Home > Zes West-Vlaamse studenten VIVES ontwikkelen Vertical Garden om plantenkweek toegankelijker te maken

Zes West-Vlaamse studenten VIVES ontwikkelen Vertical Garden om plantenkweek toegankelijker te maken

Geschreven op 23 november 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Zes studenten van VIVES ontwikkelden zopas de Vertical Garden om plantenkweek toegankelijker te maken. Het gaat om Victoria Niemegeerts (Marke), Lotte Van de Putte (Roeselare), Regi Dejonghe (Izegem), Robbert Lannoo (Meulebeke), Rob Van den Steen (Erpe-mere) en Steven Deruyck (Roeselare), zes studenten van Hogeschool VIVES in Roeselare
Kleinere tuinen
Begin dit jaar sloegen de zes studenten uit de afstudeerrichtingen Dierenzorg, Landbouwmechanisatie en Voedingstechnologie van de bachelor agro- en biotechnologie de handen in elkaar. Samen ontwikkelden ze de Vertical Garden. Ze werden geïnspireerd door het groeiende bevolkingsaantal en het feit dat meer en meer mensen op een appartement wonen of een woonst bezitten met een kleinere tuin. Zo creëerden ze de Vertical Garden. Victoria: “Dit is een verticale buis met gaten waarin plantjes geplant kunnen worden. Zo is het ondanks weinig of geen tuinoppervlakte toch mogelijk om plantjes te kweken op een gebruiksvriendelijke manier. Het is toegankelijk voor alle leeftijden.
Natuur in huis brengen
De Vertical Garden wordt aangeboden voor 70 euro. Lotte: Het is voor ons belangrijk dat we de mensen een kwalitatief en mooi product kunnen aanbieden, maar voor een democratische prijs. De Vertical Garden is innovatief. We hopen met dit project de mensen aan te sporen om zelf meer planten te kweken, en bv. de balkons en terrassen wat groener te maken.” Mensen die graag tuinieren maar hier op vandaag geen mogelijkheid meer voor hebben, hopen ze ook te bereiken.

dav

Afhalen
Op zondag 27 november tussen 14u en 17u is het Dag van de Wetenschap bij VIVES in Roeselare. De Vertical Garden kan daar afgehaald worden. Op zondag 4 december staat het team Vertical Garden ook op de zondagsmarkt te Marke. Dit vindt plaats van 8u tot 12u30. Het is eveneens mogelijk om de Vertical Garden op te halen in Marke, Roeselare, Izegem, Aalst en Meulebeke.

Meer info via Facebook of verticale.toren@gmail.com. Bestellen kan door het online bestelformulier in te vullen op de facebookpagina, of door te mailen.

 

1 reactie

Victoria Niemegeerts
Geschreven op 2022-11-23 10:03:47
Super om ons project in de spotlight te zien staan!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.