Home > Zonnig weer en alles weer open: de Kust is tevreden over de krokusvakantie. Hotels 80% bezet

Zonnig weer en alles weer open: de Kust is tevreden over de krokusvakantie. Hotels 80% bezet

Geschreven op 6 maart 2022 om 11:07 door Mario De Wilde

Door het zachte en zeer zonnige weer is de toeristische sector aan de Kust tevreden over de krokusvakantie. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De toeristische sector aan zee herademt en is hoopvol dat het post-corona tijdperk definitief ingezet is. De Kust bevestigt meer dan ooit als een bestemming voor de vier seizoenen. In de eerste vakantieperiode van het jaar reizen Vlamingen en Franstalige Belgen graag naar zee. Ook de buitenlandse gasten vinden opnieuw de weg naar onze Kust.”

In de hotels was het eerste weekend een voltreffer met een bezettingsgraad tot 80 procent. Ook de volledige vakantieweek was beter dan vorig jaar (+26 procent). Toeristen uit de ons omringende landen zijn goed voor bijna 20 procent van alle hotelboekingen. In vergelijking met pre-corona zijn de hotelreservaties via de onlinekanalen meer dan ooit een vaste waarde geworden. De online boekingen stijgen met 50 procent.

Ook voor de toeristische verhuurkantoren is de krokusvakantie een interessante vakantieweek. De boekingen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar. Het bezettingspercentage schommelt rond de 60 procent. Het zachte weer zorgde voor tal van last minute reservaties. Ook eigenaars van een vakantiewoning of appartement aan de Kust verbleven tijdens de krokusvakantie graag enkele dagen aan zee.

Volgens de raming van Westtoer telt de Kust voor de volledige krokusvakantie in totaal ongeveer één miljoen overnachtingen, evenveel als vorig jaar. Ongeveer 600.000 dagtoeristen zijn tijdens de krokusvakantie naar zee gereisd, ongeveer 40 procent meer dan tijdens dezelfde vakantieperiode in 2021.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.