Home > Zilleghem Folk uit Loppem blaast 15 kaarsjes uit: komende zomer drie dagen folk- en wereldmuziek

Zilleghem Folk uit Loppem blaast 15 kaarsjes uit: komende zomer drie dagen folk- en wereldmuziek

Geschreven op 22 januari 2024 om 09:52 door Mario De Wilde

Van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli 2024 gaat in het Kasteel van Loppem de 15e editie van het gezelligste festival van Vlaanderen door. Gedurende 3 dagen kun je genieten van kwaliteitsvolle folk- en wereldmuziek. Een 20-tal bands uit binnen- en buitenland geven afwisselend binnen, in de prachtige concertzaal, en buiten, onder de gezellige open tentconstructie, het beste van zichzelf. Nieuw dit jaar is dat op vrijdag nu ook gestart wordt om 14u. Daar waar de vorige edities er telkens 3 groepen na elkaar binnen speelden, wordt nu ook op vrijdag afwisselend buiten- en binnen muziek gemaakt! Wat ooit gestart is in 2009 als een ééndagsfestival is nu een volwaardig 3-daags evenement geworden.

Drinken doen we nog steeds uit glazen en dansen kun je van begin tot einde. Wanneer in het verleden hier enkel echte folkliefhebbers op afkwamen, merken we dat het festival ondertussen een breed publiek aanspreekt. Het is een jaarlijks treffen, de week voor het Dranouter, waar muziekliefhebbers en ‘locals’ gezellig samenkomen om te genieten van de muziek, van de prachtige omgeving van het Park van Loppem, om een streekbiertje of een lekker glas wijn te nuttigen in een ongedwongen sfeer, waar iedereen, jong en oud, rijk en arm, groot en klein, blank of zwart, zich thuisvoelt.

En niet enkel de organisatie is van een hoog niveau. Ook de artiesten mogen er zijn. Het programma ligt zo goed als volledig vast. We verwelkomen onder andere Quilty & Andy Irvine, Gravel Unit, 100 Voltas, Broes, Kadril, Old Salt, Hot Griselda, Erik Wille, Ashels, Deira, Michel Veillon & Nicolas Quéméner, Little Kim, Elizabeth Davidson-Blythe & Daniel Quayle, Duo Montanaro/Cavez, Brisk, Donder in ’t Hooi, Déjà Vu?, Saraï met Laura Cortese & Eva Decombel, Faran Flad en nog enkele meer.

Op zondag wordt opnieuw gestart met een folkmis in de Sint-Martinuskerk, om daarna onder begeleiding van de 3 Zedelgemse fanfares te voet richting kasteel te stappen. Gedurende deze 3-daagse zijn alle inwoners van groot Zedelgem ook gratis welkom, en nieuw dit jaar, dit zowel op vrijdag, zaterdag als zondag.

Vanaf 15 februari start een ‘vroegboekactie’. Gedurende 1 maand zal er een extra korting gegeven worden aan zij die hun tickets bestellen voor 15 maart. Daarna start de normale voorverkoop die loopt tot dinsdag 23 juli. Wees er snel bij, want omwille van de capaciteit van de zaal, is de toegang beperkt. En vol is vol. Wil je op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen, schrijf je dan in op de nieuwsbrief via onze website of volg ons op Facebook. Tot Zilleghem Folk!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.