Home > Zulte-Waregem als enige West-Vlaamse ploeg door naar halve finales Beker van België na 2-0 tegen STVV

Geschreven op 12 januari 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

Net wanneer de kwartfinale van de Croky Cup op gang wordt getrapt, openen de regensluizen zich boven de Gaverbeek. Een verslag van de wedstrijd tegen STVV lees je hier. De eerste minuut van de wedstrijd is nog niet rond vooraleer Ramirez goed de diept wordt ingestuurd. Doelman Schmidt twijfelt en haalt de middenvelder onderuit, hij mag opnieuw terug de kleedkamers in. Essevee monopoliseert de bal, maar komt niet meteen tot grote kansen in de eerste tien minuten. Net voor het kwartier kan Vormer, van net buiten de zestien aanleggen, zijn schot wordt gestopt door een Limburgse arm waardoor red Boucaut naar de stip wijst. Gano zet zich achter de bal, maar Coppens redt knap. Ook de rebound van Fadera geraakt niet in het doel. Het is het signaal voor STVV om helemaal wakker te worden. Een voorzet komt tot bij Bruno, Thiam kan zijn kopbal goed afblokken.

We zijn 20 minuten ver in deze partij wanneer de wedstrijd voor een vierde keer wordt stilgelegd. Na de keeperswissel, nieuwe handschoenen voor de doelman en een VAR-moment valt de lijnrechter geblesseerd uit. We kunnen enkele minuten later opnieuw aan voetballen denken. Opnieuw zijn het de jongens van coach Mbaye Leye die het heft in handen nemen. Vormer bedient Gano perfect, de aanvaller mikt net naast. Vijf minuten voor de rust steken de bezoekers nog eens hun neus aan het venster. Bruno trapt vanuit een scherpe hoek, Bossut redt heel knap. Meteen volgt het antwoord van Essevee. Gano bedient Fadera perfect. De Gambiaan schuift de bal voorbij Coppens, 1-0.

De tweede helft is 5 minuten onderweg wanneer de bezoekers voor een eerste keer dreigen. Bossut redt knap op de vrije trap van Boya. Het is het signaal voor de Boeren om opnieuw de versnelling in te duwen. Fadera wordt opnieuw goed in de diepte gestuurd, Coppens stopt de aanvaller foutief af en opnieuw gaat de bal op de stip. Dit keer gaat Vormer achter de bal staan, de Nederlander rapt zijn eerste voor Essevee tegen de touwen. Met nog een halfuur op de klok staat het 2-0.

Essevee laat de wedstrijd niet meer uit handen glippen. Offor en Ndour komen nog dicht bij een derde treffer, maar Essevee kwalificeert zich voor de halve finale dankzij een 2-0 overwinning tegen STVV.