Home > Het laatste nieuws over Club Brugge

Het laatste nieuws over Club Brugge

Geschreven op 17 maart 2022 om 09:04 door Mario De Wilde

Club Brugge is bezig aan een ijzersterk seizoen. Ze hebben hun laatste vijf wedstrijden gewonnen, en staan slechts 7 punten achter op de nummer één. Mede door het feit dat ze slechts vier wedstrijden hebben verloren dit seizoen, maken ze zeker nog kans om bovenaan het klassement te eindigen. Ondanks hun onsuccesvolle reeks in de UEFA Champions League, laat de ploeg van Alfred Schreuder en Philippe Clement hun hoofd niet hangen. Keer op keer zetten ze zich in en dat zorgt voor een sterke prestatie in de nationale competitie. Nu de corona regels weer versoepelen en er meer mogelijkheden zijn om wedstrijden bij te wonen, zijn ook de supporters weer volop aanwezig om hun steun en aanmoediging te geven aan “de Boeren”. Zoals de ploeg nu speelt en resultaten neerzet, is het ook niet verwonderlijk dat ze een vaak geziene keuze zijn bij een bet live, de spelers zorgen gegarandeerd voor een spannende wedstrijd. Voor iedereen die een wedstrijd dus nog spannender willen maken, is Club Brugge alvast een interessante keuze!

Niet alles is echter rozengeur en maneschijn bij de blauw-zwarte ploeg. De fans zijn de wispelturige prestaties van wereldkeeper Simon Mignolet naar eigen zeggen helemaal beu. Dit gevoel is ontstaan na enkele fouten die de Belgische international maakte. Ondanks de verscheidene zeges van de club, werden er namelijk nog redelijk wat fouten gemaakt in de verdediging, met Mignolet in een prominente rol. En hoewel dergelijk nieuws vaak een domper is voor de algemene teamvreugde, lijkt het de spelers van Brugge niet te hard te raken. Dit bewijst de professionele houding van Noa Lang, die tijdens de wedstrijd tegen KV Oostende op de bank moest beginnen wegens zijn gedrag toen hij gewisseld werd tegen Seraing eerder die week. Zijn aanvaarding van de straf toont hoe sterk de ploeg mentaal bij elkaar staat.

Diezelfde Noa Lang staat ook in het vizier op de transfermarkt. Er is een som van 20 miljoen euro geboden voor de jonge speler door de top club AC Milan, maar het lijkt er op dat Club Brugge dit bedrag mogelijk niet hoog genoeg vindt. Het zou in ieder geval een van de duurste transfers zijn in de Jupiler Pro League geschiedenis. Slechts een vijftal spelers gingen namelijk voor grotere sommen de deur uit. Voor Club Brugge deden enkel Odilon Kossounou en Wesley Moraes het beter, met respectievelijke sommen van 30 miljoen en 25 miljoen euro. Transfergeruchten en een in diskrediet gebrachte keeper daargelaten, het is duidelijk dat de fans als één blok achter hun ploeg staan. De ploeg lijkt de fans hiervoor te belonen met bijna perfecte resultaten. Velen geloofden niet dat ze zich na de tegenvallende prestatie in het Europese voetbal klassement nog overeind zouden kunnen houden.

In de Champions League zijn de tegenstanders natuurlijk van een ander kaliber dan in de nationale competitie. Het spreekt voor zich dat de Europese beker niet voor niets zo begeerd is. Hier meet je je tegen de absolute top van Europa, en jammer genoeg was Club Brugge hier niet klaar voor. Maar als de ploeg samen blijft spelen zoals ze nu doen, is er geen twijfel mogelijk dat dit doorzettingsvermogen en het talent van de spelers er voor zal zorgen dat ze zowel nationaal, als Europees nog heel ver zullen komen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.