Home > Zelfverklaarde kenner in HLN blijft vuilbekken. Gasten vinden stoofvlees/friet in The Shelter in Knokke top

Zelfverklaarde kenner in HLN blijft vuilbekken. Gasten vinden stoofvlees/friet in The Shelter in Knokke top

Geschreven op 18 juli 2021 om 22:57 door Mario De Wilde

Het zoveelste menselijk drama van (beste lezer, ik ga zijn naam slechts één keer noemen) L. Bellings. De man is tijdens het weekeinde weer op pad om de domme lezers te tonen waar het lekker eten is en -vooral- waar men beter niet komt. Vooral dat laatste weegt door. Hij, dinges dus, de ‘kenner’ (sic) die zijn restaurant sloot omdat hij geen Michelin-ster meer kreeg, die een volgend restaurant failliet zag gaan en intussen tal van pijnlijke mislukkingen op zijn conto heeft. Dat belette dinges niet om zijn pollepel te vervangen door scherpe messen en vitriool en wekelijks aan onze kust wraak te nemen. Als een tang op een varken brandt hij daarbij de horecazaken af en daar krijgt hij een kick van.

‘Kartonnen kroketten’, ‘Goed voor de vuilbak’, ‘Vol-au-vent voor mensen zonder tanden’, ‘Poederblubber uit een pakske’, ‘Eén blok gelatine’, ‘Schande dat deze misbaksels verkocht worden’: het zijn enkele van de fijnbesnaarde omschrijvingen van dinges. Kicken maar! Aan Het Laatste Nieuws heeft hij als propagandamachine natuurlijk een plat commercieel medium dat graag deze koppen nog eens extra bloklettert. Ja, mijnheer: onze gazet (sic) moet verkopen, hé. Hoe meer schofferen hoe leuker maar ‘verdenk ons er vooral niet van dat we verzurend zijn…’

Je zou denken dat, door het corona, dinges milder geworden is maar dat is buiten zijn eigen ego gerekend. The Shelter in Knokke (aan het Zwin Natuurpark) kreeg dit weekeinde een 6 op 10 voor het stoofvlees, maar de chef nieuwsdienst/webmaster zette de foto en het logo van diezelfde Shelter boven de kop ‘dit gerecht verdient maar één bestemming , de vuilnisbak’. Ja, daar bij HLN wordt alles duchtig gecheckt, hoor. Reputatieschade? Ja, mijnheer: onze gazet (sic) moet verkopen, hé. Onze gedachten gaan meteen ook naar het restaurant in Blankenberge dat een 0 kreeg en dat in Middelkerke dat een 1 ontving. Moed houden, mensen.

Kijk, het doet er mij niet toe of de beoordelingen van dinges kloppen en hij zal zich natuurlijk -zoals hij al jaren ‘dapper’ doet – verschuilen achter zijn objectieve (?) bevindingen, daarbij lichtjes vergetend dat die horecamensen al jaren aan de weg timmeren, vaak ‘s morgens vroeg naar de markt rijden, elke lepel en mes ordelijk neerleggen en met een grote glimlach hun gasten ontvangen. Hulde! Maar niet voor dinges die maar niet schijnt te beseffen wat voor draagwijdte zijn stukken veroorzaken. Ik vermijd hier opzettelijk het woord ‘journalistiek’ of ‘recensies’. Dit weekeinde heb ik weeral drie horecazaken aan de lijn gehad die volledig in zak en as zitten. Die wenend aan de telefoon zinnens zijn om niet meer verder te doen. Langs deze weg de raad: “blijf verder hard werken, met alle passie en enthousiasme. Het zou pas echt pijn doen mocht dat het oordeel van een kenner geweest zijn.”

Vanavond staat er in Limburg vast weer iemand genoegzaam in de spiegel te kijken met drie exemplaren van de weekendbijlage naast hem. Moment de gloire! Morgenvroeg niet vergeten om de hersencellen op het nachttafeltje te laten liggen. Zaterdag wacht immers weer een hakbijlronde….

We zijn deze middag het stoofvlees met frietjes gaan eten in The Shelter gaan proeven en zelden zo’n lekkere portie met verse ingrediënten gegeten. Recept: Rundvlees uit de nek, (het vlees wel degelijk mee-gegaard in de saus). Ingrediënten: ongezouten hoeveboter, ui (fijngesneden), paar teentjes look, tijm, laurier, boterham met straffe mosterd, bruine fond, Corsendonk bruin van’t vat, peper & zout. 

30 reacties

Gerard De Baets
Geschreven op 2021-08-29 08:43:49
Ik eet soms en meestal beter thuis, de goeie en betaalbare restaurants moet je soms zoeken, of weten zijn.
Ignace
Geschreven op 2021-07-31 19:54:24
Als die failliete 3st chef die zelf geen zaak kan runnen bij ons iedereen komt afbreken met welke mensen is bekende krant mee bezig?
Kerckenaere
Geschreven op 2021-07-31 13:04:46
Luc bellings heeft over het algemeen gelijk,tot spijt van vele zaken die denken dat ze er al zijn.het enige waar ze allemaal goed in zijn is het doorrekenen van de belachelijk geworden prijzen,doe zo voort Luc
Anthony Van Der Hooft
Geschreven op 2021-07-28 10:46:42
Zou beter zijn cijfers eens onder de loep nemen
Tom Lochtenberg
Geschreven op 2021-07-28 10:45:34
Echt erg, Jammer… Hebben nu 2 weken HLN gratis of via een actie bij onze zaak… Als ik zie en lees hoe die kerel als ‘’chef kok” zaken aan de kust met de grond gelijk maakt (0 sterren geven voor een pannenkoek of wafel…) vind ik -als kleine horeca zelfstandige- tenenkrullend… Erg… Jammer… HLN… komt bij ons ni meer binnen! #hartvoorhoreca #iederopzijnmanier Overigens, niet iedereen wil een sterrenzaak hebben…
Bekend Iemand
Geschreven op 2021-07-21 18:10:39
Smaken verschillen ! En Bellings promoot door wie hij meest betaald wordt ! Net als de maaltijden dat hij proeft aan de kust. Hij zou beter die maaltijden betalen zoals iedereen iov van de ganse zomer overal gratis te gaan eten in ruil voor een redelijke recensie. Naam bekend
Katinka Dewitte, Blankenberge
Geschreven op 2021-07-21 17:52:15
Zou hij niet beter de recensie schrijven zonder punten te geven. Ze misschien wel quoteren wie t beste scoort en wie t minste. Als je de vijfde of laatste bent heb je dan nog altijd geen nul he. Katinka Dewitte, Blankenberge
Jan Baroen
Geschreven op 2021-07-21 17:50:09
Bestaat er een goeie definitie van lekker en bestaat er een kok de smaak van sauzen neutraal kan proeven en beoordelen? Zou chef Bellings het leuk vinden als hij zelf iedere week door iemand anders zou gecontroleerd of beoordeeld worden en dit bovendien in de krant zou verschijnen? Jan Baroen
Gunther Persoon
Geschreven op 2021-07-21 17:48:45
Smaak is goesting, ieder zijn eigen smaak, wat voor de éénne lekker is wilt niet zeggen dat èèn andere het ook lekker vindt. Bellings breekt zaken af met zijn puntentelling, snap niet dat dit kan of mag in deze tijdsgeest, mediablunder mijn gedacht. Gunther Persoon
Jess Hinderyckx
Geschreven op 2021-07-21 10:28:51
Is gewoon een aandachtshoer .... !!! als je je enkel op die manier in de belangstelling kan werken heb je als persoon een probleem ... zielig ventje eigenlijk daje je daar mee bezighoudt ..Jess Hinderyckx
Anne-Marie Mietje Van Meulebroeck van The Shelter uit Knokke-Heist
Geschreven op 2021-07-20 23:11:02
Wij hebben geen enkel probleem met wat Dhr. Bellings zijn mening is. Wij maken alles vers in huis, niks uit pakjes….ons interieur en onze manier van werken is ook wat het is. Wij zijn het al gewoon dat sommige mensen de architectuur prachtig vinden en anderen het te strak vinden…wij kunnen daar allemaal mee leven MAAR niet met het feit dat men de foto van onze zaak verkeerdelijk bij de titel van het artikel gezet hadden ! Foutje….maar wel 1tje met grote gevolgen voor ons!Anne-Marie Mietje Van Meulebroeck van The Shelter uit Knokke-Heist
Vincent Lannoo
Geschreven op 2021-07-20 23:09:37
(H)eerlijk artikel. Eindelijk iemand die het opneemt voor onze horeca. Bijzondere dank daarvoor. Vincent Lannoo
Vdw Kris
Geschreven op 2021-07-20 23:08:26
Niets zo makkelijk als een ander afbreken. Waar is zijn restaurant ? Vdw Kris
Jurgen Van Gansbeke
Geschreven op 2021-07-20 23:06:55
Jurgen Van Gansbeke Een "0"of een" 1" geven is gewoon haatreacties vragen natuurlijk. Maar er mag nog altijd op een eerlijke manier bekritiseerd worden. Ik zeg ook niet dat het "dinges" moet zijn. En al zeker niet hln. Wat een rioolgazet geworden
Annick, Blankenberge
Geschreven op 2021-07-20 23:06:07
Diene Bellings mankeert duidelijk iets aan zijn smaakpapillen. Heeft ooit madame kroket in Oostende de hemel in geprezen... De oudere dame die de klanten bediende viel bijna over haar lange lip. En de kroketten, tja laat ons zeggen dat ze tussen hel en hemel zitten... Dus Bellings... Totaal GEEN referentie..
Peter De Soete, Blankenberge
Geschreven op 2021-07-20 23:05:15
Smaken geuren en kleuren kun je oneindig in discussie trekken.als L Bellings nu eens mee oordeelde vanaf het begin van de bereiding tot het eetklare gerecht op het bord heeft hij heel.klein beetje recht van spreken vind ik,nu baseert men zich op wat er op het bord gepresenteerd word en de eerste smaak indruk.als je nu honderden tevreden klanten hebt en 1 zielige betweter ,dan moet je uw werkwijze niet veranderen,in limburg maken ze stoofvlees zoet met luikse siroop,dat vind ik niet lekker,is het daarvoor slecht ? NEE,die bellings moet eens een onderscheid maken tussen wat hij niet lust en wat daadwerkelijk slecht/ bedorven is. Peter De Soete, Blankenberge
Diego
Geschreven op 2021-07-20 21:37:55
Ok het commentaar is soms erover maar anderzijds moet je ook constateren dat veel keukens bezet worden door onbekwame en ongeschikt personeel die de rol van kok moeten overnemen... Een restaurant die met voeding bezig is moet beseffen dat de klanten betalen ( en veelal prijzig ) om tenminste door een gediplomeerde kok te worden bediend
Marc Codron
Geschreven op 2021-07-20 21:21:45
Gaf een paar jaar geleden een 10 aan de "eclairs" van "Diksmuidse Boterkoeken" in Blankenberge. Alleen al voor de doffe, niet glanzende chocolade zijn ze hun geld niet waard
Horeca liefhebber
Geschreven op 2021-07-20 19:40:30
Snap die negatieve commentaren niet op mijnheer Bellings. Wat een GELUK dat er zo een recensies bestaan want ik heb ook al wat meegemaakt in de horeca! Als het slecht is dan is het slecht punt. En dat MOET geweten zijn! En ja smaken zijn persoonlijk maar zaken die gebuisd zijn door dhr Bellings die zullen heus geen lekkere gerechten serveren! Heb al veel aanraders van dhr Bellings uitgeprobeerd en die man heeft smaak en weet maar al te goed wat lekker is. En de rommelzaken, die mensen oplichten door hun waardeloos voedsel te serveren die moeten uit de horeca!!! De zogenaamde toeristenvallen die moeten eruit en gelukkig worden die soms ontdekt door Dhr Bellings. En als een gerecht top is dan schrijft hij dit ook ongeacht of dit nu in Knokke of Blankenberge is. Wie niet tegen eerlijke recensies kan hoort niet thuis in de horeca en wie rommel serveert hoort zeker niet thuis in de horeca.
Smeets
Geschreven op 2021-07-20 18:30:27
Lbellings je zaak uitdonderen de lul
J Belpaire, Oostkamp
Geschreven op 2021-07-20 15:41:23
Hoe zielig kan je zijn om al jaren je brood te verdienen door anderen (collega's dus) af te breken...Ik zou aan alle restaurants aan onze kust voorstellen om een grote affiche in hun zaak te hangen met 'Most Wanted' daarop. J Belpaire, Oostkamp
Bekend
Geschreven op 2021-07-20 14:26:34
Ik werk zelf al jaren in de horeca en ik kan je zeggen L.B. dat er veel gelachen wordt met die zielloze gast.. Naam en adres bekend
Germonprez. Brugge
Geschreven op 2021-07-20 14:24:51
Beschouw dit wekelijks onderwerp als reclame voor zijn eigen belangrijk 'ik'. De rest is bijzaak en aan echte fijnproevers heeft die kwakzalver/sterrenchef gewoon lak. Vooral niet lezen en de restaurants die hij viseert gaan bezoeken om te tonen dat deze man echt te ver gaat. Hoed af voor jullie krant die eindelijk in de tegenaanval durft te gaan. H. Germonprez. Brugge
Achilles De Graeve uit Koksijde-Bad
Geschreven op 2021-07-20 14:20:15
Het enige lekkere stoofvlees is degene zie je zelf het lekkerst vindt. Niet wat voor iemand anders het lekkerst is. En ik denk dat zoiets wel voor iedereen geldt. We hebben geen verlichting van een onbenul nodig. Achilles De Graeve, Koksijde
André Devriendt
Geschreven op 2021-07-19 12:23:50
Sterrenchef? Brokkenpiloot!!! André Devriendt
Familie Verzele
Geschreven op 2021-07-19 08:55:20
Waarom geven we eens geen scores op mijnheer zijn recensies? Familie Verzele uit Roeselare
W. Olieslaegers
Geschreven op 2021-07-19 08:52:22
Het wordt tijd dat die man eens wat tegenwind krijgt. Laat je hem verderdoen, dan plaatst hij volgende week verkeersborden voor het restaurant met verboden toegang en betreden op eigen risico. Erg vind ik dat allemaal. Ik heb zelf een bistro aan de Westkust en als die vent komt, ontzeg ik hem de toegang. Niet omdat ik bang ben dat hij geen goede punten zal geven maar gewoon uit principe. W. Olieslaegers
D. Van Waeijenberghe. Oostende
Geschreven op 2021-07-19 08:44:27
Waarom laat men die kerel ook binnen? Iedereen kent die intussen toch al wel? D. Van Waeijenberghe. Oostende
Sylvain Verheyden
Geschreven op 2021-07-19 07:58:34
Dit is een van de redenen waarom ik mijn abbonnement opgezegd heb. Ik wil nog zelf bepalen of mijn stoofvlees dat ik eet lekker is. Sylvain Verheyden uit Nieuwpoort
Liesbeth Taekens, Knokke
Geschreven op 2021-07-18 23:34:04
Eindelijk iemand die wat tegenwind durft te geven. Mijn ouders hebben ook een brasserie aan de kust en ze zijn een jaa na het bezoek van goed zo 'dinges' gestopt omwille van gezondheidsproblemen. Liesbeth Taekens, Knokke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.