Home > ‘Zomers Tafelen’: dat betekent wijntjes en heel veel (meer) lekkers….

‘Zomers Tafelen’: dat betekent wijntjes en heel veel (meer) lekkers….

Geschreven op 20 juli 2022 om 09:49 door Mario De Wilde

Lange zomerdagen languit in het gras, korte nachten, zonneschijn, warm weer en vakantie. Verbaast het je dat we de zomermaanden associëren met een gelukkig en zorgeloos bestaan? En wie zomer zegt, zegt rosé, liefst all day én vergezeld van enkele pink appetizers. Daar hoef je geen uren over na te denken. Wij tonen je hoe je in een vingerknip de tuin- of terrastafel vol zomers lekkers tovert met deze 4 hapjes. En de geknipte rosé? Die vind je vanaf juli in Delhaize. Santé!

Altano Rosé Organic

 

Zomer door een roze (zonne)bril
De temperaturen beginnen langzamerhand op te lopen en samen tellen we de dagen af tot de vakantie eindelijk begint. Of je nu een verre tropische reis maakt, een roadtrip op de planning hebt staan of op vakantie in eigen land trekt: dit jaar zien we de zomer rooskleuriger dan ooit tevoren!

>> Zet de Altano Rosé Organic alvast fris en maak intussen deze zomerse bietendip met blauwe kaas, dadel en crackers.
Slapen onder een heldere sterrenhemel
Zorgeloze zomerweken zorgen voor onvergetelijke momenten. Verheug je op een lange strandwandeling met je geliefde, een ontspannen aperitief met vrienden bij zonsondergang of geniet van een glas Altano Rosé bij een knisperend kampvuur terwijl je al filosoferend je gedachten de vrije loop laat.

>> Deze hartige tarte flambée met braambes is een zomerse variant op het klassieke gerecht.
Een roadtrip met de wind door je haren
Warme zonnestralen op je huid, een fris glas rosé in je hand en de drukte van het bestaan smelt als sneeuw voor de zon. Het voelt bijna alsof je in de betoverende Portugese Douro-vallei bent waar de tafelwijnen van Altano hun oorsprong vinden.

>> Altano Rosé Organic is een hemelse combo met gegrilde octopus, zoals deze pink wrap met een verrassend lekkere tzatziki van biet.
Blootvoets in het gras
Heerlijk toch, zo van die zonnige zomerdagen? Zandkastelen bouwen op het strand of een lome middag doorbrengen in een zonovergoten achtertuin … we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Klaar om indruk te maken?

> Pair je glaasje Altano Rosé Organic dan met deze roze gevulde eieren, de showstopper van je hapjestafel.

_____________________________________________________________________________________

Zes nieuwe smaken van Pierre Marcolini

De ijsmakers van La Maison Pierre Marcolini presenteren je de stracciatella als een millefeuille: verschillende laagjes van ijs of sorbet afgewisseld met Grand Cru chocoladeblaadjes die tijdens het proefmoment worden gebroken.
De 6 nieuwe smaken:
• Madagascar vanille ijs, zwarte chocolade chocoladeblaadjes
• Karamelijs, karamelcoulis en melkchocoladeblaadjes
• Hazelnootijs, hazelnootcoulis en melkchocoladeblaadjes
• Chocolade roomijs Grand Cru, chocolade coulis en pure chocolade blaadjes
• Kokosnoot sorbet, frambozen coulis en melkchocoladeblaadjes
• Frambozensorbet, frambozencoulis en witte chocoladeblaadjes

Deze bevroren creaties zijn verkrijgbaar in nieuwe, grotere potten in sprankelende kleuren.

_____________________________________________________________________________________

Deliria 2022: Bier gebrouwen door vrouwen

Een fijne milde bitterheid met een sprankelend karakter en impressies van appel en chardonnay; dat is wat het nieuwste bier van de brouwerij van het roze olifantje belooft. Deliria, het jaarlijkse limited edition speciaalbier van Brouwerij Huyghe is net als de Delirium Tremens gebrouwen met pure en natuurlijke ingrediënten die het bier zijn herkenbare smaak en karakter geeft. Toch is de Deliria variant net iets anders dan z’n grote broer. ‘Deliria’, het limited-edition zusje van ‘Delirium Tremens’, werd al voor het tiende jaar op rij met aandacht en precisie gebrouwen op Internationale Vrouwendag door een groep enthousiaste vrouwen. Intussen werd de enige batch van 450 hectoliter Deliria gebotteld en is het speciaalbier klaar om de wereld te veroveren vanuit de winkelrekken van verschillende drankenhandels en Cora.

Gelukkig geen fruitbier
“Het bier is echt zeer lekker”, zegt Hannah van Ongevalle, bartender van The Pharmacy en een van de aanwezige vrouwen tijdens de brouwdag in maart. “Ik ben heel blij dat het geen fruitbier is, want je zou natuurlijk makkelijker een fruitbier associëren met vrouwen. Het is een karaktervol en tegelijkertijd ook elegant biertje vol smaak”, vult ze aan.

Delirium en Deliria Tremens: de verschillen
“Zowel Deliria als Delirium Tremens hebben een alcoholpercentage van 8,5%, maar het is niet hetzelfde bier”, benadrukt Catherine De Laet, mee aan het roer bij Brouwerij Huyghe. “Hier zitten toetsen van appel en chardonnay in, die vind je niet in de traditionele Delirium Tremens”.

Deliria is lichter van kleur, uitgebalanceerd van smaak met fruitige tonen en heeft iets meer bitterheid in de afdronk. Deze ‘blonde bittere’ bevat 4 graansoorten, 3 hopsoorten en andere gist dan broerlief Delirium Tremens.

Het maakt van Deliria een tegelijkertijd toegankelijk en verfrissend speciaalbier. Een goede doordrinker met de vertrouwde koriandertoets. “In kleinere glazen, want vrouwen gaan wel vaker voor kwaliteit over kwantiteit”, weet CEO Alain De Laet. “Deliria is bleekblond, mild hoppig, heeft het sprankelende karakter van Chardonnay en impressies van appel”, aldus Joris Dheedene, brouwmeester bij Brouwerij Huyghe
Smaakpalet
Kleur en uitzicht
Een bleekblonde kleur en fijn, wit romig wandklevend schuim.

Geur
Zeer evenwichtig aroma met een fruitige, bloemige achtergrond en een eerste impressie van chardonnay dat evolueert naar een kruidig, mild hoparoma.

Smaak
Een aangenaam sprankelend koolzuurgehalte zorgt voor een zachte, ronde smaakbeleving. De smaak is zeer volmondig en uitgebalanceerd met fruitige tonen van appel en chardonnay. Deliria heeft een fijne, milde bitterheid in de afdronk en een prachtig rond mondgevoel met een mooie evolutie.

____________________________________________________________________________________

Rigoni di Asiago onthult z’n verrassende nocciolata chrunchy     

     

Rigoni di Asiago, de referentie in biologische smeerpasta van Italiaanse makelij, breidt zijn gamma uit met een vierde smaak: de verrassend knapperige ‘Nocciolata Crunchy’. Een recept dat de ingrediënten behoudt die het succes van zijn voorganger – de Nocciolata – maakten, en waarin heerlijke kleine stukjes geroosterde hazelnoten zijn verwerkt voor een natuurlijke, krokante twist.

Totaal verbazingwekkend!

Rigoni di Asiago breidt zijn gamma Nocciolata uit met Crunchy: een heerlijke biologische chocolade-hazelnootpasta met trage productie voor een volle, ronde en harmonieuze smaak. De geroosterde hazelnootstukjes hebben een heerlijk natuurlijk én knapperig tintje.

Nocciolata Crunchy is zowel smeuïg als krokant. Als ontbijt, tussendoortje of dessert … alles kan!

Nocciolata Crunchy smeer je niet alleen op brood, toast of crackers, het is ook heerlijk op een pannenkoek, in combinatie met fruit of gewoon zo, met een lepeltje uit de pot!

Grote fijnproevers zullen de ongewone en verrassende textuur zonder twijfel waarderen. Deze nieuwe smeerpasta is dan ook verslavend lekker!

100 % biologisch, met hazelnootstukjes

Gemaakt van grondstoffen die zorgvuldig geselecteerd zijn op hun kwaliteit en bereid volgens een recept dat eigen is aan Rigoni di Asiago, is deze nieuwe chocoladepasta verrijkt met Tonda Romana hazelnoten voor nog meer smaak en plezier. De toevoeging van heerlijke kleine geroosterde stukjes brengt het hazelnootgehalte op 22 %.

Nocciolata Crunchy is 100 % biologisch, vrij van palmolie en gluten, zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of GGO’s.

Een wereld van smaken
Met de toevoeging van de Crunchy komen er maar liefst vier verschillende smaken Nocciolata in het natuurvoedingschap te staan. Een primeur! Elke smaak weerspiegelt een eigen emotie, een moment van genot én een aparte ervaring. Er is voor elk wat wils! Op boterhammen, pannenkoeken of verwerkt in gebak … welke smaak kies jij en hoe gebruik je deze het liefst?

Klassiek – De absolute must have voor liefhebbers van hazelnootpasta, in potten van 270 g en 700 g
Zonder Melk – De intense voor chocoholics, lactosevrij en vegan, in potten van 270 g en 700 g
Bianca – De genereuze voor hazelnootfans, zonder cacao, in potten van 270 g
Crunchy – De verrassend krokante voor echte fijnproevers, met stukjes hazelnoot, in potten van 270 g

_____________________________________________________________________________________

De wijnen van Costières de Nîmes

Een ritje te paard in zigeunerland? Arles, Aigues-Mortes, Saintes-Maries-de-la-Mer,… De uitstekende wijn vloeit er rijkelijk en de gastronomie is even sexy als manschappen op paarden die een ’tros’ stieren charmeren alvorens zich bij het vallen van de avond te ontpoppen tot zigeunerzangers. Aromatische, moderne en elegante rode wijnen, frisse en delicate witte wijnen, fruitige en feestelijke rosés… De wijnen van Costières de Nîmes kenmerken hun van oorsprong zuidelijke karakter. Ze steken gezamenlijk hun tong uit naar te krachtige en zware wijnen.

Plezierige wijnen
DE RODE
De kunst van het samensmelten tussen Syrah en Grenache. Robijnkleurige wijnen met granaattinten, aromatisch met tonen van rood fruit en wilde bessen zoals braam en vlierbes. Om te drinken wanneer sur la fraîcheur du fruit of om drie tot vijf jaar te bewaren. Deze wijnen evolueren naar typische aroma’s van viooltjes, zwarte olijven, zoete specerijen en mediterraans kreupelhout. Tot slot blijven ze in de mond hangen met een vlezige textuur en smaakvolle zoethouttannines.

DE WITTE
De briljante goudgele kleur van de witte wijnen van de Costières de Nîmes staat garant voor expressieve, levendige en smaakvolle wijnen. Ze ontwikkelen een gulle fruitigheid, frisse aroma’s van witte bloemen, citrusvruchten en exotisch fruit.

DE ROSÉS
De rosés hebben een mooie zachtroze kleur en bevatten een palet van klein rood fruit zoals aardbei of framboos. Ze zijn vol en lang in de mond, hebben de gulzigheid van een rosé en zijn niets minder dan echte degustatiewijnen.

La Camargue, da’s extra bijzonder
Een beetje cliché? Niet zozeer! In de Camargue, staat alles vaak op zijn maximum. Neem bijvoorbeeld de hitte. In deze streek van Frankrijk kan het behoorlijk heet worden, met pieken van 45°C tijdens de zomermaanden. Wat de rode, witte of roséwijnen betreft waarderen we z’n sterke karakter, zoals de beroemde Costières de Nîmes. En met de traditionele gerechten uit de Camargue gaan smaakpapillen vanzelf trillen als zigeunervingers op een onstuimige gitaar. Stierenworst, kabeljauwbrandade, kruidige tapenades, zonnige groenten en zoet fruit, fougasse van oranjebloesem… Kortom, in de Camargue worden zintuigen onvermijdelijk verveelvoudigd!

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.