Home > Zo’n honderd eerstejaars van de Broederschool in Roeselare maakten ‘natuurlijk’ kennis met elkaar

Zo’n honderd eerstejaars van de Broederschool in Roeselare maakten ‘natuurlijk’ kennis met elkaar

Geschreven op 5 september 2022 om 09:54 door Mario De Wilde

Elke school wil haar leerlingen opvoeden tot vakbekwame jongeren, en hen alle mogelijke kansen bieden om later een geschikte plaats te vinden in die grote arbeidsmarkt daarbuiten. Dat is in de Broederschool uiteraard niet anders. Daar begrijpen ze bovendien ten volle dat welbevinden en intermenselijke relaties in een goede opleiding essentieel zijn. En dat het belangrijk is ondertussen de blik op de wereld rondom ons wijd open te houden.

De kennismakingsdag die de school nu al vele jaren voor zijn eerstejaars in het begin van het schooljaar organiseert, bracht al die principes feilloos bijeen. Honderd uitgelaten eerstejaars trokken samen met hun al even enthousiaste leerkrachten naar het groenrijke Rhodesgoed in Kachtem voor een dag vol teambuildingsactiviteiten. De prachtig natuurlijke omgeving op een boogscheut van de school, vormde het perfecte natuurlijke kader voor sportieve en creatieve activiteiten; zo leerden de leerlingen niet alleen elkaar beter kennen, maar ook hun leerkrachten. En dat op een fantastisch leuke manier. De gezichten straalden al even hard als de zomerzon.

“We vinden het belangrijk dat voor elke leerling, van welke achtergrond ook, de stap van de lagere school naar die grotere middelbare school zo aangenaam mogelijk verloopt”, getuigt directeur Lisa De Ruyck. “Die overgang is immers niet voor allen even vanzelfsprekend. Onze leerkrachten doen er daarom alles aan om hun leerlingen op het gemak te stellen. En als dat betekent dat zij samen met hen een dagje van de schoolbanken weg het bos kunnen intrekken voor een zoekspel, openluchtquiz, samenwerkingsopdracht en zo meer, dan doen zij dat heel graag!”

Collega Vincent Claerhoudt beaamt: “We houden die dag zo vroeg mogelijk in het schooljaar. Dat heeft niet alleen het voordeel dat de zon traditioneel overvloedig van de partij is, maar het zorgt er vooral voor dat iedereen zich in de nieuwe omgeving zo snel mogelijk thuis kan voelen. Onze slogan is niet voor niets ‘thuis in talent’. ”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.