Home > Zondag bootjesrace, blauwgroene dooradering én beleving op Putten Vol Pit in Kortemark

Zondag bootjesrace, blauwgroene dooradering én beleving op Putten Vol Pit in Kortemark

Geschreven op 3 mei 2024 om 07:28 door Mario De Wilde

‘Putten Vol Pit’ is het familie-evenement vanuit de Dienst Vrije Tijd van Kortemark aanstaande zondag 5 mei in De Krekemeersen op het programma zet. Daar zal er ook aandacht zijn voor het project van de groenblauwe dooradering én kijken ze uit naar de ludieke bootrace van de lagere scholen. Inderdaad, nu zondag 5 mei is er weer Putten Vol Pit in domein De Krekemeersen in Kortemark. Tijdens het evenement voor de hele familie zijn er dit jaar ook enkele extraatjes: je krijgt er meer uitleg over het project van de ‘groenblauwe dooradering’ en er is een heuse bootjesrace. Heel wat kinderen uit onze lagere scholen knutselden daarvoor een eigen vaartuig in elkaar.

Putten Vol Pit brengt elke eerste zondag van mei een mix van avontuur, creativiteit, natuurbeleving en jeugdig enthousiasme naar De Krekemeersen, de groene long van onze gemeente. Dit jaar is dat niet anders. Bezoekers kunnen zich onder andere verwachten aan een mega knikkerbaan, een blotevoetenpad, een mobiele klimtoren of ‘Waterzorb’, die je over water laat lopen. Er zijn bovendien ook verschillende infostanden en workshops, eetkraampjes en een jeugdige bar. Medewerkers van het sociaal project De Stoasje verwarmen je dan weer graag met koffie of thee. De toegang is uiteraard volledig gratis.
Groenblauwe dooradering
Dit jaar wordt bovendien een speciale editie, want we besteden ook aandacht aan het project van de groenblauwe dooradering in het centrum van Kortemark. Daarbij wordt de Krekebeek in de dorpskern opnieuw volledig opengelegd. Zo zorgen we voor extra ontharding. Bij zo’n ingreep komt heel veel kijken, van het opbreken van wegenis achter het gemeentehuis tot het met de grond gelijk maken van enkele leegstaande gebouwen. Aan de infostand wordt het in woord en beeld geduid.
Bootjesrace
Naar aanleiding van dit project wordt er ook een ludieke bootrace gehouden op de Krekebeek. We schreven alle lagere scholen in onze gemeente aan om in de klas een eigen boot in elkaar te knutselen, bij voorkeur met recyclagemateriaal. Een 15-tal klassen nemen het zo zondag tegen elkaar op. De klas met de snelste boot wint een dagje Bellewaerde, inclusief vervoer, en daarnaast zijn er ook nog Kortemarkbonnen te winnen voor de top-3 in de verkiezing van de mooiste boot. Bezoekers aan Putten Vol Pit zullen daarvoor in de loop van het evenement hun stem kunnen uitbrengen. Om 16.15 uur gebeurt de prijsuitreiking van deze verkiezing. De bootjes worden om 16.45 uur te water gelaten en dobberen dan in een ferme race tot aan de finish achter het gemeentehuis.

Op de twee foto’s ontdek je de klassen uit GBS De Linde in Zarren en de MMI basisschool in Kortemark.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.