Home > Zeg niet zomaar ouderenzorg in Middelkerke: unieke belevingsdag toont buurtgericht werken

Zeg niet zomaar ouderenzorg in Middelkerke: unieke belevingsdag toont buurtgericht werken

Geschreven op 30 juni 2023 om 08:53 door Mario De Wilde

Wie denkt dat ouderenzorg in Middelkerke zich beperkt tot het woonzorgcentrum vergeet dat vlak in de buurt nog drie andere lokale zorgcentra zijn. Op een plezierige belevingsdag leerden de bewoners en bezoekers van het wzc, de assistentiewoningen en het lokaal dienstencentrum elkaar beter kennen met leuke spelletjes en animatie.

Lindsey Clarysse verklaart waarom deze belevingsdag wordt georganiseerd: “Bij onze vier verschillende zorginitatieven verzorgen en ontvangen we dagelijks tientallen ouderen en zorgbehoevenden. Hoewel alles echt dicht bij elkaar ligt, merken we dat niet alle gebruikers en bewoners op de hoogte zijn van dat andere aanbod. Daarom zorgen we voor een plezierige wisselwerking zodat al onze bewoners en gebruikers het dagverzorgingscentrum, de assistentiewoningen, het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum beter leren kennen. We doen dat met veel leuke activiteiten zoals petanque, een wandeling in de buurt en volksspelen. Het ijsjeskraam was uiteraard drukbevraagd.”, besluit een lachende Lindsey.
Complete zorg voor iedereen
Schepen voor welzijn Dirk Gilliaert is opgezet met dit initiatief. “Zorg is een warme ketting van allerlei initiatieven. In Middelkerke garanderen we die zorg dankzij de dagelijkse inzet van alle medewerkers op onze zorgcampus. Alle initiatieven zijn ook dichtbij en super toegankelijk naargelang je noden. Met deze belevingsdag zie je pas echt hoe kleurrijk, warm en gedreven alle medewerkers met lokale zorg en onze bewoners en bezoekers omgaan.”

Foto: vlnr schepen Dirk Gilliaert, Richard Doeven (hoofddeskundige team thuiszorg), Amandine Mulot (coördinator dagverzorgingscentrum), bewoner dvc De Sluze, Ria Vanostaeyen (vrijwilliger), Lies Declerck (deskundige reactivering), Lieve Matthijs (vrijwilliger) en Lindsey Clarysse (centrumleider lokaal dienstencentrum). © gemeente Middelkerke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.