Home > Zaterdag staat de allereerste Adventure Triatlon in Harelbeke op de affiche

Zaterdag staat de allereerste Adventure Triatlon in Harelbeke op de affiche

Geschreven op 25 november 2021 om 12:20 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 27 november houdt Sport Harelbeke voor de eerste maal een Adventure Triatlon in het provinciaal domein De Gavers. De wedstrijd bestaat uit een trailrun van vijf kilometer met aansluitend één kilometer kajak op het Gavermeer en tot slot een 27 kilometer lange mountainbiketoer. “Met de sportdienst proberen we elk jaar minstens één vernieuwend event te organiseren”, aldus diensthoofd Sport Michaël Vannieuwenhuyze. “Vorig jaar hadden we voor de eerste maal een sportbeurs in Harelbeke, dit jaar voor de eerste maal een Adventure triatlon waarbij zowel geoefende atleten als recreanten hun sportief hart kunnen ophalen. Je kan deelnemen als individuele sporter, waarbij je de drie disciplines voor eigen rekening neemt, maar je kan ook inschrijven als duo of trio en zo de onderdelen onder elkaar verdelen.”

Sportpromotor Stien Vinken vult aan: “De wedstrijd van zaterdag is een eerste test en wordt kleinschalig georganiseerd voor 30 deelnemers. Misschien kan dit de komende jaren uitgroeien tot  een groter evenement. We al heel blij dat we dit kunnen organiseren, met dank aan de mensen van het provinciedomein De Gavers die hun domein en logistieke hulp hiervoor ter beschikking stellen.” “Deze triatlon is een zoveelste bewijs van de nieuw ingeslagen weg bij de sportdienst. We organiseren heel wat leuke evenementen waarbij zowel teams als individuele niet-aangesloten sporters aan hun trekken komen. Ik ben trots dat we zo’n evenement kunnen aanbieden”, besluit schepen van sport Dominique Windels.

De start om 9 uur en de aankomst van de wedstrijd bevinden zich aan de evenementenzone in De Gavers. De 30 deelnemersplaatsen zijn ondertussen allemaal ingevuld.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.