Home > Zin om het dapperste uiltje van Vlaanderen te ontdekken? Morgenavond Steenuilenwandeling in Koolkerke

Zin om het dapperste uiltje van Vlaanderen te ontdekken? Morgenavond Steenuilenwandeling in Koolkerke

Geschreven op 29 maart 2019 om 20:54 door Mario De Wilde

Zin om het dapperste uiltje van Vlaanderen te ontdekken? Wel, neem dan deel aan de Steenuilenwandeling morgen zaterdag 30 maart tijdens de Nacht van de Steenuil in en rond het Provinciedomein Fort Beieren te Koolkerke (Brugge). Mergus nodigt jullie en het Brugse publiek uit voor een unieke wandeling rondom Fort Beieren waar zich een tiental territoria bevinden. We starten met een Powerpoint over het Steenuiltje in de historische schuur van Fort Beieren en maken daarna een prachtige lus vormige wandeling – ca 3 km. We starten om 19u30 aan de ingang van cafetaria Fort Beieren, Gemeneweidestraat 51, 8000 Koolkerke (ruime parking voor auto en fiets) en eindigen daar opnieuw om ca 22u waar we alle deelnemers een gratis drankje aanbieden.

Het Steenuiltje is het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen. Deze rakker met knalgele ogen heeft een voorliefde voor holle knotwilgen als broedplaats en wordt actief bij het vallen van de avond. De zang en de verschillende contact – en alarmroepen verraden vlug zijn aanwezigheid en met een beetje geluk kunnen we hem in het sterke licht van onze zaklampen bewonderen.

Leiding

Lieve Maeckelbergh, Jan Swimberghe en Frank De Scheemaeker

Praktisch

Graag inschrijven door een mailtje voor vrijdag 29 maart te sturen naar frank.descheemaeker@skynet.be en 5€ of mee te brengen of te storten op de Mergus rekeningnummer BE 30 380 0084815 11 – SWIFT BBRUBEBB), p.a. Pastoriestraat 174, 8200 Brugge met vermelding ‘Nacht van de Steenuil’ . Deze bijdrage gaat integraal als steun naar de nationale Steenuilenwerkgroep. Kinderen jonger dan 14 jaar gratis

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.