Home > Zesde editie ‘Het Lekkere Westen’: West-Vlaanderen meer dan ooit gastronomische topprovincie

Zesde editie ‘Het Lekkere Westen’: West-Vlaanderen meer dan ooit gastronomische topprovincie

Geschreven op 19 september 2019 om 11:20 door Mario De Wilde

Het Provinciebedrijf Westtoer lanceert de zesde editie van ‘Het Lekkere Westen’: 151 chefs presenteren de gastronomische troeven van West-Vlaanderen. Het Lekkere Westen noteert drie trends: lokaal, samenwerking en duurzaam. De West-Vlaamse chefs zijn toeristische ambassadeurs die graag hun toeristische tips prijsgeven. “West-Vlaanderen is meer dan ooit een gastronomische topprovincie. Het Lekkere Westen brengt de culinaire troeven samen die de vier regio’s en Brugge te bieden hebben. Grote en kleine adressen presenteren een unieke streekgastronomie. Hedendaagse chefs vertellen ook een authentiek verhaal”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. De West-Vlaamse culinaire schatten zijn een meerwaarde voor het eigentijds toeristisch aanbod. Met 21 sterrenrestaurants, 190 restaurants met GaultMillau-notering en tientallen originele adressen vertelt West-Vlaanderen een bijzonder culinair verhaal. De 151 chefs uit Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek zijn geselecteerd door Westtoer en Horeca West-Vlaanderen. Gisteren kwamen ze in het Concertgebouw van Brugge hun gerechten en acties voorstellen. Een van hen was Robbe Devriendt van het bekende restaurant De Oesterput in Blankenberge die met veel passie het belang van deze actie onderstreepte.

Drie belangrijke trends

De nieuwe editie van het Lekkere Westen noteert drie trends: lokaal, samenwerking en duurzaam. Chefs uit eenzelfde regio werken meer en meer samen om de culinaire troeven van hun streek te promoten. De meeste adressen kiezen voor lokale producten, dikwijls uit de onmiddellijke omgeving en dagvers aangeleverd door lokale producenten. Ook een duurzame werkwijze met aandacht voor milieuvriendelijke aspecten staat vandaag hoog op de agenda. Sabien Lahaye-Battheu: “De hedendaagse West-Vlaamse chefs zijn toonaangevend en bewijzen hoezeer een authentieke aanpak een meerwaarde betekent voor het toeristisch imago van een regio.”

Ambassadeurs

De chefs van Het Lekkere Westen zijn echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine delen ze hun favoriete adressen en toeristische plekjes uit de streek. Op deze wijze inspireert de actie ook potentiële toeristen om Brugge, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek te ontdekken.

Info: www.hetlekkerewesten.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.