Home > Zonnebeke huldigt haar Avonturenpad (1,9 km) voor jong en oud in

Zonnebeke huldigt haar Avonturenpad (1,9 km) voor jong en oud in

Geschreven op 29 september 2020 om 09:23 door Mario De Wilde

Dit jaar finaliseerde Zonnebeke het avonturenpad. Het nieuwe pad is een wandeling doorheen het Zonnebeekse Kasteeldomein dat maar liefst 5 spelzones aan elkaar linkt met een totale lengte van 1,9 km. Het is een product dat zich specifiek op families met kinderen van alle leeftijden richt. Het avonturenpad werd gerealiseerd binnen een West-Vlaams impulsprogramma waarbij op de steun van de provincie gerekend kon worden. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor toerisme opende vandaag samen met het gemeentebestuur van Zonnebeke het pad. ‘Elke familie, ook met diverse leeftijden in het gezelschap en ongeacht de grootte van het gezelschap, kan hier van genieten’ aldus gedeputeerde Lahaye-Battheu.

Het avonturenpad is niet zomaar uit het niets ontstaan. Vanuit de sector werd opgemerkt dat er in de Westhoek een inhaalbeweging nodig is in het totaalaanbod van familievriendelijke activiteiten. Het provinciebedrijf heeft zelf een kindvriendelijk traject opgezet met de twee stripfiguren ‘Jaek en Nink’ die families meenemen door de streek. Zij heten de Westhoek K(a)D(ee)s. 8 fietsroutes en 6 wandelroutes werden gerealiseerd en lokale gemeentebesturen werden aangespoord om nieuwe producten te ontwikkelen.
Het gemeentebestuur van Zonnebeke zet continu in op het verdere onderhoud en de ontwikkeling van haar prachtige Kasteeldomein. De extra familievriendelijke elementen zijn zo ontworpen dat er voor alle leeftijden wat wils is. Zo kunnen de kleintjes zich al snel uitleven op de vele hellingen en de glijbaan, terwijl de ouderen zich sneller gaan wagen aan de evenwichtsbalken. Zowel de eigen inwoners, als bezoekers in de regio kunnen zich er uitleven en genieten van het prachtige groen in Zonnebeke.

Er werd specifiek gekozen om zo weinig mogelijk te breken met de natuur. Hout is daarom het voornaamste materiaal die terug gevonden kan worden. Dit werd deels uit het domein zelf gerecupereerd. Ook wordt het aanwezige reliëf ten volle gebruikt. Bezoekers volgen het traject en wandelen, klimmen en klauteren er op los.
‘Het Avonturenpad is een prachtige activiteit voor bezoekers in de regio om een namiddag actief in het groen te genieten met de kinderen’, aldus schepen voor toerisme Vanderhaeghen. ‘De combinatie met het Memorial Museum Passchendaele of de Kerktoren maakt dat bezoek compleet

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.