Home > Zorgnetwerk Ieper start mobiele werking op met buurtwerking Ter Plekke in Zillebeke

Zorgnetwerk Ieper start mobiele werking op met buurtwerking Ter Plekke in Zillebeke

Geschreven op 18 mei 2021 om 13:53 door Mario De Wilde

Zorgnetwerk Ieper start met een buurtwerking in Zillebeke. Het initiatief kadert in de uitwerking van een mobiel dienstencentrum. Het Zorgnetwerk is reeds actief in Zillebeke met Samen Tafelen en verjaardagsbezoekjes bij 80 plussers. “Door ontmoeting en activiteiten in het dorp zelf, kunnen we nabij zijn en wanneer nodig vragen beantwoorden. Zillebeke start als eerste op, we hopen daarna ook uit te breiden naar andere dorpen. Samen dragen we zorg voor iedereen”, aldus schepen Eva Ryde, bevoegd voor Welzijn. “Ik kijk er alvast naar uit om het dorp en de inwoners beter te leren kennen”, voegt opbouwwerker Elie Claeys er aan toe.

Ter Plekke

Met de dienstencentrumwerking Ter Plekke wil het Zorgnetwerk een warme plaats bieden in de buurt waar dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten, zich vrijwillig inzetten, informatie inwinnen en een luisterend oor vinden. Van zodra de COVID-maatregelen dit toelaten,  zullen er regelmatig activiteiten van Ter Plekke plaatsvinden in één van de Zillebeekse OC’s. Voor de opstart doet het Zorgnetwerk beroep op Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen en krijgt het team versterking van opbouwwerker Elie Claeys.

Het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling komt met financiële steun over de brug.

Wensen voor het dorp

Het Zorgnetwerk wil de eerste contacten leggen met de inwoners van Zillebeke. Daarom bussen ze bij alle huishoudens in Zillebeke postkaartjes met illustraties van de Zillebeekse Ludmila Vaye. Met deze kaartjes kunnen inwoners elkaar een wens overbrengen alsook aan het Zorgnetwerk insteken en suggesties geven die nuttig zijn bij de invulling van de dienstencentrumwerking. Ideeën, vragen, opmerkingen kunnen bezorgd worden aan Bo Masson (bo.masson@ieper.be) en Elie Claeys (elie.claeys@ieper.be)

Op de foto van links naar rechts: Bo Masson (Zorgnetwerk), Eva Ryde (schepen) en Elie Claeys (opbouwwerker)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.