Home > Club Brugge wint na slapstickshow van en tegen KV Oostende: 1-3

Club Brugge wint na slapstickshow van en tegen KV Oostende: 1-3

Geschreven op 13 maart 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Club trok na een knappe reeks, waarin het 12 op 12 pakte, richting de kust voor een wedstrijd tegen KV Oostende. Blauw-Zwart kaapte de volle drie punten mee na een 1-3-zege. Adamyan maakte voor de rust twee doelpunten na mistasten van de Oostende verdediging. Skov Olsen diepte in de tweede helft de voorsprong verder uit. Club nadert zo opnieuw tot op 7 punten van Union.
Alfred Schreuder beschikte over een fitte kern. Mignolet stond zoals gebruikelijk in doel. Het verdedigende trio bestond uit Mata, Mechele en Nsoki. Odoi, Rits en Vanaken bemanden het middenveld. Skov Olsen en Buchanan namen de flanken voor hun rekening. Voorin moesten Adamyan en De Ketelaere voor de doelpunten zorgen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor KVO. Na een scherpe tegenprik kwam de bal bij Gueye terecht, maar zijn schot trof de buitenkant van de paal. Club herstelde het evenwicht en ging geduldig op zoek naar kansen. Net na het kwartier profiteerde Adamyan van mistasten achterin bij KVO. McGeehan kopte de bal knullig achteruit waardoor de Armeen helemaal alleen richting doel kon. Hij werkte het leer in twee tijden voorbij doelman Scherpen.

Blauw-Zwart kon zijn voorsprong echter niet lang volhouden. Jäkel mocht twee keer aanleggen en bij z’n tweede poging was het prijs. Hij nam de bal in één tijd op de voet en verraste Mignolet die niet hard genoeg kon wegduwen. Oostende zette de bordjes alweer snel gelijk.

Het antwoord van Club liet echter niet lang op zich wachten. Oostende-doelman Scherpen mistte zijn controle volledig en Skov Olsen was er als de kippen bij om het leer af te snoepen. Hij bediende Adamyan die in een leeg doel z’n tweede van de avond scoorde. Even later kon Gueye moederziel alleen op Mignolet af. De spits scoorde, maar de vlag ging al snel de lucht in. Het doelpunt werd terecht afgekeurd. Club speelde daarna de helft uit en ging zo met een 1-2-voorsprong rusten.

Het eerste noemenswaardige feit van de tweede helft was een blessure aan Brugse zijde. Nsoki moest het veld geblesseerd verlaten. Jack Hendry viel in tegen zijn ex-ploeg. Het eerste kwartier van de tweede helft werd gekenmerkt door veel middenveldspel zonder echte kansen. Het was knokken rond de middellijn en zoeken naar een gaatje doorheen de Oostende defensie.

Net na het uur was daar bijna een derde blunder van de Oostendse verdediging. Na een misverstand tussen Scherpen en Urhoghide moest de doelman zich reppen om de bal nog in hoekschop te verwerken voor de aanstormende Rits. Na een kort nummertje gaf De Ketelaere de bal mee met Skov Olsen die door de benen van Scherpen de derde van de avond binnen trapte.

Op aangeven van Lang was Rits tot tweemaal toe dicht bij een nieuwe treffer. Eerst knalde hij op de binnenkant van de paal. In de rebound kon Jäkel redding brengen van op de lijn. Lang kreeg nog een unieke kans, maar trapte naast. Club kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en pakt zo 15 op 15. Volgende week ontvangen we in eigen huis KRC Genk.

Jupiler Pro League – speeldag 31
Toeschouwers: 8.000 – Diaz Arena
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki (52’ Jack Hendry), – Tajon Buchanan, Denis Odoi, Mats Rits, Hans Vanaken, Andreas Skov Olsen – Charles De Ketelaere en Sargis Adamyan (80’ Noa Lang)

Bank: Senne Lammens, Jack Hendry, Ruud Vormer, Eder Balanta, Cisse Sandra, Bas Dost en Noa Lang
Coach : Alfred Schreuder

KV Oostende: Scherpen, Jäkel, Fortes, Urhoghide, Duncan, Sakamoto, D’Arpino, Mcgeehan, Rocha, Ambrose & Gueye
Coach: Yves Vanderhaeghe

Gele kaarten: ’30 Urhoghide, ’90 Odoi
Doelpunten: ‘17 Sargis Adamyan (0-1), ’22 Jäkel (1-1), ’33 Sargis Adamyan (1-2), ’63 Skov Olsen (1-3)