Home > Zeehondenpup uit Middelkerke opgevangen in SEA LIFE Blankenberge

Zeehondenpup uit Middelkerke opgevangen in SEA LIFE Blankenberge

Geschreven op 25 februari 2020 om 16:47 door Mario De Wilde

Gisteren werd een vrouwelijke zeehondenpup van 4 à 5 maand oud binnengebracht in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. De grijze zeehond weegt 20 kilogram en wordt nu verzorgd door het team dierenverzorgers van SEA LIFE. Samen met 3 andere zeehondenpups in het opvangcentrum, is het ook te bezichtigen voor het publiek. “We kregen gisteren meldingen binnen van zeehonden uit Bredene, De Haan, Middelkerke en Nieuwpoort. Voor alle zeehonden hebben we beelden ontvangen en konden we via onze Facebookpagina gelukkig veel mensen geruststellen. Het dier uit Middelkerke had echter wel zorgen nodig.”, vertelt Jonathan Meul, dierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge. “De pup heeft een zware ademhaling en een gezwollen mond door een abces. Hij is grondig onderzocht door onze dierenarts en ondertussen al in behandeling, maar voorzichtigheid is echter geboden. Bij wilde dieren beschikken we niet over hun volledige medische achtergrond. Zoals bij al onze zeehondenpups, wordt zijn gezondheid goed in het oog gehouden. De storm kan hem extra uitgeput hebben, maar is vast niet de oorzaak waarom hij hulp nodig heeft.”, gaat Meul verder.

Opvangcentrum sinds 1998

Ieder jaar spoelen er aan onze Belgische kust tientallen zieke zeehondjes aan. Deze jonge pups zijn ziek, gewond, uitgeput en sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer geringe overlevingskans. Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op en verzorgt ze in het eigen zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten.

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

Houd 20m afstand en raak het dier niet aan.
Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan meer dan 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders. Hou daarom zeker 20 meter afstand.
Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum (0477 34 58 90).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.