gaat voor (een mix van) vegetarische, originele, kindvriendelijk en snelle of Sana-proof gerechten. Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tover je in no time een heerlijke maaltijd op tafel. In oktober 2019 stelden ze hun eigen koerierdienst voor. www.foodbag.be

Test

De test die we deden met Foodbag leverde al meteen een topscore af. Eerst en vooral een pluim voor de correcte levering met telkens op voorhand een smsje of mailtje wanneer de box precies geleverd zal worden. Kwestie om je probleemloos te kunnen opwarmen. De gerechten op zich waren probleemloos te bereiden, mede dankzij een overzichtelijk boekje waarbij de persoonlijke video-analist van Roberto Martinez een kleurtje zou krijgen. De ovenschotel met vis, asperges, broccoli en basilicumpuree was vooral kenmerkend door z’n pure en authentieke smaak. Paf, meteen al een droge 3-0 score op het bord. De tweede helft pakte meteen hoopvol uit met honingmosterd-ribbetjes met lookbroodjes en salade. Goed voor een Mexican wave en de handen enthousiast op elkaar, ook al omdat we eerst keurig duimen en vingers afgelikt hadden. Tijdens de derde verlenging werd de demonstratie van pure smaken nog verdergezet met de Pulled pork-burger met coleslaw, oude kaas, appel en wortelfrietjes. Slotsom, Foodbag weet elke fijnproever in te pakken met bijzondere gerechten die door de meest onhandige kluns perfect kan bereiden worden. Zelden of noot geven we een 10/10 maar met 9,5/10 zitten we toch aardig in de buurt.

____________________________________________________________

Een drankje dat altijd weet te verrassen: Sambuca en SamNera van de familie Bongiorno

De familie Bongiorno brengt met haar oude familierecepten al enkele jaren een authentiek stukje Italië naar België. Het gamma van de Genkse familie, met roots uit het gastvrije Sicilië, bestaat uit verschillende iconische dranken waaronder hun heerlijke Limoncello die in2020-2021 verkozen werd tot Best Product of the Year! Na de Siciliaanse bloedappelsienlikeur ‘Don Pepé’ en de wilde aardbeienlikeur ‘Fragoline di bosco’, breidt Vincenzo het aanbod nu verder uit met een heerlijke Sambuca en SamNera. Een zachte, volle smaak: zo omschrijf je de heerlijke Sambuca(38%) van Vincenzo Bongiorno. Door het gebruik van hoogwaardige, Siciliaanse steranijs en een verminderde hoeveelheid suiker, ontstond een unieke, uitgebalanceerde anijslikeur.

Vincenzo Bongiorno houdt ervan om te spelen met smaken en recepten van traditionele, Italiaanse producten. Zo was hij als kind verzot op zwarte drop.        Hét uitgewezen ingrediënt om zijn favoriete anijslikeur een twist te geven, zo blijkt. Door drop en Siciliaanse citroenzeste toe te voegen aan zijn iconische Sambuca, kwam hij tot het bijzondere recept voor deze SamNera(28%). Het perfecte evenwicht tussen de drop en de Sambuca zorgt niet alleen voor een mooie, diepdonkere violetkleur, maar ook voor een unieke smaakbeleving!

Bongiorno is verkrijgbaar in elke Prik&Tik en de gespecialiseerde drankenhandels..
www.bongiorno.eu

____________________________________________________________

Nu in de winkel: Desperados Virgin 0.0%:  ga je voluit voor plezier 
Een nieuw, alcoholvrij bier dat net zo lekker smaakt als gewoon bier: met Desperados Virgin 0.0% beleef je ongelofelijke avonturen boordevol actie en fun. Of je nu chilt met je bubbel in het park, je eerste zomer-BBQ host met je huisgenoten, iets verfrissends wilt drinken na het sporten of tussen je resem aan zoom calls even wil relaxen: het kan met Desperados Virgin 0.0% op elk moment van de dag.

We hunkeren immers allemaal naar nieuwe ervaringen die onvergetelijke herinneringen met zich meebrengen, maar daar hoort niet altijd alcohol bij. Desperados Virgin 0.0% neemt je mee in de excitement van het onverwachte, weg van het alledaagse. En is dat niet nét datgene waar we vandaag bijzonder veel nood aan hebben?

100% smaak met 0% alcohol 
Desperados Virgin 0.0% is het resultaat van een wild experiment. Dit verfrissende bier geeft elke gelegenheid die typische Desperados-vibe, maar dan zonder alcohol. Het bier biedt een nieuwe en verrassende smaaksensatie en is gemaakt volgens een uniek recept met citrus en citroenzeste.

“De status quo uitdagen en de dingen anders aanpakken is voor ons altijd al belangrijk geweest, omdat we geloven dat het leven veel spannender is als je verder gaat dan het voor de hand liggende”, klinkt het bij Desperados. Daarom pakken ze de dingen creatief aan en verleggen ze grenzen om een drank te ontwikkelen die heerlijk smaakt en je zal helpen om je avontuurlijke kantjes te laten zien.

De aangewezen prijs van de 3 x 33cl Desperados Virgin 0.0% pack komt op €4,99 en is verkrijgbaar in supermarkten zoals  Delhaize, Match & Smatch, Cora, Intermarché, Spar, Alvo en Colruyt.


Van boerin Mieke tot Noyen: Lekker van bij ons toont de kortste weg naar lokaal kwaliteitsvlees

Het onderwerp is brandend actueel. De bewustmaking van de consument om voor lokaal, eerlijk geproduceerd en duurzaam vlees te kiezen, komt in een stroomversnelling terecht. Het is een van de hoofdpijlers van Lekker van bij ons en erg goed nieuws voor varkenshoedster Mieke Verniest (Munkzwalm) en vleeswarenspecialist Johan Noyen (Gent), die zich al jaren actief inzetten om het beste varkensvlees op het bord van Vlaamse gezinnen te brengen. Het culinaire platform Lekker van bij ons, dat deel uitmaakt van VLAM, draagt de pijlers lokaal, vakmanschap en smaak hoog in het vaandel. Het zijn waarden die duidelijk terug te vinden zijn bij boerin Mieke en ambachtelijk vleeswarenspecialist Johan Noyen. De drie partijen focusten vandaag tijdens het Smaakevent samen op herkomst, vakmanschap en smaak en brachten de weg die het varken aflegt tot op het bord iets dichterbij.
De negen schakels van een korte en krachtige keten
Het is een samenwerking die berust op wederzijds vertrouwen en een aantal eenvoudige, maar fundamentele principes, die, zoals de schakels van een keten, stevig aan elkaar hangen: ◦Mieke Verniest kweekt de dieren met liefde en behandelt ze met respect.
◦De biggen worden in de Zwalmbeekhoeve geboren en blijven er hun hele leven.
◦Hierdoor ervaren de dieren minder stress, wat de voedselveiligheid bevordert.
◦De varkenshoudster evalueert voortdurend hoe zij het dierenwelzijn kan bevorderen met behulp van onder andere behuizing, verlichting, verluchting, ….
◦100% van het voeder voor de varkens, onder andere maïs en wintertarwe, is van plantaardige oorsprong en de helft ervan teelt Mieke Verniest zelf op de boerderij.
◦Daarnaast worden ook reststromen uit de landbouw in de streek verwerkt, zoals melkwei en draf.
◦De varkens van boerin Mieke die slachtrijp zijn, verwerkt Johan Noyen in zijn ateliers van kop tot staart. Niets gaat verloren.
◦De bewuste keuze voor een duurzame, lokale aanpak van Mieke en Johan verkort de productieketen waar mogelijk. Elke schakel bevindt zich binnen een straal van 75 km van het atelier van Johan Noyen in Evergem.
◦Duurzaamheid betekent ook dat aan elke betrokken partij een correcte prijs wordt aangerekend.
Vier generaties en een toekomstvisie
Het succesverhaal van Noyen begon toen Julien Noyen, een West-Vlaamse boerenzoon uit Alveringem, in 1914 naar Gent trok om er in het slachthuis te gaan werken. Na de oorlog nam hij de Boucherie du Nord over in de Noordstraat. Hij wilde er de beste beenhouwerij van Gent van maken. “Ons beroep is veelzijdiger en misschien ook creatiever geworden, maar waarden als traditie en kwaliteit zijn dezelfde gebleven,” verklaart Johan Noyen, die samen met zijn broer Peter vandaag aan het hoofd staat van het bedrijf dat ondertussen 36 mensen in dienst heeft. Johan heeft zelf een zoon, zijn broer twee, en de nieuwe generatie staat al klaar om het slagersvak over te nemen en werkt al actief mee in het bedrijf. “Wij willen hen in de toekomst een bedrijf overdragen dat mee is met zijn tijd, dat kwaliteitsvlees blijft bieden op een verantwoorde manier en waar de consument ook plezier aan beleeft”.
Wim Ballieu, kind aan huis bij Noyen én Mieke is een ambassadeur van lokaal varkensvlees. Het vlees van alle gehaktballen die in Wims bekende restaurants voorgeschoteld worden, zijn geproduceerd bij Noyen. “Korte keten is veel minder ingewikkeld dan het lijkt. Teruggaan naar de basis van de ingrediënten. Zo eenvoudig is het. Wat mij betreft zou een boerderijbezoek een verplichte uitstap moeten zijn voor iedereen, ook kinderen. Het is belangrijk dat we iedereen kunnen tonen en leren waar het vlees op ons bord vandaan komt. Zo krijgen we opnieuw meer respect voor onze landbouw en onze voeding.” aldus de foodie. 7

Appels die sexy smaken: Marlene®

Marlene staat symbool voor excellentie van fruit. Haar vader is de berg, haar moeder de mediterrane zon en zij de dochter van de Italiaanse Alpen. Jaarlijks geeft de zon er 300 dagen zonneschijn, waardoor de appels op de perfecte manier rijp worden. De grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een perfecte balans tussen zoet en zuur. Door de grote verscheidenheid aan appels uit Zuid-Tirol, kunnen ze in verschillende vormen worden geproefd. Ga voor een heerlijk dessert of fleur je aperitief op met Marlene appels.Dukes’ Restaurant: verborgen smaakmaker in hartje Brugge

Dukes Restaurant van het gelijknamige vijfsterrenhotel weet elke fijnproever voor zich te winnen. Zodra je de lobby binnenstapt, valt je mond reeds open van verbazing. Even doorlopen en je wordt opgeslorpt in een exclusieve setting met veel aandacht voor licht, ruimte en privacy en dat alles met een imposant uitzicht op een idyllische binnentuin. Jawel, dait is hartje Brugge…Een royale wijnkast fungeert als eye-catcher en de attente zaalbrigade zal je het beste plaatsje binnen of een tafeltje op het stijlvol gedekt terras toevertrouwen.

Opvallend op de kaart zijn de toegankelijke prijzen voor een keuken die al jaren bejubeld wordt door locals, toeristen en de mensen van Michelin. Van woensdag- tot zaterdagmiddag is er een lunch (€ 22), dagelijks is een Dukes’ Menu te bekomen (€ 51, inclusief wijnen € 76) in drie gangen en populair is zeker de Belgian Menu (€ 38) in drie gangen. Keukenchef Johan Delanghe hecht bij dit alles veel aandacht voor streek- en seizoensproducten wat resulteert in een inspirerende en eerlijke keuken. Voor groepen en bedrijven (tot 100 personen) zijn alle moderne faciliteiten aanwezig om een topevent van te maken. Wil je al dit moois verlengen met een romantische overnachting in één van de vernieuwde kamers of suites van dit vijfsterrenhotel? Check de website (www.hoteldukespalace.com) voor de vele arrangementen.

Prinsenhof 8
8000 Brugge
tel.: 050-44.78.88
mail: info@dukesrestaurant.be
web: www.dukesrestaurant.be

-100 meter van de Markt – ondergrondse parking – private dining mogelijk – 7 dagen op 7 open (maandag en dinsdag geen lunch) – aparte en gemoedelijke bar –

———————————————————————————————————————————-

Brasserie Leffe, ’t Zand in Brugge: het wildseizoen was nog nooit zo lekker

Vraag aan een gemiddelde chef-kok wat hij/zij het meest favoriete seizoen is en steevast zal het antwoord ‘najaar’ zijn. Ook voor veel fijnproevers betekent een stukje fazant, haas, everzwijn, duif of ree het summum van Bourgondisch tafelen. Brasserie Leffe ontpopt zich de voorbije jaren eveneens als een specialist op vlak van wildspecialiteiten en menu’s.
Een ommetje waard
De pretentieloze Belgische gastronomie die in deze drukbeklante brasserie wordt opgediend is gebaseerd op culinaire evergreens. Huisgemaakte Leffe stoverij, verrukkelijke vol-au-vent, varkenswangetjes of filet mignon van de chef: de vleesliefhebbers komen hier graag een tafeltje bestellen. Op vlak van vis zijn het de Noordzeetongetjes, de scampi’s en tomaat met grijze Noordzeegarnalen waarvoor men graag een ommetje maakt. In de keuken gaat het team steeds op zoek naar de essentie. Alles begint met seizoenproducten van superieure kwaliteit. Dan komt de behandeling, waarbij de juiste kooktijd, de juiste kruiden en een simpele begeleiding primeren. Dat resulteert ’s middags in een gevarieerde lunch (€ 15). Wil je het iets upgraden dan is er de keuze uit een Leffe Menu (€ 29.50) of een Cote à l’Os Menu (€ 30) met je favoriete saus erbij en handgesneden frietjes.
Gastvrije bediening
In het jachtseizoen pronken bij Brasserie Leffe bereidingen met klein en groot wild op de kaart: fazant, hertenfilet, een wildstoofpotje of een wildmenu (€ 32) weten de echte levensgenieters zeker in deze periode te bekoren. De royale wildspecialiteiten, de verrukkelijke wildterrines en rijke sauzen worden in al hun glorie opgediend. Een bijhorend wijntje is daarbij zeker niet te versmaden. Vraag gerust vrijblijvend advies aan iemand van de zaal. Men zal je graag helpen. Vermits het wildseizoen nog tot begin februari loopt, zijn er kansen genoeg in deze populaire en gemoedelijke brasserie die zeven dagen op zeven doorlopend open is. ‘s namiddags tussen 14u – 18u kan er ook steeds genoten worden van stukje taart en koffie of de vers gebakken pannenkoeken
en wafels. Met uitzicht op het pas vernieuwde ’t Zand is het steeds genieten van op je ereplaats.
www.leffebrugge.be

 

 

 

                              Jade: culinaire topmarathon, ook tijdens de feestdagen

              

Wat is verwennerij? Is het de service, de setting, de details, de keuken of de glimlach van de gastvrouw? Eén ding is zeker: restaurant Jade, op 10 minuten van Brugge, zal je nooit ontgoochelen. Chef-kok Ying is een voorstander van de Oosterse natuurkeuken. Het bereiden van al die verse kwaliteitsproducten, met de nodige creativiteit en met een kok die de finesse in de vingers heeft: dat is wat Jade zo uniek maakt. Met blijvend succes want Ying en gastvrouw Chopin weten zich elke dag opnieuw uit te vinden.

Mooie mix van menu’s

Jade presenteert een heerlijke mix van seizoensgebonden gerechten met kreeft, koningskrab, oesters en Sint-Jakobsvruchten in de hoofdrol. Onze aanraders: een afwisselende menu van de chef, een Menu Royal, de ‘Wandeling in het Oosten’en een all-in Ontdekkingsmenu (€ 60) met aperitief, een tapasbordje, drie hoofdgerechten, dessert en een koffie en thee. Wijnen en water eveneens inbegrepen. ’s Middags (ook op zaterdag) is er een zeer verzorgde tweegangenlunch (€ 18) met telkens keuze uit twee voor- en vijf hoofdgerechten. Voor de feestdagen pakt Jade uit met een smakelijke Kerstmenu (€ 39) en een feestelijke eindejaars- en nieuwsjaarsmenu (€ 55). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jade één van de populairste Oosterse eetadresjes van de regio is.

Stationsstraat 28
8210 Loppem
tel.: 050-599.331
web: www.jade-loppem.be

open op maandag en donderdag van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 22.30 uur – op vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 open tot 23.30 uur – op zondag doorlopend open van 11.30 tot 22.30 uur – gesloten op dinsdag en woensdag – speciale prijzen voor groepen vanaf 10 personen – vlotte afhaaldienst – feesten thuis of op het bedrijf (alle formules mogelijk)

Kerstmenu 24 dec en 25 dec
Duo van hapjes
Botervis gestoomd met sojasaus
en groenten
Kalkoen met zoetzure sausje v/d chef
Eendenborst in een gekruid sausje
Dessert
€39
Aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen €20 extra

Menu 31 dec en 1 jan
Duo van hapjes
Kreeftensoep
Zeevruchtenschelp met look en vermiccelli Zeebaarsfilet met sojasaus en groenten
Ossenhaas v/d chef
Dessert
Glas champagne om middernacht
Menu € 55 
Aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen €25 extra

web: www.jade-loppem.be


 

 

 

 

Balls & Glory vs. Foodbag : een week lang een gevarieerde foodbag met ballen

Je proefde ze sowieso al in één van de vier Balls & Glory restaurants in België óf vanuit de foodtruck op een zomers festival: Balls & Glory, ’s werelds allerlekkerste gehaktballen. Eerlijke origine, ovengebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling. En goed (en vooral lekker) nieuws: op 1 en 8 oktober zit er een heerlijke, handgerolde Balls & Glory gehaktbal in je Foodbag. Samen met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fantastisch diner, voor je deur geleverd én klaar in een wip. Je kan kiezen voor de ‘Easy Dinner Foodbag’, met daarin de klassieke gevulde gehaktbal Liégeoise met winterse stoemp óf de meer exotische Tikka masala gehaktbal met wortel-gembercrème en komkommersalade. Hieronder de recepten! Alle info en de Foodbag bestellen doe je op www.foodbag.be

Wim Ballieu, Balls & Glory: “Ik vind dat mensen te weinig tijd maken om te eten én te genieten van dat eten, al moet ik daar heel eerlijk aan toevoegen dat ik zelf ook vaak snel-snel in één van mijn restaurants iets eet. Met Balls & Glory geloven we in healthy slow food – al is die onze 4 stores fast served – en ik kan alleen maar toejuichen dat er alternatieven zijn om toch zelf creatief te koken met de hulp van een box in de drukke levens, en er niet teruggegrepen wordt naar fastfood. Slow food for the win! Lekker, duurzaam, puur en eerlijk. En bovendien staan de gerechten die ik samen met Foodbag lanceerde in amper een wip op tafel. Zalig!”

Stéphane Ronse, Foodbag: “Opvallend is dat de Vlaming zich weinig bewust is van de herkomst van de producten die hij eet en drinkt, al ligt de Belgische keuken de Belg wel nauw aan het hart. Bij Foodbag vinden we het ontzettend belangrijk om niet enkel met Belgische producenten en ingrediënten te werken, maar óók met Belgische talenten. Binnenkort vind je dus de traditionele Luikse bal in onze kookbox, maar dan op een andere manier gemaakt.”

Je kan je Foodbag vanaf twee weken op voorhand bestellen op www.foodbag.be én een abonnement is niet verplicht.