Home > Zo zet jij thuis de lekkerste thee

Zo zet jij thuis de lekkerste thee

Geschreven op 27 januari 2021 om 12:58 door Mario De Wilde

Thee zetten is een kunst. Natuurlijk kun je ook gewoon een zakje thee nemen en je kom vullen met wat gekookt water uit de waterkoker. Maar met wat slimme trucs kun jij je kop thee nog veel lekkerder maken. Ten eerste maakt het al veel uit welke temperatuur het water heeft waarmee je thee maakt. Elke thee heeft zijn eigen aanpak. Sommige soorten thee moeten worden bereid met kokend water, terwijl dat bij anderen juist de smaak verloren doet gaan. Tegenwoordig zijn waterkokers te koop met instelbare temperatuur. Die zorgen dat het water exact tot de juiste temperatuur wordt opgewarmd voor jouw favoriete thee.

Het juiste drinkgerei
Het beste kopje om je thee uit te drinken is nog altijd een porseleinen kopje. Ook een glazen theemok heeft geen invloed op de smaak van de thee. Metaal kan wel een bijsmaak geven. Plastic is ook niet echt de juiste optie. Hierbij blijven namelijk de bitterstoffen aan de rand kleven. Keramische mokken laten vaak te veel hitte door, waardoor de thee veel te snel afkoelt.
Keuze uit heel veel verschillende soorten thee
Wie regelmatig thee drinkt weet dat er intussen bijna ontelbaar veel soorten thee te verkrijgen zijn. Van zwarte thee tot rooibos en van sinaasappel thee tot kamille. Qua smaak gaat er echt niets boven losse theebladeren. Deze hebben heel veel meer smaak dan de kant en klare theezakjes die vaak gevuld worden met restjes. In de Delhaize folder vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten en merken thee. Gebruik een theetang om de losse bladeren in je kopje te leggen of een zogenaamd thee ei om daar losse thee in te doen.
Thee laten trekken voor het drinken
De gemiddelde tijd om thee te laten trekken is volgens velen rond de drie minuten. Laat het echter nooit te lang trekken want dan komt de stof tannine vrij die de thee bitter kan maken. Op de verpakking van de thee vind je meestal de optimale tijd. Daarnaast is het belangrijk om niet te roeren terwijl het zakje nog in je kom of theepot zit. Laat de thee gewoon rustig 3 minuten staan en verwijder dan het theezakje, thee ei of de theebladeren.
Extra lekker
Extra ingrediënten die je thee zeker kunnen verrijken zijn honing, citroen, basilicum, lavendelolie, gember, munt, kaneel en zelfs cayennepeper. Probeer ze gewoon allemaal eens uit en verras jezelf met de lekkerste kop thee ooit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.