Home > Zo’n 250 GBO-medewerkers namen deel aan ‘De Kansendans’ in Brugge

Zo’n 250 GBO-medewerkers namen deel aan ‘De Kansendans’ in Brugge

Geschreven op 17 april 2024 om 09:54 door Mario De Wilde

Gisteren bracht actrice Stefanie Moens in Brugge het levensverhaal van Caro Bridts, in de aangrijpende monoloog “De Kansendans”. Meer dan 250 medewerkers uit het samenwerkingsverband Geïntegreerd Breed Onthaal Brugge (GBO) sloten aan op de voorstelling. Daardoor wordt het belang van begrip voor de dieperliggende oorzaken van armoede en sociale uitsluiting, opnieuw onderstreept. De Kansendans is gebaseerd op het boek dat Caro Bridts en Lieven De Pril schreven over armoede in 2021.

Charlotte Crepeele, ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting: “We willen hulpverleners die dag in dag uit werken met mensen in armoede? laten stilstaan bij de structurele oorzaken en gevolgen van armoede. Net als in het spel de stoelendans, krijgen sommige mensen in onze samenleving niet alle kansen bij de start en worden ze aan de kant gezet.”

De Kansendans legde op meesterlijke wijze de structurele fouten en drempels in onze samenleving bloot. Pablo Annys, schepen van sociale zaken: “We willen onze medewerkers van het GBO onderdompelen in de context van armoede, en hen laten ervaren hoe complex die is en hoe moeilijk het is om alle structurele drempels te overwinnen. De nabespreking door Welzijnsschakels na De Kansendans nodigt de medewerkers uit om stil te staan bij wat belangrijk is in hun werk. Zo kunnen we nog actiever samenwerken aan een samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.