Home > Zonnebeke vijfde in 10.000-stappenclash 2021

Zonnebeke vijfde in 10.000-stappenclash 2021

Geschreven op 9 juni 2021 om 09:35 door Mario De Wilde

Na enkele jaren afwezigheid nam Zonnebeke in mei opnieuw deel aan de 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen. Ze namen het op tegen zestien andere gemeenten. Het doel was om zoveel mogelijk stappen te zetten en de gemeente wilde haar inwoners maximale kansen bieden op een goede gezondheid. Daarom werkt ze onder andere rond het topic ‘bewegen’.

10.000-stappenclash

In deze gedachtegang schreef de sportdienst de gemeente in voor de 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen. Als extra motivator beloofde de gemeente een mobiele beweegbank als Zonnebeke zou eindigen in de top acht. Deze beweegbank laat mensen op een laagdrempelige manier bewegen in de openbare ruimte. Na een intensieve maand maakten de inwoners dat waar. Na een twijfelende start op plaats veertien bij de eerste tussenstand, eindigde Zonnebeke op plaats vijf bij de eindstand.

Elke stap telt

Elke beweging, hoe klein ook, heeft een positieve impact op de gezondheid. Daarom was het motto, elke stap telt. En dat rendeerde. Er stonden 167 personen aan de startstreep die samen 41.049.611 stappen zetten. Dat komt overeen met 28.735 kilometer. Het bestuur en de sportdienst zijn heel tevreden met dat resultaat en het enthousiasme van de inwoners. Het is een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is en wie weet volgend jaar een eerste plaats.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.