Home > Zulte-Waregem stunt alweer tegen Anderlecht en pakt drie belangrijke punten: 2-3

Geschreven op 19 januari 2023 om 08:33 door Mario De Wilde

De temperaturen duiken onder nul in Brussel wanneer onze 21ste speeldag tegen RSC Anderlecht op gang wordt getrapt. Na een knotsgekke match trekken onze Boeren dan ook aan het langste eind. De eerste 5 minuten zijn voor beide ploegen een verkenningsronde. Pas na 8 minuten zien we een eerste keer dreiging. Het is de thuisploeg die goed combineert en Stroeykens vindt op de rand van de zestien. Zijn schot gaat net naast. Tijd voor de jongens van Essevee om te reageren. Fadera zet goed druk, onderschept de bal van Debast en vindt Gano. De aanvaller twijfelt niet en knalt snoeihard binnen. Het staat 0-1 na 10 minuten voetballen. De thuisploeg probeert wel, maar het is Essevee dat de grootste kansen bij elkaar speelt. Ciranni gooit de bal goed voor doel, Gano kan net niet koppen en de gevolgde Brüls knalt een metertje over. Het is een lange tijd windstil, tot Anderlecht een vrije trap mag nemen aan de rand van de zestien. De bal komt tot bij Raman, hij knalt van dichtbij de gelijkmaker binnen. Nog geen minuut later nemen de Brusselaars de leiding. Opnieuw is het Raman die de bal voorbij Bossut knalt, 2-1. Essevee probeert meteen te antwoorden. Ciranni vindt opnieuw Gano, Verbruggen redt de kopbal van zijn lijn.

Paars-wit komt het scherpst uit de kleedkamer. Na 5 minuten bedient Ashimeru Raman, Bossut redt in twee tijden. Opnieuw reageert Essevee meteen. Sissako stuurt Fadera diep, hij vindt de ingevallen Ndour. De Senegalees trapt enkele meters naast. De thuisploeg houdt de druk hoog, maar de organisatie bij Essevee staat goed. We zijn net voorbij het uur wanneer Vormer Ndour perfect diep stuurt, de aanvaller neemt de bal geweldig mee en knalt goed binnen. Het staat, met nog een halfuur op de klok, 2-2. Leye zijn troepen hebben vertrouwen en vallen goed aan. Vossen zet zich door op de linkerflank en legt goed af naar Sissako. De Fransman zijn schot gaat nipt over. Een teken voor de recordkampioen om te antwoorden. Ashimeru en Dreyer krijgen de bal net niet tussen de palen. Het gaat snel op en neer, dus zijn we weer aan het doel van Verbruggen. RSCA voetbalt slecht uit, Fadera profiteert en zet zich goed door richting doel. De Gambiaan trapt zijn vierde van het seizoen tegen de touwen, 2-3. Anderlecht begint aan zijn slotoffensief. Dreyer kapt zich goed vrij in de zestien en zoekt de verste hoek. Bossut redt schitterend met een hand.

In de extra tijd gaat Anderlecht nog gretig op zoek naar de ultieme gelijkmaker. Maar het komt niet verder dan een schwalbe in onze eigen zestien. Essevee wint op het veld van Anderlecht en neemt drie gouden punten mee uit het Lotto Park! Eindstand: 2-3.