Home > Zeepaardjes krijgen broertje: daar zijn de onweerstaanbare Dark Praliné Seashells van Guylian

Zeepaardjes krijgen broertje: daar zijn de onweerstaanbare Dark Praliné Seashells van Guylian

Geschreven op 26 mei 2023 om 07:04 door Mario De Wilde

Belgisch chocolademerk Guylian, beroemd om haar iconische Zeevruchten, lanceert voor het eerst een Dark Praliné collectie. De nieuwe Dark Praliné Seashells hebben een donkere pralinévulling én zijn omhuld in een laagje 72% pure chocolade van 100% Fairtrade cacao. Kortom: intens onweerstaanbaar! De Dark Praliné collectie bevat het beste van Guylian en is gemaakt met Fairtrade cacao, 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is daarnaast palmolie- en sojavrij.

“De groeiende vraag naar donkere chocolade in de markt heeft ons aangespoord om ons assortiment uit te breiden. Dark is niet langer een trend maar een gevestigde waarde in de chocolade industrie en is dus de logische next step voor Guylian. Dankzij de perfecte evenwichtige samenstelling tussen de verschillende ingrediënten, zou deze Dark Praliné Seashells zomaar onze eerste referentie kunnen worden”, vertelt Tom Snick, CEO Guylian.

Donkere pralinévulling

Door Guylian’s beroemde artisanale hazelnootpraliné recept met intens donkere chocolade te combineren krijg je een heerlijke vulling die je ongetwijfeld herkent maar niet snel vergeet. De omhullende donkere Belgische chocolade (72% cacao) zorgt bovendien voor een extra intense smaakbeleving.

Wist je dat…

…noten en praliné in de top 5 staan van favoriete smaken in West-Europa?
…in België donkere chocolade meer en meer aandeel wint? In 2021 was dit maar liefst 41% tegenover 51% melk en 8% witte chocolade.
…de beroemde hazelnootpraliné vulling tot op vandaag in-house gemaakt wordt op ambachtelijke wijze in koperen ketels, volgens het originele recept van Guylian’s oprichter, Guy Foubert?
…de blauwgroene kleur van de verpakking verwijst naar de Noordzee – waar de oprichters in 1958 hun inspiratie opdeden voor hun iconische chocolade Zeevruchten?

1 reactie

Liesbeth
Geschreven op 2023-05-26 16:03:25
Héérlijk!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.