Home > Zedelgem verwelkomt eindelijk een sociale kruidenier

Zedelgem verwelkomt eindelijk een sociale kruidenier

Geschreven op 29 september 2020 om 14:08 door Mario De Wilde

Zedelgem is enthousiast over de opstart van de sociale kruidenier. “Eindelijk gaan we vooruit. De sociale noden in onze gemeente zijn hoog, de coronacrisis heeft ze enkel groter gemaakt. Net daarom vragen we met sp.a Zedelgem al jaren om een sociale kruidenier. We zijn dan ook bijzonder blij dat deze er eindelijk komt zodat de meest kwetsbaren én iedereen die het even moeilijk heeft deftig ondersteund worden”, zeggen  gemeenteraadslid Günther Descheemaecker en voorzitter Michel Dufour

Gisteren was er de voorstelling van de sociale kruidenier in de Sint-Laurentiusstraat. Op de gemeenteraad van april werd daarvoor de huurovereenkomst goedgekeurd. “Deze sociale kruidenier is een volgende stap in een sterk sociaal beleid voor Zedelgem. We zijn dan ook bijzonder blij dat we dit vanuit de oppositie hebben mee mogelijk gemaakt. We gaan vooruit”, zegt Gunther Descheemaecker, ook alle lof voor onze sociale dienst en haar medewerkers.

“Een klassieke voedselbedeling is vaak confronterend: het afhalen van een kartonnen doos, met bovendien een weinig variërende inhoud, is vaak moeilijk. Een sociale kruidenier biedt daar een oplossing: klanten kunnen er winkelen en kiezen. Naast het voedingsaanbod is er eveneens ruimte voor een aantal noodzakelijke hygiënische – en huishoudmiddelen zoals shampoo, maandverbanden, pampers, afwasmiddel,… Tot slot doet een sociale kruidenier dienst als aanspreekpunt, waar sensibiliserend kan gewerkt worden op voedingskeuzes”, vult Michel Dufour aan..

“Naast de sociale kruidenier is de inzet van twee maatschappelijk assistenten een meerwaarde. Zij begeleiden de mensen, staan paraat voor een babbeltje en bieden de nodige ondersteuning zodat iedereen mee vooruit kan. Eindelijk krijgt het sociaal beleid in Zedelgem meer vorm. Dat werd hoog tijd.”  Er wordt nu samengewerkt met vzw Oranje. “Daarnaast zijn zeker nog andere samenwerkingen nuttig. Denk maar aan lokale handelaars of vrijwilligers die reeds hun steentje bijdragen. Wij zullen dit initiatief blijven steunen, en zullen de komende weken, maanden en jaren blijven aandringen om nieuwe sociale initiatieven”, besluiten Gunther Descheemaecker en Michel Dufour.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.