Home > Zeebrugge gaat voor duurzame sleepdiensten

Zeebrugge gaat voor duurzame sleepdiensten

Geschreven op 25 september 2020 om 16:14 door Mario De Wilde

Afgelopen week vond de officiële ondertekening plaats op het hoofdkantoor van MBZ in Zeebrugge. De concessie is een hernieuwing van het bestaande partnership voor de duur van vijf jaar en verlengbaar voor een éénmalige periode van drie jaar. De focus van de samenwerking tussen MBZ en Boluda Towage Europe ligt op een efficiënte, vlotte en veilige scheepvaart, waarbij eveneens sterk wordt ingezet op duurzaamheid. De overeenkomst houdt o.a. in dat de vloot in Zeebrugge zal bestaan uit acht krachtige sleepboten, allemaal gecertificeerd volgens de hoogste brandblusvereisten. Ze zullen ook bemand worden met lokale bemanningsleden.

Boluda Towage Europe zal in december 2020 twee nieuwe ASD-sleepboten 2813 van 85 ton bollard pull naar de haven van Zeebrugge brengen, die beide voldoen aan de meest recente IMO Tier III-emissienormen. De sleepboten, die de namen ‘VB Bolero’ en ‘VB Rumba’ krijgen, zijn zeer wendbaar en zeer goed presterende schepen met een modern ontwerp van Damen Shipyards.

Naast de sleepboot Union Koala, die Boluda Towage Europe in 2019 reeds liet ombouwen naar de Tier III-eisen, wordtdit jaar ook de Union Panda omgebouwd om aan deze norm te voldoen. Ook de andere sleepboten uit de vloot van deze regio zullen omgebouwd worden naar Tier III gedurende de eerste twee jaren van de concessieovereenkomst.

Om de jarenlange samenwerking tussen het havenbestuur (MBZ) en Boluda nogmaals te benadrukken, stelde Boluda Towage de scheepsbel van de sleepboot “Brugge” in permanente bruikleen aan MBZ. Deze werd onthuld aan het einde van de ceremonie. Deze sleepboot was de krachtigste brandblusboot toen die in 1988 werd gebouwd, en was actief in Zeebrugge als brandwachtboot bij de LNG-tankers tot 2009.

Over Boluda Towage Europe

Boluda Towage Europe biedt sleepdiensten op maat in belangrijke havens in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. We maken deel uit van de Boluda Towage Group, een familiebedrijf en één van de wereldleiders op het gebied van maritieme diensten. Het bedrijf is wereldwijd aanwezig en exploiteert een vloot van meer dan 300 sleepboten in 75 havens in 19 landen van Europa, West-Afrika, Amerika en de Indische Oceaan. Meer informatie: www.boluda.eu of www.boluda.com.es

Over de haven van Zeebrugge

De haven van Zeebrugge is een maritieme draaischijf die verantwoordelijk is voor het jaarlijks verhandelen van 46 miljoen ton goederen. De kusthaven is een van ‘s werelds belangrijkste roll-on/roll-off havens, en staat bekend als een volledig uitgeruste diepzeecontainerhaven. Het aanbod van zowel intra-Europese als intercontinentale diensten maakt van Zeebrugge een belangrijke toegangspoort tot de Europese markten. Zeebrugge focust zich ook op de overslag van conventionele ladingen, vloeibaar aardgas, cruises en niet in het minst op de behandeling van nieuwe wagens en ‘high & heavy’-ladingen. Met jaarlijks 2,9 miljoen eenheden behoort de kusthaven tot de top van autohavens in de wereld. Meer informatie: https://portofzeebrugge.be/en/contact

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.