Home > Zorgcampus Langemark-Poelkapelle trakteerde vrijwilligers op feestmaal

Zorgcampus Langemark-Poelkapelle trakteerde vrijwilligers op feestmaal

Geschreven op 25 oktober 2023 om 07:06 door Mario De Wilde

Zorgcampus Langemark-Poelkapelle trakteert zijn vrijwilligers op een feestmaal tijdens een verwenavond in zaal Caracas in Langemark. De zorgcampus kan rekenen op de inzet van 48 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor de zorgcampus en haar gebruikers. Bijna geen enkele activiteit in de zorgcampus vindt plaats zonder de gewaardeerde hulp en inzet van deze vrijwilligers. Ze worden grotendeels ingezet in Lokaal Dienstencentrum (LDC) De Stek, waar alle 60+’ers in de gemeente terecht kunnen voor ondersteuning en ontspanning. Het vrijwilligerswerk gaat van bemannen van de cafetaria, rondgaan in het woonzorgcentrum met een rijdend winkeltje, het begeleiden van bewoners naar het post- of bankkantoor, tot meehelpen bij ontspanningsactiviteiten zoals breien, kaarten, wandelen…

Iedere vrijwilliger doet waar hij of zij zich goed bij voelt. Vrijwilligers met groene vingers gaan aan de slag in de tuin, hobbykoks koken met of voor bewoners van het woonzorgcentrum, de computerwizards ontwerpen affiches, Handige Harry’s klussen mee in het houtatelier en muzikale talenten draaien muziek en zingen of spelen mee in het contactkoor. De zorgcampus beschikt bovendien over een busje dat dagelijks gebruikers van het centrum voor dagverzorging en het dorpsrestaurant vervoert. Het busje wordt ook gebruikt voor maandelijkse bezoekjes aan de woensdagmarkt en andere uitstappen. Wanneer je het busje ziet rijden, zit er bijna steeds een vrijwilliger achter het stuur.

Ook bij evenementen van LDC De Stek op verplaatsing kunnen we rekenen op helpende handen. Tijdens ’80 is prachtig’ bv. waarbij alle 80-plussers uitgenodigd worden op een leuke namiddag in het dichtstbijzijnde ontmoetingscentrum, zijn er vrijwilligers mee om tafels te dekken, pannenkoeken te bakken, mensen te bedienen, een babbeltje te slaan en af te ruimen. Als vrijwilliger krijg je er ook iets voor terug. Wie zich inzet voor verbondenheid met anderen, haalt daar veel voldoening uit. Bovendien kom je in de zorgcampus terecht in een hechte vriendenkring. Jaarlijks gaan de vrijwilligers ook op uitstap en worden ze in de bloemen gezet tijdens het jaarlijkse verwenfeest. Het merendeel van de vrijwilligers is vanavond aanwezig.

We kunnen rekenen op heel wat mensen, maar nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Elke vrijwilliger wordt ingezet volgens eigen tijd, talenten en interesses. Wie een hart heeft voor senioren en een klein beetje vrije tijd, kan vrijblijvend informeren via mail naar destek@lp.be of telefonisch op het nr. 057/49.08.30.  

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.