Home > Zorgeloos verhuizen doe je met deze tips

Zorgeloos verhuizen doe je met deze tips

Geschreven op 17 juni 2021 om 16:54 door Mario De Wilde

Verhuizen is iets wat veel tijd en energie kost. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Hiermee neem je namelijk een hoop kopzorgen weg. Het verhuizen van grote spullen kost de meeste tijd. Daarom wil je bijvoorbeeld nieuwe banken kopen, in plaats van de oude banken te verhuizen. Om een bank te verhuizen heb je namelijk een groot busje nodig, hierdoor passen er ook minder spullen in het busje. Verhuizen kan duur zijn, dus is belangrijke om de opties tegen elkaar af te wegen die je hebt. Maar hoe kan je eigenlijk zorgeloos verhuizen? Dat lees je in dit artikel, dus lees snel verder.

Het nieuwe adres doorgeven
Voordat je gaat verhuizen zijn er een hoop dingen die je moet doen. Dit alles begint met het doorgeven van je nieuwe adres. Op je nieuwe adres moeten namelijk allerlei dingen worden afgesloten. Er zijn verschillende instanties die betrokken zijn bij je woning. Bijvoorbeeld de bezorging van post. Je kunt niet snel genoeg zijn met het doorgeven van je nieuwe adres, want post blijft na opzegging nog een tijdje bezorgd worden bij het oude huis. Ook heb je te maken met andere betrokkenen die het fijn vinden om te weten dat je op een nieuw adres woont. Denk dus niet alleen aan de mensen waarbij je de rekeningen betaalt, maar ook aan familie en vrienden. Zo worden er niet onverwachts pakketjes of post bezorgd bij je oude huis.

Contracten afsluiten en verzekeringen regelen
Voor een nieuw huis moeten er nieuwe contracten en verzekeringen worden afgesloten. De contracten die je afsluit zijn onder andere voor gas, water en licht. Deze contracten moet je ontbinden bij je oude huis, anders blijf je kosten maken terwijl je op een nieuw adres woont. Geef dit dus aan bij de partijen waarbij je contracten hebt afgesloten. Dit geldt ook voor je verzekeringen. Verzekeringen worden meestal voor langdurige tijd afgesloten, als je verhuist moeten die dus ontbonden worden. Een verzekering zoals de opstalverzekering kun je vaak meenemen naar je nieuwe huis. Het kan dan wel zijn dat de premie verandert, dus houdt hier rekening mee.

Het daadwerkelijke verhuizen
Als je zaken allemaal op orde zijn, zoals het inschrijven bij een nieuwe gemeente en het inschrijven bij een nieuwe huisarts, is het tijd om daadwerkelijk te verhuizen. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit te doen. Als je dichtbij woont kun je een busje huren en op en neer rijden. Afhankelijk van hoe vaak je op en neer moet, ben je goedkoper uit dan met een verhuisbedrijf. Het verschil met een verhuisbedrijf is wel dat zij ook jouw spullen inpakken. Bovendien ben je verzekerd, mochten er spullen beschadigt raken. In je eentje of met z’n tweeën verhuizen kost aan het eind van de dag toch veel energie. Vraag daarom vrienden en familie om hulp, om de verhuizing zo gemakkelijker te laten verlopen. Geef ze anders na het verhuizen een presentje, of geef een housewarming feest, om ze te bedanken voor alle hulp.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.