Home > Zo verloopt een eerste steenlegging in Houthulst voor de buitenschoolse kinderopvang Sint-Kristoffel

Zo verloopt een eerste steenlegging in Houthulst voor de buitenschoolse kinderopvang Sint-Kristoffel

Geschreven op 30 maart 2024 om 07:27 door Mario De Wilde

Donderdagavond werd door het schoolbestuur van VBS Schooltrio en het gemeentebestuur van Houthulst de symbolische eerste steen gelegd van een nieuwe buitenschoolse kinderopvang bij de VBS afdeling Sint-Kristoffel. De ingang van de buitenschoolse opvang zal ook dienst doen als ingang van de school. Met een gedeelde ingang en een goed georganiseerd secretariaat aan het onthaal, vormt deze polyvalente zaal een centraal punt voor alle ouders en kinderen. Maar ook de eetzaal, de speelplaats van het lager en straks de speelplaats van het kleuter kunnen voor en naschools gebruikt worden.

De ruimtes die voor en naschools vrij zijn, worden nu ook gebruikt door en voor de kinderen. Dat biedt grote voordelen:
– een centrale plaats, dichtbij, voor de ouders om hun kinderen voor en naschools te brengen
– minder praktische problemen bij gewijzigde uren van uitstappen, maar ook voor fietsen voor de fietsweek, materiaal die moet meegebracht worden en ga zo maar door
– een nog grotere nabijheid tussen personeel van de bko en van de school
– veel ruimte, ook buitenruimtes, die flexibel kunnen gebruikt worden.

Directeur Nathalie Reheul: “Graag zou ik het leggen van de steen niet opdragen aan het gebouw maar aan de samenwerking: de samenwerking tussen het gemeentebestuur en het schoolbestuur, tussen de personeelsleden van de school en van de opvang. Want zonder deze samenwerking waren dergelijke ingrijpende bouwwerken op deze schoolsite niet mogelijk. We kijken met enthousiasme uit naar de bouw van een polyvalente zaal en de verbouwing van het lange gebouw. Deze projecten zullen onze school nog meer mogelijkheden bieden om te bloeien en te groeien”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.