Home > Zora Bots (Oostende) levert 5000 pratende bloempotten aan ouderen

Zora Bots (Oostende) levert 5000 pratende bloempotten aan ouderen

Geschreven op 11 september 2018 om 14:18 door Mario De Wilde

Zora Bots uit Oostende levert binnenkort 5000 pratende blomepotten aan Trixxo, marktleider op vlak van dienstencheques.  Die knalgroene bloempotten moeten voor verstrooiing zorgen bij ouderen.  De pratende bloempot heeft immers zelf zorg nodig – het plantje moet worden verzorgd. Maar hij kan bijv. ook het weerbericht voorlezen, de hoofdpunten in het nieuws opsommen, familieleden bellen en sms’jes voorlezen. En jawel, hij meet ook de temperatuur, de vochtigheid en het licht op de plek waar hij staat. Billy-Billy kan ook makkelijk worden aangesloten op het internet waardoor hij nieuwsberichten kan meedelen en het weer kan opvragen, eenvoudigweg door hem aan te spreken. Niet alleen voor ouderen is Billy-Billy een meerwaarde, ook (klein)kinderen kunnen interactief omgaan met de robot. Via een gemeenschappelijke online kalender waarschuwt de robot als de zorgkundige komt of als er een familiefeest gepland staat. Ook tekstberichten voorlezen is geen probleem. Kortom, Billy-Billy zal er alles aan doen om het leven een stuk aangenamer te maken. Zorabots probeert met Billy-Billy eenzaamheid bij ouderen te verhelpen waardoor mensen langer thuis kunnen wonen of in woonzorgcentra dagelijks hun bezigheid hebben.“Als het licht elke ochtend om klokslag acht uur aangaat, dan kan het op een probleem wijzen als de robot detecteert dat het om 10 uur nog altijd donker is in de kamer. Kinderen en familie zullen dat kunnen opvolgen”, aldus Fabrice Goffin van Zora Bots. Trixxo experimenteert nu al met honderd van die zorgrobots, de komende drie jaar gaat dat naar vijfduizend. “We willen ze op talloze manieren inzetten”, zegt Jeurissen. “We bieden bijvoorbeeld ook klusjesdiensten aan. Onze klanten zullen dan aan de bloempot kunnen laten weten dat hun haag moet worden gesnoeid.” Ze doen dat dus door er tegen te praten. “Bellen met een smartphone is voor veel oude mensen een hele opgave”, zegt Fabrice Goffin van Zora Bots. “Dit is een veel eenvoudiger manier van communiceren.”
De Billy-Billy wordt gebouwd en ontwikkeld in Oostende. “Er is interesse uit heel de wereld, want onze robot spreekt nu al acht talen, maar dat zullen er meer dan vijftig worden. Dit is onze eerste grote bestelling”, zegt Goffin.

Who cares? We care!

3 reacties

Schram Omer
Geschreven op 2019-02-15 15:54:48
Ik heb interesse in deze pot. Kun je me de aankoopprijs opgenomen aub. Met vriendelijke groeten, Omer Schram
Mario De Wilde
Geschreven op 2018-12-09 17:38:46
Beste Mr. Schram. Je kan een Billy Bily aanschaffen in de Archimedestraat 17 in Oostende of info@zorabots.be tel. 59 20 03 05
Omer Schram
Geschreven op 2018-12-08 20:09:18
Waar kan ik Billy Bily aanschaffen? Wat kost BillyBily?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.