Home > Zes West-Vlamingen die 1000km voor goed doel fietsten naar Mont-Ventoux, weer thuis

Zes West-Vlamingen die 1000km voor goed doel fietsten naar Mont-Ventoux, weer thuis

Geschreven op 17 mei 2021 om 11:15 door Mario De Wilde

De zes West-Vlaamse renners die dinsdag voor een tocht van 1000 km naar de top van de Mont Ventoux vertrokken t.v.v. het Kinderziekenhuis UZ Gent, zijn terug thuis. Afgelopen dinsdag 11 mei vertrokken zes enthousiaste jonge West-Vlamingen met de fiets richting de top van de Mont Ventoux. In vijf dagen tijd werd er hen 1000 kilometer voor de wielen geschoven vanaf de startplaats aan het ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’. Hun missie: zoveel mogelijk geld inzamelen voor Fonds Kadee, een initiatief van het kinderziekenhuis UZ Gent.

Het is intussen meer dan een jaar geleden dat Minne (16 maanden), het dochtertje van Charlotte Storme en Leendert Van Hulle, opnieuw gezond verklaard werd na een heel zware RSV-infectie. Op heel korte tijd – ze was toen 3 weken oud – ging ze via het ziekenhuis van Waregem en het AZ Sint-Jan in Brugge naar het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Daar werd ze twee weken lang opgenomen op de ‘intensive care unit’ waar ze continu beademd werd tot ze uiteindelijk volledig hersteld was.

Vandaag is Minne een gezonde en zeer actieve peuter. Haar ouders en broertje Felix zijn de diensten van het UZ Gent bijzonder dankbaar, ook voor hoe ze als gezin ondersteund en opgevangen werden. De papa van Minne besloot daarop om – met de vzw ‘Ride to Unite’ die hij mee oprichtte – iets terug te doen voor het kinderziekenhuis.
1000km afzien voor het goede doel

Samen met vijf vrienden (Karel Standaert, Louis Van Eeckhout, Tom Demaecker, Tom Thys en Robin Versteghe) fietste papa Leendert – geassisteerd door ploegleider Stijn Van der Heyden – dus 1000 kilometer naar de top van de Mont Ventoux. Leendert Van Hulle: “Dit was voor elk van ons de zwaarste sportieve uitdaging die we al deden. Het trainingsprogramma, opgesteld door het team van kinépraktijk Balanz was dan ook geen lachertje. Zelf ben ik bijzonder dankbaar aan mijn lotgenoten voor hun engagement.” Nog dit: Tom Demaecker, Karel Standaert en Robin Versteghe zijn Bruggelingen, Tom is intussen uitgeweken naar Kortrijk.

Momenteel loopt er voor hetzelfde goede doel nog een veiling van proftruitjes op www.ridetounite.com met heel wat unieke truitjes van echte toppers 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.