Home > Zomerhit zorgt in Bredene voor derde muzikale topzaterdagavond: o.a. Willy William, Bart Kaëll en Goldband

Zomerhit zorgt in Bredene voor derde muzikale topzaterdagavond: o.a. Willy William, Bart Kaëll en Goldband

Geschreven op 31 juli 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Zomerhit in Bredene zorgde gisteravond voor een derde muzikale topzaterdagavond. Waren o.a. present: Willy William, Bart Kaëll en Goldband. Gisteravond was het eveens op Eén te bekijken voor een livepubliek van duizenden enthousiaste muziekliefhebbers. De fans hadden er duidelijk zin in en ook alle artiesten genoten volop, samen met presentatoren Siska Schoeters en Niels Destadsbader. Dankz

Wie scoort de felbegeerde prijs?

Jong talent Berre moest zichtzelf in de arm knijpen om te beseffen dat hij kans maakt op de Zomerhit-trofee. Maar Say my name, hij moest het niet vaak vragen: de toeschouwers waren helemaal gek op de sympathieke TikTok-ster uit Schepdaal. Veel zomerser kon het niet worden dan toen Jérémie Vrielynck en Sali Haidara hun Vlaanderen Feestlied begonnen te zingen: Als de zon schijnt. Zelfs om 21.30 uur ’s avonds. Letterlijk iedereen ziet Metejoor graag: publiek én artiesten. Collega’s staan als het ware in de rij om met de zanger samen te werken. Met Snelle en Kijk ons nou maakt hij kans op dé muziekprijs van de zomer. En Pommelien Thijs heeft met Ongewoon misschien wel de grootste hit van dit moment te pakken. Maar wint ze er ook Zomerhit mee? Dat kun jij mee bepalen. Stemmen kan via de VRT NU-app.

Lekker nostalgisch feesten

Zo’n twintig jaar geleden gingen we allemaal uit de bol op de dancehits van Sylver. En de muziek blijft scoren. Met een geweldige medley zorgde de groep voor een knalfeest aan de kust. Zangeres Silvy deed ook een rondje crème-kar-aoke met Siska. The Dinky Toys wonnen tijdens Zomerhit 1992 de prijs voor Beste Belgische productie. Exact dertig jaar later klonken Test of Time én de muzikanten nog altijd even fris en fruitig op het podium in Bredene. En het grote feestvarken van de avond was Bart Kaëll. Hij maakt in Vlaanderen al veertig jaar het mooie weer als zanger en zorgde ook in deze Zomerhit-show voor Mooi weer vandaag. Om de grote publiekslieveling te vieren, zijn Siska en Niels Bart ’s nachts gaan verrassen met een schotel fruits de mer, “want daarvoor mag je hem altijd wakker maken.”

Drie winnaars samen op het podium

De derde show werd geopend met een speciale versie van de megahit I’m Your Sacrifice, het nummer dat in 2013 de Zomerhit won. Zanger en componist Ozark Henry deelde voor deze gelegenheid het podium met The Starlings. Kato kaapte de Zomerhit trouwens weg in 2011 met The Joker en Tom Dice scoorde in 2010 de trofeeën voor Beste doorbraak en performance. Drie winnaars samen op het podium dus. Karista Khan moet zowat de jongste artieste zijn die dit jaar optreedt tijdens Zomerhit. De veertienjarige winnares van The Voice Kids zorgde voor flink wat funk en soul in Bredene met haar versie van Shackles (Praise You) van Mary Mary.

Zomerhit in buitenlandse sferen

Uit Den Haag kwam Goldband, dé popsensatie van het moment. Een van de bandleden, Boaz, brak op Rock Werchter zijn voet. Daarom rolde hij in Bredene al steppend over het podium met een soort van rollator, waarop hij zijn knie liet rusten. De groep zong dan wel over een Noodgeval, maar had duidelijk alles onder controle. De derde Zomerhit-show werd afgesloten door de Frans-Mauritiaanse Willy William. De sfeermaker heeft internationaal een van de grootste hits van deze zomer te pakken en ook in Bredene zorgde zijn Trompeta voor vuurwerk. Backstage kreeg Willy William live op Radio2 een gouden plaat voor zijn hit, uit handen van presentator Daan Masset.

Welkom bij Radio2 in Bredene

Nog de hele week, tot en met zaterdag 6 augustus, vind je Radio2 in Bredene. Tussen 10 en 20 uur ben je welkom op het Duinenplein, naast de Koninklijke Baan, ter hoogte van de kruising van de Driftweg, Kapelstraat en Duinenstraat. En volgende week zaterdagavond kun je om 20.45 uur op Eén en VRT NU kijken naar de vierde show van Zomerhit, ook opgenomen in Bredene.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.