Home > Zie Kev, Romelu en Maxim scoren op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort

Zie Kev, Romelu en Maxim scoren op groot scherm op speelplaats Sint-Bernarduscollege Nieuwpoort

Geschreven op 7 juni 2024 om 07:02 door Gino Ester

Voetballiefhebbers kunnen deze maand het Europees kampioenschap voetbal volgen op groot scherm op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Concreet worden de drie speeldagen van het Belgische elftal uitgezonden. Het gaat om de wedstrijden België-Slowakije op maandag 17 juni,
België-Roemenië op 22 juni en België-Oekraïne op woensdag 26 juni. Schepen van Sport Bert Gunst: “Dat is een zeer fijne samenwerking met het Sint-Bernardus College want directeur Geert Barby heeft een hart voor sport. Deze leuke samenwerking zorgt ervoor dat we hier met de stad Nieuwpoort ons groot scherm mogen plaatsen en inwoners hier welkom mogen heten. Het initiatief komt eigenlijk van de voetbalclub Astra, geleid door Karel De Wilde. Het is al enkele jaren dat het EK of het WK op groot scherm door de voetbalclub wordt georganiseerd. Zij zullen op de speelplaats van het Sint-Bernarduscollege de bar uitbaten”.

Karel De Wilde: “In 2014 kregen wij de vraag van de sportdienst om het WK mee te helpen organiseren.
We deden dat ook in 2016, 2018 en na Corona in 2021. En nu dus voor de zoveelste keer. De vorige edities vonden plaats in het cultureel centrum Ysara. Nu dus voor het eerst in het College”.

Geert Barbry, directeur van het Sint-Bernardus College: “Wij gaan onze leerlingen een gratis ticket aanbieden voor de tweede en de derde wedstrijd. We hopen dat we hier zeven wedstrijden kunnen doen. En wij hopen dat er zo veel mogelijk volk hier naar het Sint-Bernardus College komt om de Rode Duivels aan te moedigen. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op 17 juni. Dat is midden in de examenperiode. Daarom hebben wij een brief gestuurd naar de ouders met het feit dat er een scherm komt, maar dat we die avond de leerlingen liever niet zien komen. Daarom geven we ook voor de eerste wedstrijd geen ticket aan de kinderen. Niet getreurd, het gaat maar om één wedstrijd. Hopelijk spelen de Rode Duivels zes wedstrijden waarop de leerlingen zeer welkom zulle zijn. Als het mooie weer dan toch niet van de partij zou zijn dan verhuizen we naar de sporthal. Wij hebben dat ook al gedaan in een vorige WK waar we de wedstrijd België-Kroatië op grootscherm getoond hebben”.

Concrete info:

België-Slowakije
Maandag 17 juni 2024 om 18 u.
België-Roemenië
Zaterdag 22 juni 2024 om 21 u.
België-Oekraïne
Woensdag 26 juni 2024 om 18 u.

Eventuele extra matchen van de Belgische ploeg zullen ook worden vertoond.

Locatie; speelplaats Sint-Bernarduscollege (ingang via Willem De Roolaan)
Prijs; € 4 per ticket

Koop hier alvast je ticket(s): https://www.visit-nieuwpoort.be/nl/zien-en-doen/ek-voetbal-op-groot-scherm

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.