Home > Zes West-Vlamingen gaan Mont Ventoux bedwingen voor ‘Ride to Unite’

Zes West-Vlamingen gaan Mont Ventoux bedwingen voor ‘Ride to Unite’

Geschreven op 9 maart 2021 om 14:57 door Mario De Wilde

Op dinsdag 11 mei vertrekken zes enthousiaste jonge West-Vlamingen met de fiets richting de top van de Mont Ventoux. In vijf dagen tijd wordt er hen 1000 kilometer voor de wielen geschoven vanaf de startplaats aan het ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’. Hun missie: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Fonds Kadee, een initiatief van het kinderziekenhuis UZ Gent. Het is intussen meer dan een jaar geleden dat Minne (16 maanden), het dochtertje van Charlotte Storme en Leendert Van Hulle, opnieuw gezond verklaard werd na een heel zware RSV-infectie. Op heel korte tijd – ze was toen 3 weken oud – ging ze via het ziekenhuis van Waregem en het AZ Sint-Jan in Brugge naar het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Daar werd ze twee weken lang opgenomen op de ‘intensive care unit’ waar ze continu beademd werd tot ze uiteindelijk volledig hersteld was.

Vandaag is Minne een gezonde en zeer actieve peuter. Haar ouders en broertje Felix zijn de diensten van het UZ Gent bijzonder dankbaar, ook voor hoe ze als gezin ondersteund en opgevangen werden. De papa van Minne besloot daarop om – met de vzw ‘Ride to Unite’ die hij mee oprichtte – iets terug te doen voor het kinderziekenhuis.
1000km afzien voor het goede doel. Samen met vijf vrienden (Karel Standaert, Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker, Tom Thys en Robin Versteghe) fietst papa Leendert – geassisteerd door ploegleider Stijn Van der Heyden – dus 1000 kilometer naar de top van de Mont Ventoux. Leendert Van Hulle: “Dit wordt voor elk van ons de zwaarste sportieve uitdaging die we al deden. Het trainingsprogramma, opgesteld door het team van kinépraktijk Balanz is dan ook geen lachertje. Zelf ben ik bijzonder dankbaar aan mijn lotgenoten voor hun engagement.” De trainingskilometers en -tochtjes worden stilaan ontelbaar, maar kan je steeds meevolgen op de Facebookpagina ‘Ride to Unite – Mont Ventoux – 1000 km’.
Kick-off crowdfunding begin april
Het grootste objectief is dus geld inzamelen voor Fonds Kadee van het kinderziekenhuis UZ Gent. Dat geld zal aangewend worden voor heel concrete doelen, zoals voor het verder uitbouwen van de buitenspeeltuin en de speelotheek op de kinderafdeling. “Gehospitaliseerde kinderen worden dag in dag uit omringd door volwassenen. Het is belangrijk voor elk van hen dat ze – ondanks alle miserie – toch alle kansen krijgen om zoveel mogelijk kind te zijn en zich ook kind te voelen,” aldus Leendert Van Hulle.
Hoewel Ride to Unite nog niet echt begonnen is met geld inzamelen, staat de teller dankzij enkele grote sponsors vandaag al op 7000 euro. Vanaf begin april plant het Ride to Unite-team enkele zeer gerichte acties en een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen. “Wie graag wil sponsoren nodigen we uit om onze Facebookpagina in het oog te houden,” besluit Leendert.

Praktische details:
– Vertrekdatum: dinsdag 11 mei
– Aankomstdatum: zaterdag 15 mei
– Vertrekplaats: Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde)
Facebook: https://www.facebook.com/Ride-to-Unite-Mont-Ventoux-1000-km-350657926302127
Instagram: https://www.instagram.com/ride_to_unite_mont_ventoux/

Foto v.l.n.r. Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker, Leendert Van Hulle, Robin Versteghe, Karel Standaert en Tom Thys

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.