Home > Zes onschuldige handen trokken winnaars Lokale Economie Middelkerke

Zes onschuldige handen trokken winnaars Lokale Economie Middelkerke

Geschreven op 25 januari 2021 om 15:55 door Mario De Wilde

3 x 2 onschuldige handen van gemeenteschool de Zandloper kozen de winnaars van de Magische etalagezoektocht van team Lokale Economie Middelkerke. Daarmee wordt ook het werkjaar 2020 afgesloten. Een jaar met vooral veel coronanieuws, gesloten winkels, de opkomst van takeaway en mondmaskerplicht… maar dat bracht handelaars en gemeentebestuur ook een stuk dichter bij elkaar om enkele nieuwe initiatieven uit te proberen zoals de Middelbon, de coronapremie of de Magische etalagezoektocht.

Win-winsituatie voor deelnemers en handelaars

“Voor deze eerste editie van de etalagezoektocht stelden 87 handelaars hun etalage ter beschikking in zowel Leffinge, Westende-Bad en Middelkerke. 535 gezinnen trokken op pad om de verstopte letters, kerstballen, -bomen en -vlokken in de etalages te vinden. Doordat ons geplande kerstaanbod in Middelkerke door corona in het water viel, wilden we mensen toch een alternatief bieden waar ze met hun eigen bubbel konden aan deelnemen. Liefst waar zowel volwassenen als kinderen plezier aan konden beleven. Met meer dan 500 deelnemers is deze activiteit een groot succes. Dat zijn ook 500 gezinnen die kennismaakten met de producten van onze handelaars, net voor de solden. Een win-winsituatie voor iedereen dus”, besluit Natascha Lejaeghere.

De getrokken winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht en krijgen een waardebon van 50 tot 250 euro in de bus om te besteden bij de Middelkerkse handelaars. Wie de oplossingen van de etalagezoektocht wil weten, kan terecht op de homepage van de gemeentelijke site.

“Handelaars, we’ve got your back!”

Ondanks dat vele handelaars hun deuren gesloten moesten houden, was de participatie van de lokale handelaars in gemeentelijke activiteiten groot. “We proberen handelaars zo veel mogelijk te mobiliseren om mee te doen aan gemeentelijke acties. Zo blijven ze in-the-picture staan ook al kunnen ze geen klanten ontvangen. Zo registreerden 84 handelaars zich voor de Middelbon, de kortingsbonnen om aankopen tijdens coronatijden te stimuleren. Er werden 9516 bonnen verkocht, ter waarde van 237.825 euro. 362 handelaars deden een beroep op de gemeentelijke coronapremie. We keerden als gemeentebestuur bijna 85.000 euro uit aan de handelaars. We leverden 4500 Takeawaydozen aan de horecazaken en 80 gratis kerstbomen. Ook onze speciale nieuwsbrief voor handelaars werd gesmaakt. Meer dan 400 handelszaken krijgen nu maandelijks info op maat. De boodschap van het gemeentebestuur is duidelijk: “we’ve got your back! In goede tijden en in slechte tijden”, aldus een strijdvaardige schepen van lokale economie, Natacha Lejaeghere

Foto (bijlage): Directrice Katrien Wauters, meester Peter, Schepen Natacha Lejaeghere met onschuldige handen Amna (3e kleuter), Caithlyn  en Kitano (1e leerjaar) uit de Zandloper die de winnaars van de etalagezoektocht kiezen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.