Home > Zo kies je in Damme vanaf volgende week voor de juiste afvalcontainer

Zo kies je in Damme vanaf volgende week voor de juiste afvalcontainer

Geschreven op 12 juni 2020 om 16:43 door Mario De Wilde

Vanaf oktober schakelen ze in Damme over van huisvuilzakken naar containers. je kan nog tot 20 juni laten weten dat je andere containers wil dan het standaardvoorstel. Hoe doe je dat? In de eerste week van juni kregen alle Damse gezinnen een brief + folder over de vernieuwde afvalinzameling. Vanaf oktober 2020 haalt IVBO het restafval op in grijze containers en het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) in groene containers.

Wie geen andere keuze maakt voor 20 juni krijgt in september een grijze container van 140 liter en een groene container van 140 liter (of  behoudt zijn bestaande groencontainer).

Een grijze container is verplicht, een groene container niet. We raden wel het gebruik van een groene container aan. U betaalt het minst als u alle GFT consequent uit de grijze container houdt.

Wilt u een ander containerformaat?

U kunt het door ons voorgestelde containerformaat digitaal wijzigen op damme.mijncontainer.be in de rubriek “mijn container”.

Wilt u geen groene GFT-container?

U kunt in de rubriek “mijn container”  op damme.mijncontainer.be niet aanduiden dat u geen groene GFT-container nodig hebt. Wij verontschuldigen ons voor deze fout bij het ontwerpen van de DifTarwebsite

Maak gebruik van de rubriek “meldingen” op damme.mijncontainer.be of bel naar de gratis infolijn 0800 21 901 op weekdagen van 8.30 tot 16.30 uur of op zaterdag van 9 tot 12 uur.

2 reacties

lydia sterk
Geschreven op 2021-11-12 19:58:03
geachte er zijn nog veel problemen mijn container is gestolen heb al meermalen gebeld maar krijg nu mijn rekening en wat raad je mag nog eens de huur van gestolen containers betalen en nog erger ze komen ze zelfs niet ophalen ik moet 700m ongeveer met mijn container naar de straat en moet hem op het fietspad zetten moet dus betalen voor 3containers en heb er maar1gekregen. groetjes
Dirk Landuyt
Geschreven op 2020-11-17 11:35:07
geachte. hoe kan ik de stand van mijn rekening van mijn afvalcontainer controleren, heb daar geen enkel infornatie over gekregen . groetjes, dirk landuyt kerkakker 32 8340 Damme

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.