Home > Zeger van Heulestraat in Heule gisteren officieel geopend en daar is men heel blij mee

Zeger van Heulestraat in Heule gisteren officieel geopend en daar is men heel blij mee

Geschreven op 16 januari 2023 om 14:05 door Mario De Wilde

Sinds de heraanleg van de dorpskern van Heule (opengesteld in 2018) was het kruispunt Zeger van Heulestraat – Lage Dreef – Antoon van Liedekerkeweg tijdelijk ingericht. Voorbije zondag organiseerde de stad samen met het buurtcomité een Nieuwjaarsdrink om het eindresultaat van de vernieuwde en belangrijke toegangspoort van Heule te vieren. Zowel het kruispunt als een deel van de Lage Dreef (tussen kruispunt en containerpark) werden opnieuw ingericht. Ondergronds werden de rioleringen vernieuwd en bovengronds is werd meer groen aangelegd, een duidelijkere start van de fietszone en meer veiligheid voor fietsers, wandelaars en automobilisten. Een verkeersplateau is aangelegd om de snelheidsduivels uit het centrum te weren. Dit verhoogt de algemene veiligheid. Daarnaast werd het kruispunt voorzien van een nieuw pleintje met zitbanken en zes bomen.

Het is ook het sluitwerk van heel wat werken in het centrum van Heule. Naast het centrum kreeg ook de toegangswerk tot OC De Vonke nog een opknapbeurt. Wegenbouw Ockier werd aangesteld als aannemer en ging van start begin juni 2022. Met de herfst van vorig jaar, eind oktober 2022, konden we de straat al terug openstellen. De werken liepen anderhalve maand vertraging op. De kostprijs van de heraanleg bedroeg ongeveer € 370.000 inclusief BTW.

“We beseffen maar al te goed dat deze werken heel wat impact hebben gehad voor de bewoners en handelaars van Heule. Deze zone is immers een belangrijke toegangsweg voor bewoners en handelaars van Heule”, aldus Axel Weydts, schepen van openbare werken

“Als buurtcomité zijn we heel blij met de opkomst. Ondanks het minder mooie weer, konden we toch rekenen op de aanwezigheid van een 100-tal buurtbewoners. We waren blij samen te mogen klinken op het nieuwe jaar én op de opening van ‘ons’ nieuwe kruispunt en pleintje, waarvan de heraanleg omwille van de verkeersveiligheid écht wel nodig was. En al hebben de werken dan wat langer geduurd dan gepland, we zijn als buurt heel tevreden met het resultaat”, besloot Nancy Geeroms, namens enkele buurtbewoners.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.