Home > Zwin Natuur Park wint prestigieuze award voor aanleg nieuwe speeltunnel

Zwin Natuur Park wint prestigieuze award voor aanleg nieuwe speeltunnel

Geschreven op 1 december 2023 om 09:18 door Mario De Wilde

Op de uitreiking van de FEBE-awards van gisteren nam het Zwin Natuur Park uit Knokke-Heist de eerste prijs in de categorie ‘Precast in Infrastructure’ in ontvangst voor de nieuwe speeltunnel. FEBE, de Federatie van de Betonindustrie, organiseert elk jaar deze FEBE Elements Awards. De wedstrijd beloont bijzondere projecten die gemaakt zijn met prefab betonelementen.
Educatieve belevingstunnel
De opvallende speeltunnel, ontwikkeld door de Provincie West-Vlaanderen, biedt kinderen een educatieve ervaring met holendieren zoals bergeenden en konijnen. Ze bestaat uit twee tunnels van telkens 17 meter lang. Ondanks lopende afwerkingen, heeft de betonnen structuur al lof ontvangen en enthousiaste bezoekers aangetrokken.

Geluidsvrij
Deze snel en geluidsvrij geconstrueerde tunnel, gemaakt met prefab betonelementen, werd geprezen om zijn duurzaamheid en minimale verstoring van het natuurlijke ecosysteem. Het Zwin Natuur Park, bekend om zijn educatieve activiteiten voor gezinnen, blijft met deze nieuwe toevoeging jonge bezoekers boeien en informeren over de Zwinnatuur en het landschap.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.