Home > Zeeuwse driesterrenchef Jannis Brevet gastchef laatste editie van Kookeet in Brugge

Zeeuwse driesterrenchef Jannis Brevet gastchef laatste editie van Kookeet in Brugge

Geschreven op 14 mei 2019 om 13:27 door Mario De Wilde

Liefhebbers van toptafelen moeten zich reppen want straks is er de negen de en teven s laatste editie van Kookeet. Jannis Brevet, chef van het driesterrenrestaurant Inter Scaldes uit Kruiningen (NL) wordt de nieuwe gastchef op Kookeet 2019. Kookeet, in zijn huidige vorm, gaat de negende en er komt ook geen tiende. De organisatoren wensen in schoonheid en stijl, met klasse en culinaire verwennerij te eindigen. “We maken er een feestelijke topeditie van en stomen ons intussen klaar voor een nieuw culinair verhaal in 2020”, aldus de chefs deze voormiddag in koor.
Openluchtrestaurant met negen sterren

We zetten dit jaar weer alle zeilen bij om van Kookeet dé culinaire ontmoetingsplek te maken voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan delicieuze gerechten. 31 Brugse topchefs en gastchef Jannis Brevet, samen goed voor negen Michelinsterren, serveren drie dagen heerlijke gerechten van topniveau. Elke chef serveert een gerecht dat zijn/haar culinair talent het beste weerspiegelt. Genieten, proeven van culinaire ontdekkingen, elkaar ontmoeten in een stijlvol kader… Kookeet is een topevent voor alle zintuigen ! Over de kwaliteit van de gerechten waken vijf gastronomische experts: Geert Van Hecke (Zet’joe*), Filip Claeys (De Jonkman**), Patrick Devos (Restaurant Patrick Devos), Dominique Persoone (The Chocolate Line) en Peter Laloo (Rock-Fort).

Nieuw verhaal, nieuw concept
“Kookeet ging in 2011 van start met als doel het culinaire toptalent uit Brugge op de kaart te zetten én de Brugse gastronomie toegankelijk te maken. 31 topchefs kwamen voor het eerst samen op de Markt in een groot openluchtrestaurant. Wat in 2011 bescheiden begon, groeide uit tot een fel gesmaakt succes. Kookeet heeft Brugge intussen op de culinaire kaart gezet en het concept werd door heel wat steden overgenomen, wat ons ook trots maakt. Negen jaar later is het tijd voor een nieuw verhaal, een nieuw concept. Een visie die ook gedeeld wordt door alle deelnemende chefs. We eindigen op een hoogtepunt en kijken met goesting uit naar het nieuw culinair en gastronomisch evenement dat we in 2020 zullen organiseren.”, aldus Pablo Annys, schepen van Werk en Ondernemen.
Gastchef: Jannis Brevet (NL) – Inter Scaldes ***

Jannis Brevet nam in 2001 restaurant Inter Scaldes*** in Kruiningen over, toen een tweesterrenzaak. In 2018 kreeg het restaurant er een derde ster bij. Kenmerkend voor de kaart is de invloed van de Zeeuwse wateren. Ook de synthese tussen koken en kunst staat centraal, de schoonheid van kunst wordt vertaald naar de gerechten op het bord.

DEELNEMENDE RESTAURANTS KOOKEET 2019

Inter Scaldes*** (GASTCHEF) – De Jonkman** – Auberge de Herborist* – Goffin* – Sans Cravate* – Zet’joe* – Assiette Blanche – Bruut – Bistro Refter – Bistro Rombaux – Bonte B – Cantine Copine – Restaurant Franco Belge (NIEUW) – Gastrobar Hubert – Goesepitte 43 (NIEUW) – Rock-Fort – The Chocolate Line – De Mangerie – Den Dyver – Den Gouden Karpel – D’s Deldycke Traiteurs – LESS Eatery – Kok au Vin – Laissez-Faire – La Tâche – Lieven – Restaurant Patrick Devos – Ducheyne Atelier-Traiteur – ‘t Pakhuis – Tanuki – Tête Pressée – Weinebrugge

PRAKTISCH

Zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 september van 11u tot 21u.
Stationsplein Brugge, kant Sint-Michiels.
De toegang tot het tentendorp is gratis.
Gerechtjes kosten 7, 8 of 9 euro.
www.kookeet.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.