Home > Zonneburcht krijgt tien desktops cadeau van CKV Waregem

Zonneburcht krijgt tien desktops cadeau van CKV Waregem

Geschreven op 11 maart 2021 om 11:56 door Mario De Wilde

Computers zijn heel belangrijk geworden in het onderwijs en heel zeker ook in het buitengewoon onderwijs. ICT is echt iets in dienst van de onderwijspraktijk geworden. Het kan de speciale onderwijsbehoeften van onze kinderen ondersteunen. ICT kan ingeschakeld worden in functie van exploratie, extra informatie, documentatie, motivatie, automatisatie, differentiatie, variatie, … Indien nodig en/of een meerwaarde wordt ICT ook ingeschakeld ter compensatie. Dit in het geval van heel hardnekkige leer- en ontwikkelingsproblemen: bijv. Sprint, vertaalapps, …

Speciaal in tijden van corona is ICT ook nog belangrijker geworden voor de communicatie en zelfs voor afstandsonderwijs. Krist Vynckier, directeur van BuO Zonneburcht: “Wij van Zonneburcht zijn dan ook heel blij dat wij van CKV spaarbank Waregem tien desktops kregen. Het stadsbestuur van Waregem gaf Zonneburcht nog een extra duwtje in de rug met de schenking van tien schermen.” De officiële overhandiging ging gisteren door in Zonneburcht. Kathleen Debels (Chief Credit Officer) en Rudy Deruyter (CEO) waren hier namens CKV bij aanwezig. Schepenen Jo Neirynck en Pietro Iacopucci vertegenwoordigden het stadsbestuur.
Directeur Krist Vynckier zei heel gelukkig te zijn met deze extra ICT-middelen. “Over hoe de computers zullen ingeschakeld worden, willen wij nog eens heel goed nadenken. In verschillende klassen zijn zeker extra computers welkom. Wij denken er echter ook over na om eventueel enkele gezinnen een (extra) computer in bruikleen te geven. Dit natuurlijk met als doel de communicatie met school te verbeteren, eventueel afstandsonderwijs te kunnen aanbieden, extra leer- en oefenkansen thuis te bieden.”
Tijdens de eerst coronagolf hebben wij een dergelijk project uitgewerkt. GOK-coördinator Sabine Nachtergaele heeft toen een 35-tal laptops kunnen verzamelen (een groot deel in bruikleen) om zo veel mogelijk gezinnen aan een computer, extra computer en/of internet te helpen tijdens de lange periode van afstandsonderwijs. Op die manier werden 104 kinderen van 32 Zonneburcht-gezinnen geholpen .

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.