Home > Boekenhoek

Boekenhoek

The Avocado Show: de mooiste en lekkerste culinaire creaties en recepten

Vorige week openden Ron Simpson en Julien Zaal in Brussel het eerste avocadorestaurant van België: ‘The Avocado Show’. Ook hun nieuwe kookboek waarin zij de mooiste en lekkerste culinaire creaties en recepten tonen van deze #1 superfruit is net verschenen. Het is er zowel in het Nederlands als in het Engels.

Het zal niemand zijn ontgaan dat avocado’s het populairste ingrediënt zijn van het moment. Toen twee vrienden in Amsterdam het eerste avocadorestaurant ooit openden, werd het meteen wereldberoemd. Samen met hun favoriete food developer & styliste Fooddeco tonen zij in dit nieuwe kookboek de mooiste en lekkerste culinaire creaties en recepten van deze #1 superfruit. The Avocado Show laat zien dat ze meer dan alleen lekker, voedzaam en gezond zijn. Avocado’s zijn het ultieme ingrediënt voor zoete en hartige – en zeer Instagrammable! – creativiteit.

Ron Simpson en Julien Zaal zijn de twee creatieve ondernemers achter The Avocado Show: ’s werelds eerste avocado restaurant franchise en lifestylemerk met wereldwijde ambities. Binnenkort gaan er nieuwe filialen in Amsterdam open en is er een documentaire over de avocado in de maak. The Avocado Show is vormgegeven door MENDO, uitgever en boekenwinkel, en Colette Dike van Fooddeco maakte de heerlijke recepten en prachtige foto’s.

The Avocado Show Nederlandstalig | Ron Simpson en Julien Zaal van The Avocado Show en Colette Dike van Fooddeco | ISBN: 9789021570105 | € 18,50 | Verschijndatum: 14-11-2018

 

 

 

Expo 58 Spektakel uit de toekomst

Expo 58 staat vandaag bekend om haar duizelingwekkende architectuur en vernieuwend karakter, maar was voor de gemiddelde bezoeker vooral een vermoeiende ervaring. Er was te veel te zien en te veel te doen. De eendagstoeristen probeerden vaak tevergeefs een van de 270 expohostessen te strikken. Ze deinden dan maar mee met de mensen zonder echt te beseffen wat er zich achter het paviljoengevels bevond. Dit boek schetst op meesterlijke wijze de manier waarop de Expo door het gewone volk werd beleefd. Van het proeven van de eerste cola, het ontdekken van 3D-films, de doorbraak van het softijs of het aanraken van de Spoetnik: aan de hand van talloze foto’s brengt de auteur het amusement op de Expo tot leven. Laat u meevoeren naar de heerlijke jaren vijftig, waarin alles mogelijk leek. Uitgeverij Houtekiet. Winkelprijs 24.99.

 

 

 

The Wolfpack: successen van Quick-Step team in een uniek fotoboek gebundeld.

Onlangs was er de boekvoorstelling van ‘The Wolfpack’ in aanwezigheid van alle renners van de Belgische wielerploeg. De wielrenners van Quick-Step Floors Cycling Team, de ploeg rond manager Patrick Lefevere, omschrijven zichzelf als ‘The Wolfpack’. Met hun Belgische roots en internationale uitstraling rijgen ze de overwinningen aan elkaar. Het afgelopen seizoen was het indrukwekkende hoogtepunt van hun voortdurend succes. Fotograaf Sigfrid Eggers biedt in dit boek (dat uitgegeven wordt door Kannibaal) een unieke inkijk achter de schermen van een topwielerploeg. Dicht op de huid van de renners herbeleef je de fantastische hoogtepunten van een jaar profwielrennen. Nooit eerder werd een wielerploeg zo intens gevolgd. Meesterverteller Rik Van Puymbroeck tekende de verhalen bij de beelden op. Harde cover. Prijs: 35,50 euro. Uitgeverij Kannibaal. 9789492677556

 

 

 

 

 

 

 

 

Brel, de Belg: 40 jaar na zijn dood prachtig naslagwerk 

In dit boek lees je over meer dan 300 bladzijden een uitzonderlijk verhaal van liefde en onbegrip. In oktober 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed in een ziekenhuis nabij Parijs. De Franse hoofdstad waar Brel zijn ongelofelijke carrière ontplooide, maar die hem nooit zijn Belg­zijn deed vergeten. Of was Le Grand Jacques eerder in hart en nieren een Vlaming, zoals hij zelf volhield? Want zijn ouders waren van Vlaamse afkomst en zelf had hij grote liefde voor en affiniteit met het vlakke land van Marieke en de Noordzee. Maar wat dan met zijn onbegrip voor ‘de Vlaamse zaak’, beantwoord door het onbegrip van de Vlaming voor zijn toornige uithalen?

de belgitude van Brel
Het Belg­-zijn, de belgitude van Jacques Brel in al zijn aspecten: daarnaar ging auteur Thijs Delrue op zoek. Via uitgebreid opzoekingswerk en via talrijke interviews met betrokkenen van toen, niet in het minst met Brels dochter France Brel. Het resultaat is een meesterlijk en verrassend portret van een man die meer dan één identiteit had.Op de foto zie je Prinses Paola samen met Brel na een voorstelling van L’homme de la Mancha. Het boek kwam tot stand met de medewerking van Filip Jordens (Agora Uitgeverij)

 

 

 

Kom alles te weten over jouw hond en/of kat in ‘Beestig’ van Lannoo

               

In samenwerking met productiehuis Hotel Hungaria (Dagelijkse kost, Goed Volk) lanceert Uitgeverij Lannoo deze nieuwe boekenreeks. Vol handige tips en grappige weetjes over het gedrag, de voeding, de verzorging,… van je kat en hond. Over bijna 180 blz. kom je alles te weten over je favoriete viervoeter. Je vindt in dit leuke boekje 100 dingen die je moet weten over je hond of kat. Je komt meer te weten over het gedrag van je hond en/of kat, over de voeding en verzorging die ze nodig hebben, hoe je met hen kunt spelen en nog veel meer. De handige tips en grappige weetjes zorgen ervoor dat dit boek onmisbaar is voor iedereen met een huisdier!

Beestig: honden, Uitgeverij Lannoo, €17,99

Beestig: katten, Uitgeverij Lannoo, €17,99

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Catalogus Triënnale Brugge
Till Holger-Borchert & Michel Dewilde


De officiële catalogus van de triënnale betekende een onmisbare publicatie voor bezoekers van de tentoonstelling én voor liefhebbers van kunst met inhoud. Het boek dat door Stichting Kunstboek uitgegeven werd omvat uitgebreide essays van diverse denkers die zich buigen over het thema ‘Vloeibare stad’ en de stad van de toekomst. Wie een en ander mocht gemist hebben of een mooi souvenir op deze triënnale in huis wil halen, krijgt in dit prachtig boek een overzicht van alle installaties inclusief ruime inhoudelijke uitleg, foto’s van het ontwerpproces van de kunstwerken én biografieën van de artiesten.
Met werk van onder andere Jarosław Kozakiewicz (PL), Wesley Meuris (BE), Renato Nicolodi (BE), NLÉ – Kunlé Adeyemi (NG-NL), OBBA (KR), Roxy Paine (US), John Powers (US), raumlabor (DE), Rotor (BE), Ruimteveldwerk (BE), Tomás Saraceno (AR), Jose Selgas & Lucia Cano (ES), Monir Shahroudy Farmanfarmaian (IR), StudioKCA (US), Peter Van Driessche – Atelier4 (BE).

Stichting Kunstboek, € 29,95. www.stichtingkunstboek.com

 

Flatland(en) van Aydin Büyüktas
Fotografie die de werkelijkheid letterlijk en figuurlijk ‘ombuigt’
Een American Football-veld als een skateramp en de Aya Sofia als rollercoaster: de beelden van de Turkse fotograaf Aydin Büyüktas zijn letterlijk en figuurlijk mindbending. Ze gingen de wereld rond en zijn nu eindelijk ook in boekvorm verkrijgbaar. Inclusief nooit eerder getoonde beelden én een making of waarin de werkwijze van de fotograaf op basis van dronetechnologie onthuld wordt. Flatland, noemt hij zijn geesteskind, naar het satirische boek van Edwin A. Abbott over een tweedimensionale wereld bevolkt door geometrische figuren, waaruit in dit boek fragmenten zijn opgenomen.

Afbeeldingsresultaat voor Flatland(en) van Aydin BüyüktasAfbeeldingsresultaat voor Flatland(en) van Aydin Büyüktas

Afbeeldingsresultaat voor Flatland(en) van Aydin BüyüktasAfbeeldingsresultaat voor Flatland(en) van Aydin Büyüktas

Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 144
Afmetingen: 230×180
Verschijningsdatum: 28/08/2018
EAN: 9789401454407
Nur-code: Fotoboeken
Uitgever: Lannoo
Druk: Eerste

Prijs: € 22.50

 

64e editie van Guinness World Records: bomvol indrukwekkende records

Op 6 september was er de lancering van Guinness World Records 2019. In deze nieuwe editie staan weer verbluffende records van over de hele wereld, ook van Belgische recordhouders. Zo is ‘The Beast’, een creatie van Hold My Shoes en V-Formationen de grootste opblaasbare hindernisbaan ter wereld en bouwde Paul Van Den Nieuwenhof de grootste piramide van suikerklontjes! De sensatie voor jong en oud want in Guinness World Records 2018 vind je meer dan 3.000 nieuwe records en meer dan 1.000 nieuwe foto’s, talloze grensverleggende records en duizelingwekkende prestaties. Maak kennis met de meest verbluffende records en illustere recordhouders, en ontdek hoe zij de top bereikten.

Verder in deze editie:

Grappige records: het grootste waterpistool en de langste pizza
Bizarre feiten: de langste benen en de kleinste levende hond
Belgische sporthelden: onder anderen Greg Van Avermaet, Gitte Haenen en RSC Anderlecht
Doe het zelf: vestig een wereldrecord!
Daarnaast verscheen ook de Guinness World Records Gamerseditie 2019, een absolute must have voor gamefanaten. Deze Nederlandstalige editie staat boordevol bijzondere gamerecords en coole feitjes over bijvoorbeeld FIFA, PlayStation en Fortnite.

Deze boeken zijn de ultieme sensatie voor jongens en meiden vanaf 8 jaar en het perfecte cadeauboek voor de feestdagen