Home > Zaterdag viert Internationale Broederschap ‘Het Gulden Vlies’ haar 40ste verjaardag in Brugge.

Zaterdag viert Internationale Broederschap ‘Het Gulden Vlies’ haar 40ste verjaardag in Brugge.

Geschreven op 30 september 2019 om 18:40 door Mario De Wilde

Volgend weekend, op 4-5-6 oktober, komen een honderdtal leden – Ridders- van de Internationale Broederschap ‘Het Gulden Vlies’ naar Brugge voor hun 40ste Groot Kapittel. Deze vergadering met vertegenwoordigers uit Canada en een tien tal 10 diverse Europese landen, wordt jaarlijks gehouden in diverse landen. De Internationale Broederschap ‘ Het Gulden Vlies’ is een pluralistische vereniging met meer dan 200 leden, die naar analogie met de Middeleeuwse ridderorde van het Gulden Vlies, ook het gedachtengoed van vrede en verbroedering onder de volkeren onderschrijven, en vertalen naar hedendaagse begrippen. Zo verklaren ‘Ridders’ en ‘Ambassadeurs’ zich akkoord met de Universele Verklaring van de rechten van de Mens, willen ze de contacten tussen de verschillende volkeren bevorderen met respect voor ieders cultuur en tradities, en stellen ze het streven naar sociale vrede en naar het ‘goede’ leven voorop. De jeugd in contact brengen met hun erfgoed staat hoog in het vaandel.

Op het programma dit weekend staat onder meer zaterdagnamiddag 5/10/2019 om 17u00 op de Brug vanaf Crowne Plaza een korte ridderstoet door de straten van Brugge terwijl de stadsbeiaardier Wim Berteloot de hymne speelt van het Broederschap, richting stadhuis waar in de Gotische zaal het 40ste Kapittel gehouden wordt vanaf 17u20, waarbij nieuwe ridders uit België, Nederland en Oostenrijk worden geïntroniseerd, dit volgens de middeleeuwse traditie. Beschermheer dit jaar is Burgemeester Dirk Defauw en de plechtigheden worden door een groot aantal Belgische personaliteiten opgeluisterd, waaronder de Muntmeester van de Koninklijke Munt van België, Ingrid Van Herzele, de graaf en gravin de Limburg Stirum, provinciecommandant Philippe De Cock, ere gouverneur Paul Breyne, Ere Consul van Canada Frédéric Agneessens, de Koninklijke Nationale Kring Mars en Mercurius, de Nobele Orde van de Papegaai, de VZW België Canada in het teken van 75 jaar bevrijding door de geallieerden.

Meer info over het 40ste Kapittel van de Internationale Broederschap ‘ Het Gulden Vlies’ is te vinden op: www.broederschapguldenvlies.behttp://www.broederschapguldenvlies.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.