Home > Zaterdag komt het leger met veldhospitaal de Torhoutse horeca reanimeren

Zaterdag komt het leger met veldhospitaal de Torhoutse horeca reanimeren

Geschreven op 22 oktober 2020 om 11:48 door Mario De Wilde

Komende zaterdag vanaf 11u tot 17u zal er een militair veldhospitaal opgesteld staan bij
Hostellerie het Gravenhof Torhout om te helpen de Horeca te reanimeren. Ook The Andrew Sisters worden daarbij opnieuw een beetje tot leven gewekt. Het betreft een initiatief van / gesteund door een aantal Vlaamse ondernemers uit diverse sectoren.
Met erkenning voor de ernst van de COVID-19 bedreiging en met respect voor alle
veiligheidsmaatregelen wensen zij een audiovisueel sterk onderbouwde boodschap van hoop te brengen, een pleidooi voor samenwerking en creativiteit, een getuigenis over veerkracht en overlevingsdrang, een poging om te inspireren en hier samen sterker uit te komen.

Uitdagingsexpert Didier Decoster licht er samen met verschillende lokale ondernemers toe hoe een positieve ingesteldheid, creativiteit en samenwerking het verschil kunnen maken in omstandigheden die onomwonden als levensbedreigend mogen omschreven worden. Er werd als locatie niet toevallig voor Torhout en Hostellerie het Gravenhof aldaar gekozen waar rasonderneemster en voormalig horeca-ambassadrice Stéphanie Van den Heuvel in de afgelopen periode dapper het hoofd boven water wist te houden dankzij de hogergenoemde ingrediënten. Een locatie ook die al bijna een halve eeuw voor tallozen het decor vormde bij de mijlpalen in hun leven.

Torhout was in het verleden zowel slagveld, als gastheer voor de ondertekening van akkoorden die een kantelpunt vormden voor België richting rust en vrede. Wanneer de samenleving als geheel, en de horeca in het bijzonder, vandaag in oorlog zijn met de onzichtbare vijand COVID-19, dan passen deze paralellen perfect bij het verhaal wat hier gebracht wordt. Hostellerie het Gravenhof op zijn beurt heeft een bijzonder zwaar traject achter de rug in de afgelopen periode, maar slaagt erin om zichzelf steeds opnieuw te gaan heruitvinden. Stéphanie is een fenomenaal voorbeeld van de veerkracht die we allen nodig hebben in deze dagen. Na zo’n drie jaren wegenwerken stond de organisatie van Hostellerie het Gravenhof al op scherp wanneer de eerste Lock
down afgekondigd werd. Samen met tientallen lokale ondernemers gingen zij toen bijna naadloos over van feestzaal naar take-away, over een gesmaakte pop-up naar een uniek vintage-concept… Coronaproof!

Stéphanie gunt het éénieder in de sector, of daarbuiten, om hier inspiratie uit te putten en samen te overleven. Ze uit daarbij net als vele andere ondernemers ook haar dankbaarheid voor elke vorm van steun die ze tot op heden kreeg. Naast trouwe klanten en partners noemt ze daarbij ook expliciet de verdiensten van Burgemeester Kristof Audenaert, het gemeentebestuur en diens administratie. De metafoor van het militair veldhospitaal ter reanimatie van de oorlogsslachtoffers is hier dus absoluut op zijn plaats. Het herkaderen van de crisis als uitdaging die ook uitnodigt om te innoveren,
onszelf in vraag te stellen, onze kerncompetenties en waarden te omarmen, niet te vergeten af en toe eens flink te lachen en ons moreel hoog te houden is een collectieve verantwoordelijkheid. Er is nood aan positieve getuigenissen en woorden van hoop en vertrouwen in onze weerbaarheid. Net zoals The Andrew Sisters de mannen in de frontlinie een hart onder de riem staken, goed wetende dat een aantal van hen onvermijdelijk veel te snel postume helden zouden worden.

Dit initiatief gaat uit van en/of geniet ondertussen al de steun van o.m.:
 2nd WAR FRIENDS, Afdeling Torhout
 Apotheek Goegebeur, Torhout

 Argenta Bank agentschap Leen Tanghe, Torhout
 Bierbrouwerij Strubbe, Ichtegem
 Bouwonderneming Thijs Damme, Hooglede
 Café Rozeveld, Torhout
 Coach en uitdagingsexpert Didier Decoster, Halle
 DJ Vince, Torhout
 Economie Torhout, An Vanassche
 Fotograaf Looses Lindsy, Eernegem
 Haarden M Design, Zedelgem
 Hespen Joost Blanckaert, Torhout
 Hostellerie het Gravenhof, Stéphanie Van den Heuvel
 Italiaanse Wijnen Grappolo, Torhout
 Kantelpoorten G Constructions, Ichtegem
 Kunstenares Isabel Van Cleven, Torhout
 Landschapsarchitect Mosbeau Louagie, Ichtegem
 Le Faso, wijnbar, Torhout
 Meubelen TW Design, Ichtegem
 Meubelen Ventura, Lichtervelde
 Meubelhandel Max Meubel, Kortemark
 Oude Olijfbomen Inge Vancompernolle, Zedelgem
 Paardenstoeterij Stal Blondeel, Torhout
 Schepen binnen 2j, Annick Vanderspurt, Torhout
 Schoonheidsinstituut Hilde Declerck, Torhout
 Schrijnwerker Kristof Hollevoet, Ichtegem
 Stofferingen Garnierdershuis, Roeselare
 Strong in fences – omheiningen, Torhout
 Wellness instituut Huyze Wulvemote, Torhout
 YEOMANRY, Afdeling Torhout

1

1 reactie

philippe van paemel
Geschreven op 2020-10-22 14:17:55
Prachtig initiatief Blij om er deel van te zijn

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.