Home > Zonnebeke wint West-Vlaamse winkelster voor kindvriendelijke stickerwedstrijd

Zonnebeke wint West-Vlaamse winkelster voor kindvriendelijke stickerwedstrijd

Geschreven op 23 april 2024 om 07:54 door Mario De Wilde

Zopas ontving de Gemeente Zonnebeke een trofee, de West-Vlaamse Winkelster, voor het kindvriendelijk karakter van de wedstrijd Let’s Stick Together. De stickeractie uit 2023 kwam in Diksmuide als laureaat uit de bus tijdens de Avond van de WestVlaamse Winkelier, georganiseerd door KERNpunt en Liantis. Even terugspoelen: in 2023 barstte in Zonnebeke een stickergekte los. De gemeente ontwikkelde samen met KERNpunt een wedstrijd om de lokale economie een duwtje in de rug te geven. Inwoners konden gedurende drie maanden tijdens hun boodschappen cartoons verzamelen van lokale winkeliers. Wie alle cartoons kon kleven op de gemeentelijke affiche, maakte kans op leuke prijzen die door dezelfde lokale handelaars werden uitgereikt. De actie was een schot in de roos en dat bleef dus ook bij de provincie niet onopgemerkt.

Zonnebeke ontving een mooie trofee, een West-Vlaamse Winkelster, in de categorie kindvriendelijk. Daarnaast vielen nog andere handelsverenigingen in de prijzen in vier andere categorieën. De trofee zal vanaf mei beurtelings te zien zijn bij de vijf ambassadeurs die destijds een voortrekkersrol speelden bij de stickeractie: Wijnen Lecluse in Geluveld, Traiteur Bruno in Zonnebeke, Fruitoase in Zonnebeke, Optiek Cardoen in Beselare en Optiek Marian in Passendale. De andere handelaars krijgen een bijpassende etalagesticker. Eén ding is zeker, ze glunderen van trots met de gewonnen prijs!
“Als gemeente staan wij pal achter onze lokale handelaren en applaudisseren we mee voor hen. Iedere vorm van samenwerking juichen wij toe”, aldus Ingrid Vandepitte, burgemeester van Zonnebeke.

Met ‘De Winkelsterren van je buurt’ riep KERNpunt in 2023 handelaars op om samen een actie in hun winkelbuurt te organiseren. Ze konden hiervoor één van de vijf kant-en-klare formats gebruiken of een eigen voorstel indienen. In vijf categorieën zijn handelsverenigingen in de prijzen gevallen voor de organisatie van een actie in hun kern of winkelstraat. Met deze actie stimuleren we onderlinge samenwerking tussen handelaars en investeren we zo mee in sterke handelskernen in onze provincie. Kernversterking is de basis voor levendige steden en gemeenten. De lokale handelaar speelt daarin een belangrijke rol, zowel op vlak van economie en werkgelegenheid als algemene sfeerbepaling”, aldus Jean de Bethune, voorzitter KERNpunt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.