Home > Zes verdachten aangehouden in zaak tegen seksuele uitbuiting in Oostende, Knokke en Wingene

Zes verdachten aangehouden in zaak tegen seksuele uitbuiting in Oostende, Knokke en Wingene

Geschreven op 29 februari 2024 om 10:10 door Mario De Wilde

Midden februari 2024 werden in Oostende, Knokke en Wingene huiszoekingen uitgevoerd door de lokale politie van Oostende naar aanleiding van concrete aanwijzingen over seksuele uitbuiting van vrouwen. Hierbij werd overgegaan tot de arrestatie van zes personen: vier Belgen van 36, 44, 49 en 66 jaar oud, een 43-jarige Fransman en een 32-jarige Hongaar. Ook in Hongarije werden twee personen gearresteerd: een 34-jarige Hongaarse vrouw en een 28-jarige Belg.

Tijdens de inval in Oostende trof de lokale politie drie potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting aan en werden verschillende zaken in beslag genomen: een vijftiental luxevoertuigen en om en bij de 34.000 euro cash geld, 9.500 euro aan goud en zilver en andere luxegoederen. Gelijktijdig en in nauwe samenwerking met de lokale politie Oostende vond ook in Boedapest, Hongarije, een inval plaats. Daarbij kon de Hongaarse politie twee personen arresteren en werden een luxevoertuig, een som van 6.000 euro cash geld en vier luxe-polshorloges in beslag genomen. Ook hier kon de politie al een aantal slachtoffers van seksuele uitbuiting aantreffen.

De recherche van de politiezone Oostende heeft vol ingezet op dit tijds- en arbeidsintensieve dossier. Na een coördinatievergadering bij Eurojust en met hun ondersteuning werd in mei 2023 een gemeenschappelijk onderzoeksteam (JIT) met Hongarije opgericht. De operatie werd nauwgezet voorbereid en kwam er na langdurig en intens onderzoek. 70 politieambtenaren werden op de dag van de tussenkomst ingezet. Voor dit onderzoek werkte de lokale politie Oostende intens samen met verschillende instanties, over de landsgrenzen heen. De zes gearresteerden werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen onder aanhoudingsbevel heeft geplaatst. Vijf van hen zijn intussen voor de raadkamer verschenen waar hun aanhouding met 1 maand werd gehandhaafd, voor één verdachte werd de zaak uitgesteld naar 8 maart. Van twee personen is de uitlevering vanuit Hongarije naar België gevraagd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.