Home > Zondag is ‘Huis van de Bruggeling’ uitzonderlijk open. Met dank aan ‘Make Belgium Great’

Zondag is ‘Huis van de Bruggeling’ uitzonderlijk open. Met dank aan ‘Make Belgium Great’

Geschreven op 19 september 2018 om 09:29 door Mario De Wilde

Gisteravond werd op VTM de eerste aflevering uitgezonden van Make Belgium Great Again. Dit televisieprogramma heeft als doel ons land wat beter te maken.Tijdens deze aflevering werd een oproep gelanceerd om je te registreren als orgaandonor. Stad Brugge ondersteunt deze oproep en zal hierom het Huis van de Bruggeling uitzonderlijk openen op zondag 23 september 2018 van 10.00 uur tot 13.00 uur. Let wel: ‘andere dienstverlening zal dan niet mogelijk zijn’. Wie niet tot zondag kan wachten is uiteraard ook welkom tijdens de vaste openingsuren van het Huis van de Bruggeling (op afspraak). Registeren kan ook online via https://www.brugge.be/orgaandonatie-2

Registreren als orgaandonor is gratis. Om de registratie te regelen moet men wel de identiteitskaart meebrengen naar het Huis van de Bruggeling. Burgemeester Renaat Landuyt: “Orgaandonatie is levensbelangrijk. Wie een nieuw orgaan nodig heeft, leeft met een ernstige ziekte en een orgaantransplantatie is vaak een laatste kans op genezen. Er zijn echter donororganen tekort. Patiënten komen daarom op een wachtlijst terecht en jammer genoeg sterven er mensen voor ze aan een transplantatie toekomen. Ik roep alle Bruggelingen op om hun goed hart te tonen en zich te laten registreren als orgaandonor.”

Een orgaandonor schenkt na zijn of haar overlijden een gezond orgaan aan iemand van wie het orgaan ongezond is of uitvalt. In België is iedereen wettelijk gezien kandidaat-donor, tenzij men bij leven verzet aantekende. In de praktijk peilt men bij de nabestaanden naar de wens van de overledene. De nabestaanden kunnen op dat moment nog weigeren. Registratie kan de nabestaanden heel wat verwarring en een emotioneel zware beslissing besparen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.