Home > Smakelijk

Smakelijk

Brasserie Leffe, ’t Zand in Brugge: het wildseizoen was nog nooit zo lekker

Vraag aan een gemiddelde chef-kok wat hij/zij het meest favoriete seizoen is en steevast zal het antwoord ‘najaar’ zijn. Ook voor veel fijnproevers betekent een stukje fazant, haas, everzwijn, duif of ree het summum van Bourgondisch tafelen. Brasserie Leffe ontpopt zich de voorbije jaren eveneens als een specialist op vlak van wildspecialiteiten en menu’s.
Een ommetje waard
De pretentieloze Belgische gastronomie die in deze drukbeklante brasserie wordt opgediend is gebaseerd op culinaire evergreens. Huisgemaakte Leffe stoverij, verrukkelijke vol-au-vent, varkenswangetjes of filet mignon van de chef: de vleesliefhebbers komen hier graag een tafeltje bestellen. Op vlak van vis zijn het de Noordzeetongetjes, de scampi’s en tomaat met grijze Noordzeegarnalen waarvoor men graag een ommetje maakt. In de keuken gaat het team steeds op zoek naar de essentie. Alles begint met seizoenproducten van superieure kwaliteit. Dan komt de behandeling, waarbij de juiste kooktijd, de juiste kruiden en een simpele begeleiding primeren. Dat resulteert ’s middags in een gevarieerde lunch (€ 15). Wil je het iets upgraden dan is er de keuze uit een Leffe Menu (€ 29.50) of een Cote à l’Os Menu (€ 30) met je favoriete saus erbij en handgesneden frietjes.
Gastvrije bediening
In het jachtseizoen pronken bij Brasserie Leffe bereidingen met klein en groot wild op de kaart: fazant, hertenfilet, een wildstoofpotje of een wildmenu (€ 32) weten de echte levensgenieters zeker in deze periode te bekoren. De royale wildspecialiteiten, de verrukkelijke wildterrines en rijke sauzen worden in al hun glorie opgediend. Een bijhorend wijntje is daarbij zeker niet te versmaden. Vraag gerust vrijblijvend advies aan iemand van de zaal. Men zal je graag helpen. Vermits het wildseizoen nog tot begin februari loopt, zijn er kansen genoeg in deze populaire en gemoedelijke brasserie die zeven dagen op zeven doorlopend open is. ‘s namiddags tussen 14u – 18u kan er ook steeds genoten worden van stukje taart en koffie of de vers gebakken pannenkoeken
en wafels. Met uitzicht op het pas vernieuwde ’t Zand is het steeds genieten van op je ereplaats.
www.leffebrugge.be

 

 

 

                              Jade: culinaire topmarathon, ook tijdens de feestdagen

              

Wat is verwennerij? Is het de service, de setting, de details, de keuken of de glimlach van de gastvrouw? Eén ding is zeker: restaurant Jade, op 10 minuten van Brugge, zal je nooit ontgoochelen. Chef-kok Ying is een voorstander van de Oosterse natuurkeuken. Het bereiden van al die verse kwaliteitsproducten, met de nodige creativiteit en met een kok die de finesse in de vingers heeft: dat is wat Jade zo uniek maakt. Met blijvend succes want Ying en gastvrouw Chopin weten zich elke dag opnieuw uit te vinden.

Mooie mix van menu’s

Jade presenteert een heerlijke mix van seizoensgebonden gerechten met kreeft, koningskrab, oesters en Sint-Jakobsvruchten in de hoofdrol. Onze aanraders: een afwisselende menu van de chef, een Menu Royal, de ‘Wandeling in het Oosten’en een all-in Ontdekkingsmenu (€ 60) met aperitief, een tapasbordje, drie hoofdgerechten, dessert en een koffie en thee. Wijnen en water eveneens inbegrepen. ’s Middags (ook op zaterdag) is er een zeer verzorgde tweegangenlunch (€ 18) met telkens keuze uit twee voor- en vijf hoofdgerechten. Voor de feestdagen pakt Jade uit met een smakelijke Kerstmenu (€ 39) en een feestelijke eindejaars- en nieuwsjaarsmenu (€ 55). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jade één van de populairste Oosterse eetadresjes van de regio is.

Stationsstraat 28
8210 Loppem
tel.: 050-599.331
web: www.jade-loppem.be

open op maandag en donderdag van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 tot 22.30 uur – op vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 14.30 uur & van 17.30 open tot 23.30 uur – op zondag doorlopend open van 11.30 tot 22.30 uur – gesloten op dinsdag en woensdag – speciale prijzen voor groepen vanaf 10 personen – vlotte afhaaldienst – feesten thuis of op het bedrijf (alle formules mogelijk)

Kerstmenu 24 dec en 25 dec
Duo van hapjes
Botervis gestoomd met sojasaus
en groenten
Kalkoen met zoetzure sausje v/d chef
Eendenborst in een gekruid sausje
Dessert
€39
Aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen €20 extra

Menu 31 dec en 1 jan
Duo van hapjes
Kreeftensoep
Zeevruchtenschelp met look en vermiccelli Zeebaarsfilet met sojasaus en groenten
Ossenhaas v/d chef
Dessert
Glas champagne om middernacht
Menu € 55 
Aperitief, wijnen, water en koffie inbegrepen €25 extra

web: www.jade-loppem.be


 

 

 

 

Balls & Glory vs. Foodbag : een week lang een gevarieerde foodbag met ballen

Je proefde ze sowieso al in één van de vier Balls & Glory restaurants in België óf vanuit de foodtruck op een zomers festival: Balls & Glory, ’s werelds allerlekkerste gehaktballen. Eerlijke origine, ovengebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling. En goed (en vooral lekker) nieuws: op 1 en 8 oktober zit er een heerlijke, handgerolde Balls & Glory gehaktbal in je Foodbag. Samen met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een fantastisch diner, voor je deur geleverd én klaar in een wip. Je kan kiezen voor de ‘Easy Dinner Foodbag’, met daarin de klassieke gevulde gehaktbal Liégeoise met winterse stoemp óf de meer exotische Tikka masala gehaktbal met wortel-gembercrème en komkommersalade. Hieronder de recepten! Alle info en de Foodbag bestellen doe je op www.foodbag.be

Wim Ballieu, Balls & Glory: “Ik vind dat mensen te weinig tijd maken om te eten én te genieten van dat eten, al moet ik daar heel eerlijk aan toevoegen dat ik zelf ook vaak snel-snel in één van mijn restaurants iets eet. Met Balls & Glory geloven we in healthy slow food – al is die onze 4 stores fast served – en ik kan alleen maar toejuichen dat er alternatieven zijn om toch zelf creatief te koken met de hulp van een box in de drukke levens, en er niet teruggegrepen wordt naar fastfood. Slow food for the win! Lekker, duurzaam, puur en eerlijk. En bovendien staan de gerechten die ik samen met Foodbag lanceerde in amper een wip op tafel. Zalig!”

Stéphane Ronse, Foodbag: “Opvallend is dat de Vlaming zich weinig bewust is van de herkomst van de producten die hij eet en drinkt, al ligt de Belgische keuken de Belg wel nauw aan het hart. Bij Foodbag vinden we het ontzettend belangrijk om niet enkel met Belgische producenten en ingrediënten te werken, maar óók met Belgische talenten. Binnenkort vind je dus de traditionele Luikse bal in onze kookbox, maar dan op een andere manier gemaakt.”

Je kan je Foodbag vanaf twee weken op voorhand bestellen op www.foodbag.be én een abonnement is niet verplicht.