Home > Zijn de dames van Basket Blankenberge op weg naar de titel?

Zijn de dames van Basket Blankenberge op weg naar de titel?

Geschreven op 14 februari 2022 om 11:32 door Geert Demuynck

Daar staan ze dan, de dames van Basket Blankenberge, op de eerste plaats in het klassement in eerste provinciale van onze provincie. Elf matchen gespeeld en evenveel gewonnen doet nu al veel supporters dromen van de titel en bijhorende feestelijkheden. De naaste achtervolger, ION Waregem, heeft evenveel punten maar al vier partijen meer gespeeld en ze lieten ook al zes nederlagen noteren. Afgelopen weekend stond er een verplaatsing naar Bevers Oedelem op het programma en dan is het altijd opletten.

Bevers Oedelem

Staand vlnr : Maxim Vandevyvere, Tim De Wispelaere, Amber Berghs, Céline Daniels, Joke Vanzieleghem, Lore Ommeslag
Zittend vlnr: Merel Berghs, Helena Dejonghe, Maxime Vander Stock, Aranja Degrande, Janne Chielens.

Basket Blankenberge

Staand vlnr: Jana Van Meenen, Janne Boens, Laura Leplae, Ronny Seghers (coach), Julie Vermoortele, Kelly Surmont
Zittend vlnr: Kyara Dufour, Luna Samson, Jade De Ruyck, Audrey Vaesen.

Vanaf het eerste quarter was het al duidelijk dat de thuisploeg het lastig zou krijgen. Blankenberge had een muur rond zijn korf geplaatst en acteerde defensief heel sterk. Offensief was het vooral guard Kyara Dufour die sterk opende met een paar driepunters. In totaal zou ze 26 punten voor haar rekening nemen en daardoor MVP worden. In het tweede quarter had Oedelem zijn lesje geleerd en gingen ze ook iets fanatieker gaan verdedigen met als resultaat dat er weinig gescoord werd in het begin van deze periode. De rust werd bereikt met een 19-45 stand.

Audrey Vaesen houdt het veld breed voor Blankenberge.

In de tweede helft ging Blankenberge gewoon door op zijn elan en speelde het de thuisploeg op bepaalde momenten van het kastje naar de muur, 12-22 in derde quarter. De laatste tien minuten maakte Blankenberge de wedstrijd op een drafje uit en haalde net geen 100 punten.  Eindstand werd bereikt met 46-91.

Pressing van Jade De Ruyck en Kyara Dufour brengen Merel Bergs in moeilijkheden.

Positief was wel bij Oedelem dat iedereen speelminuten kreeg en dat ook iedereen op het scoreblad vermeld werd. Bij Blankenberge was het, zoals reeds gezegd, Kyara Dufour die hoge ogen gooide met haar 26 punten maar ook Jana Van Meenen met 22 punten was sterk op dreef. Daarnaast lieten Laura Leplae (13) en Kelly Surmont (14) ook dubbele cijfers optekenen.

Poging van een driepunter die binnengaat van Kyara Dufour

Na afloop van de wedstrijd temperde coach Ronny Seghers toch een beetje de verwachtingen van zijn ploeg. “We zijn er zeker nog niet”, klinkt het bij hem. “Door die vermaledijde Corona zijn een aantal wedstrijden uitgesteld. We hebben bijvoorbeeld nog niet tegen Torhout Lions en KBGO gespeeld en dat zijn stuk voor stuk toch ook titelkandidaten. Er staan trouwens nog 11 matchen op het programma. Nu al de titel opeisen zou heel dom zijn en het vel verkopen voor de beer geschoten is.”

Aan het verliezende kamp horen we Amber Berghs. “Een ontgoochelende prestatie van ons maar dit Blankenberge is toch een heel sterk geheel hoor”, stelt ze vast. “Stilaan worden we terug voltallig nadat een paar studentes moesten afhaken wegens de studies. Hopelijk kunnen we in de toekomst onze plaats in de middenmoot van het klassement behouden met een paar overwinningen”, besluit ze.

Jana Chielens verdedigt knap op Jana Van Meenen die haar shot nipt ziet mislukken

Luna Samson aan de vrijworplijn

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.