Home > Zorgnet Icuro bekroont MIS-verstand Brugge met Open Minds Award

Zorgnet Icuro bekroont MIS-verstand Brugge met Open Minds Award

Geschreven op 16 november 2018 om 16:48 door Mario De Wilde

MIS-verstand Brugge is de trotse eigenaar van de eerste Open Minds Award. Zorgnet-Icuro, het Vlaamse overkoepelende netwerk van zorgorganisaties, bekroonde MIS-verstand voor hun baanbrekend werk in het bespreekbaar maken van psychische kwetsbaarheid.

Positief verhaal
MIS-verstand is een samenwerkingsinitiatief tussen PZ Onzelievevrouw en Beschut Wonen Brugge en zet zich in voor positieve beeldvorming binnen de geestelijke gezondheidszorg.  Ellen Bosma (Beschut Wonen Brugge): “Psychische kwetsbaarheid is niet iets van achter de muren van een instelling. Iedereen in de samenleving heeft vroeg of laat zelf of in zijn naaste omgeving te maken met psychische kwetsbaarheid. Het is dan ook geen schande om beroep te doen op professionele hulpverlening. Met MIS-verstand proberen wij een positief verhaal te brengen om zo geestelijke gezondheidszorg verder uit de taboesfeer te halen. We zetten daarbij in op de kwaliteiten en sterktes van cliënten.”

Extra duwtje
Regine Steevens (PZ Onzelievevrouw): “Aan de hand van allerlei activiteiten, proberen we het taboe rond geestelijke gezondheidszorg te verlagen. Een gedreven team en de samenwerking met tal van organisaties van binnen en buiten de geestelijke gezondheidszorg is ons succesrecept. Het hoogtepunt van dit jaar was onze deelname aan het “Inspired by Triënnale”-programma in Brugge. De speelplaats van Sint-Leo-Hemelsdaele Brugge was de hele zomer lang het decor voor “De Brugsche Picknicktafel”, waar iedereen kon aanschuiven voor een gezellig samenzijn.”
Het kernteam van MIS-verstand hoopt ondertussen via deze award een extra duwtje in de rug te krijgen om geestelijke gezondheid verder bespreekbaar te maken. De prijsuitreiking van de Open Minds Award vond plaats op 9 november 2018. In een vijftal categorieën nomineerde een vakjury 3 initiatieven die waardevol zijn voor een betere geestelijke gezondheid en gezondheidszorg. Naast de officiële award, gemaakt door kunstenaar sven (unik-id), namen alle winnaars een geldprijs van €2000 in ontvangst en worden ze binnenkort uitgenodigd voor een exclusieve workshop.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.