Home > Zondagmiddag 29 januari duikt men de koude zee in aan de RBSC het Zoute in Knokke

Zondagmiddag 29 januari duikt men de koude zee in aan de RBSC het Zoute in Knokke

Geschreven op 12 januari 2023 om 11:19 door Mario De Wilde

Op zondag 29 januari om 12 uur duikt het team van kPNI WOLV de koude zee in aan de RBSC het Zoute in Knokke. Zo willen ze aan het grote publiek tonen waar de kPNI Way of LiVing om draait: om Intermittent Living, waarbij we onszelf met lifestyle-interventies gezond en veerkrachtig willen houden. Een korte koudeprikkel als een cold dip is zo’n interventie die ons immuunsysteem boost.

Ice baths: een hype of is er meer?

Intermittent living is een manier van leven waarbij we onszelf met levensstijl aanpassingen veerkrachtig maken in een wereld die stresserend kan overkomen. Deze aanpassingen houden in dat je je lichaam en brein uitdaagt met hormetische prikkels. Hormese is een reactie van de cellen en het organisme op een matige stressprikkel. De juiste dosering is daarbij van groot belang, want een te lage dosis heeft geen effect, een te hoge dosis een negatief effect. Een juiste dosis heeft talloze voordelen. Dan werkt de prikkel ontgiftend en vitaliserend. Hij stimuleert je energiemetabolisme en boost je immuunsysteem. Ice baths en cold dipping zijn dus échte tools voor deze tijd. Voorbeelden van andere voordelige prikkels zijn kortstondige hitte, dorst, honger, intensieve beweging, cognitieve uitdagingen onder tijdsdruk …

Koudeprikkels

Het voltallige team van kPNI WOLV doet voor aan het grote publiek hoe je zo’n korte koudeprikkel dan ook het beste kan doen. En iedereen kan deelnemen. Voor een maximale en veilige ervaring voorziet kPNI WOLV professionele begeleiding door expert Siebe Hannosset. Als Intermittent Living Mentor begeleidt hij al jaren mensen die intermittent willen leven met zijn kennis van de wetenschap erachter. De Cold Sea Dip vindt plaats op zondag 29 januari om 12u00 aan de RBSC het Zoute in Knokke.
Céline Martens: “We dippen veilig en met toestemming van gemeente Knokke-Heist. Jong en oud is welkom vanaf 11u45. We starten met een deep breathwork session om ons voor te bereiden en om 12 uur gaan we samen de zee in. Ervoor en erna bewegen we ons warm.”

Over kPNI WOLV

Sinds 2016 zetten Wouter Vanhuysse en Thomas D’havé hun stempel als gamechangers binnen het geneeskundige en therapeutische landschap. Met kPNIBelgium richtten zij het eerste Belgische kenniscentrum op rond de klinische psychoneuroimmunologie. Gezondheidsprofessionals, therapeuten en artsen specialiseren zich er in deze multidisciplinaire wetenschap, die gezondheid integraal benadert en ziekte aan de oorsprong aanpakt. Behandelingen zijn gericht op het levensverhaal en de levensstijl van de patiënt, en gaan samen met aanpassingen op vlak van bioritme, voeding en beweging. WOLV is het levensstijl platform van kPNI Belgium waar je handvaten krijgt om de kPNI te vertalen naar je dagelijkse leven. Onderbouwd met kennis uit de integrale kPNI-wetenschap en gedragen door ervaren kPNI-therapeuten, leer je hoe je duurzaam echt gezond en gelukkig leeft. Alle info op www.wolv.life

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.