Home > Zoveel mogelijk hartjes in Langemark-Poelkapelle voor gezinnen die een kind* missen

Zoveel mogelijk hartjes in Langemark-Poelkapelle voor gezinnen die een kind* missen

Geschreven op 6 december 2023 om 07:17 door Mario De Wilde

Langemark-Poelkapelle neemt ook dit jaar deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, de vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*. Samen met meer dan 200 steden en gemeenten in heel Vlaanderen, hijsen we op vrijdag 8 december de Koestervlag, zodat we een hele week lang ons hart kunnen tonen voor de gezinnen die een kind* missen in de gemeente.

Overal hartjes
De hele week lang willen we zoveel mogelijk hartjes in het straatbeeld brengen: door het dragen van een hartjespin (bestellen kan via koesterweek.be), door een hartje op te hangen aan je raam of deur, op onze sociale media en natuurlijk ook tijdens Wereldlichtjesdag op zondag 10 december. Mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt een kaarsje aan voor kinderen* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over
de hele wereld reist.

Tijdens de Koesterweek wil het Berrefonds de sociale media overspoelen met hartjes in alle kleuren, vormen en maten. En daarom lanceert de vzw een heuse Koesterweekchallenge! Vind een hartje in de natuur of tover er eentje op je werkplek, in je sportclub of favoriete gerechtje en deel het op sociale media. Ga ook jij op zoek naar hartjes? Op koesterweek.be
vind je alle info. Niet zo actief op sociale media? Dan kun je op tal van andere manieren je hart tonen. Stuur een berichtje of kaartje naar iemand in je omgeving die een kind* verloor of laat een bos bloemen afleveren. Elk warm gebaar wordt ontzettend gewaardeerd.

Daarnaast organiseert het Berrefonds van 8 tot en met 15 december nog heel wat andere activiteiten zoals gratis webinars en podcasts rond rouw en verdriet, ook allemaal terug te vinden op koesterweek.be vanaf 8 december. Tijdens de Koesterweek brengen we ook extra licht naar de Sterretjesweide op de begraafplaats in Langemark. Wie een kindje verloor, kan bij Dienst Burgerzaken een gratis herdenkingsplaatje aanvragen voor de Sterretjesweide. Dat kan ook zonder dat er een uitstrooiing gebeurde op de weide. Ook wie in het verleden een kind verloor en alsnog een herdenkingsplaatje wil, kan dit aanvragen.

Voor meer info en contact: www.lp.be/burgerzaken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.